Vragen en antwoorden -- jan/feb 1994


V. Hebben er onlangs nog meer verschijningen van Maitreya plaatsgevonden?

A. Op 21 november verscheen Maitreya aan 600 à 700 orthodoxe christenen in York in het noorden van Engeland. Hij sprak ongeveer 15 minuten. Er vonden genezingen plaats en er werden foto’s genomen. In de buurt werd op 7 november water opgeladen.

Op 12 december verscheen Maitreya voor de tweede keer in Zuid-Afrika, in Johannesburg, voor 400 tot 500 orthodoxe christenen (voornamelijk blank). Ook hier sprak hij een kwartier lang. In de buurt werd eerder in diezelfde maand water opgeladen.

Op 2 januari 1994 verscheen Maitreya voor de derde keer in Zuid-Afrika, dit maal in Bloemfontein, waar hij tussen de 600 en 700 orthodoxe christenen 18 minuten lang toesprak. Vertegenwoordigers van de media waren aanwezig en er werden foto’s gemaakt. Bij deze gelegenheid werd er geen water opgeladen.

Op 9 januari verscheen Maitreya voor een christelijke groep van 500 à 600 personen in Oeganda. In de buurt werd drie weken eerder water geënergetiseerd.

 

V. Is Maitreya aan mensen verschenen die in Noord-Ierland voor de vrede werken?

A. Ja, aan velen.

 

V. Gaat Maitreya uit van enig einddoel van het leven?

A. Hij zegt dat de zin en het doel en de eindbestemming van het leven het bereiken van Zelfverwerkelijking is; daarom zijn we hier. En hij is gekomen om de "kunst", zoals hij het noemt, van Zelfverwerkelijking te onderwijzen. Hij zegt dat het geen religie, ideologie of geloof is, maar het einddoel van ons leven is. Als je je Zelf verwerkelijkt, ben je verlicht en word je een meester. Dan ben je vrij om deze planeet te verlaten, als dat je bestemming is.

 

V. Is Maitreya ooit verschenen aan kleine groepen of individuen (buiten uzelf)?

A. Zoals u in elk nummer van Share Nederland kunt lezen, verschijnt hij aan groepen en individuen over de hele wereld.

 

V. Gaat Maitreya de verschillende dimensies in en uit met behulp van eigen of andere middelen?

A. Hij verschijnt en verdwijnt wanneer hij wil.

 

V. In het oktobernummer van Share Nederland zegt de medewerker van Maitreya dat hij "een brief had gestuurd naar de Amerikaanse president Clinton" en dat hij ook brieven schrijft naar politieke leiders in andere landen over de huidige gebeurtenissen, waarbij hij ingaat op Joegoslavië en natuurrampen zoals aardbevingen en overstromingen. (1) Hebben president Clinton of de andere leiders deze brieven gelezen en zo ja, is er iemand van hen die positief reageert op de mogelijkheid van Maitreya’s aanwezigheid en zijn leringen? (2) Was de grote aardbeving in India een aardbeving zoals die in de brief genoemd werd?

A. (1) Nee. 2) Nee, deze werd veroorzaakt door ondergrondse atoomproeven.

 

V. Een Britse rechter heeft onlangs bepaald dat RSI, Repetitive Strain Injury (klachten door zich vaak herhalende lichamelijke handelingen), in oorsprong geen medische toestand is, maar zuiver psychologisch-emotioneel, waaraan alleen zogenaamde "eierschaal-persoonlijkheden" lijden. Kunt u enig licht werpen op deze vervelende ziekte waaraan steeds meer mensen lijden?

A. De meeste professionele fysiotherapeuten moeten zich hebben verbaasd over het gebrek aan inzicht van de rechter in wat een zeer vervelende ziekte aan het worden is, die voortkomt uit de commercialisering van onze samenleving. De mensen worden zodanig geconditioneerd door de technische ontwikkelingen, dat hun fysieke lichaam begint te protesteren tegen deze robotisering’.

Urenlang achter de computer zitten en bepaalde handelingen eindeloos herhalen, heeft invloed op de spieren, de pezen en gewrichten en kan tot vérgaande verzwakking van de beweeglijkheid leiden. Het is een ziekte, al staat die nog niet in de medische literatuur beschreven. Ik denk dat we de Japanse gewoonte zouden moeten overnemen om voorafgaand aan ons werk en met regelmatige tussenpozen gedurende de dag oefeningen te doen. Veel mensen — en niet per se alleen "eierschaal-persoonlijkheden", wat dat ook zijn — zitten gespannen achter hun computer en zijn daardoor vatbaar voor RSI.

 

V. Kunt u het stralenpakket en de inwijdingsgraad geven van Lord Jo Grimond (1913-1993), die lange tijd de leider van de Britse Liberale Partij is geweest en onlangs is gestorven?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 6, sub-straal 4; fysiek lichaam 7, sub-straal 3. Zijn punt van inwijding was 1,6.

