Vragen en antwoorden -- september 1994


V. Is Maitreya sinds het vorige nummer van Share Nederland nog voor groepen verschenen?

A. Maitreya’s verschijning op 5 juni in Frankrijk was in Parijs. Op 19 juni verscheen Maitreya voor 600 à 700 Grieksorthodoxe christenen in Istanboel, Turkije, waar hij 18 minuten sprak. Een week tevoren werd water opgeladen. Op 24 juli verscheen Maitreya aan 400 à 500 christenen in Kingston, Jamaica. Hij sprak daar 14 minuten. In de omgeving werd water opgeladen. Op 31 juli verscheen Maitreya voor 300 à 400 christenen in Londen, Groot-Brittannië.

 

V. Met alle respect meneer Creme, maar twaalf jaar geleden zei u op de televisie hetzelfde als wat u nu zegt: dat de wereldleraar