 

V. Jesaja wordt algemeen gezien als de meest wijze van alle profeten uit het Oude Testament. De geleerden gaan ervan uit dat het boek uit het Oude Testament dat zijn naam draagt door meer dan één auteur is geschreven. Heeft een dergelijke figuur inderdaad geleefd en zo ja, wat was zijn stralenstructuur en punt van evolutie?

A. Ja, Jesaja was een bestaande historische figuur en tevens de meest geïnspireerde van alle profeten. Zijn stralen waren: ziel 4; persoonlijkheid 6, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 7, sub-straal 3. Zijn punt van inwijding was 2,3 (wat voor die tijd uitzonderlijk vergevorderd was).

 

V. Het is algemeen bekend dat er in de Boeddhistische leringen geen verwijzing is naar een God, maar naar goden in verscheidene hemelse rijken. Is het nodig dat alle Boeddhisten hun visie hierop wijzigen op het moment dat zij uiteindelijk in contact komen met Maitreya’s missie en lering?

A. Nee, dat denk ik zeker niet. Het Boeddhisme komt naar mijn idee het dichtst bij de esoterische lering van de Hiërarchie op dit punt. Het is belangrijk om in gedachte te houden dat Maitreya niet "God" is, noch ooit zal beweren God te zijn, maar een goddelijke boodschapper die is gekomen om ons de goddelijke aard te openbaren. Gevraagd of God wel of niet bestaat, antwoordde de Boeddha dat zolang je niet weet wie en wat je bent (als mens), je ook niet kunt weten wie God is. Laat die vraag daarom rusten, zei hij, totdat je weet wie je zelf bent.

 

V. Bestaat de hemel?

A. De hemel is een innerlijke zijnstoestand of bewustzijn. "Het Koninkrijk der hemelen is in u", zoals Jezus heeft gezegd. Het Koninkrijk der hemelen is het Geestelijke rijk, het Koninkrijk der zielen, de Geestelijke Hiërarchie van meesters en ingewijden, het rijk onmiddellijk boven het mensenrijk. Het wordt betreden via de poort van inwijding. Het is het bewustzijn dat het resultaat is van de vereniging van de ziel en de menselijke persoonlijkheid. De wijze waarop deze eenwording wordt bereikt is via meditatie; dat is het middel waardoor het ware zijn, het hogere Zelf of de ziel en haar weerspiegeling — de man of vrouw in incarnatie — samenkomen in de ziele-doordrenkte persoonlijkheid.

Er is ook nog een andere betekenis van "hemel". Zielen die niet in incarnatie zijn brengen een langere of kortere tijd’ (tijd is een concept van het menselijk brein op het stoffelijk gebied) door in Devachan, een toestand van oneindige zaligheid, terwijl ze wachten op de oproep tot incarnatie. Het christelijke idee van hemel verwijst, hoewel enigszins vervormd, naar deze ervaring.

 

V. Gezien het feit dat regeringen — vooral de Amerikaanse regering — samenwerken met de financiële belanghebbers die oorlogen op touw zetten en in stand houden, en armoede en involutie de progressieve ‘Derde-Wereldlanden’ aanvallen, wat is Maitreya’s advies voor juiste actie aan de rest van ons (ik ben een Amerikaans burger), die evenzeer overgeleverd zijn aan deze misdadige elementen?

A. Ik weet niet wat Maitreya’s visie hierop is, maar ik weet zeker dat zijn advies zou zijn om van je democratisch recht gebruik te maken en te stemmen voor een rechtvaardiger regering. Je zou ook bekend kunnen maken, via de beschikbare media-bronnen, dat je bepaalde daden van de regering waar je het niet mee eens bent, niet accepteert. Met andere woorden, raak meer betrokken, participeer. In het algemeen krijgen we in een democratische maatschappij de regering die we verdienen, en zo’n regering bereikt en behoudt alleen de macht als wij geen gebruik maken van ons democratisch recht.

 

V. Heb ik het juist als ik veronderstel dat u de reïncarnatie bent van Johannes de Doper, die nu hier is voor een grotere, nog belangrijker taak?

A. Nee, ik ben niet de reïncarnatie van Johannes de Doper. Dat wezen was een derde-graads ingewijde (3,3 om precies te zijn) in Palestina. Hij is niet langer op deze aarde, en zelfs niet in dit zonnestelsel, maar bevindt zich nu op Sirius. Als hij in dit stelsel zou zijn, zou hij even vergevorderd zijn als een achtste-graads ingewijde (zoals de Boeddha nu is). Hij zal over ongeveer 500 jaar als avatar naar deze planeet terugkeren.

 

V. Hoe passen de Hindoe-goden, zoals Shiva, Ganesha en Moeroega binnen de Hiërarchie?

A. Dat doen ze niet. De Hindoe-goden zijn voorstellingen van belichaamde energieën: de energie wordt aangeroepen als de godheid wordt aangeroepen. De Hiërarchie bestaat uit die mannen en vrouwen die de evolutionaire vooruitgang hebben gemaakt op een bepaald niveau van het Geestelijke rijk — van eerste-graads ingewijden tot planetaire levens zoals Maitreya.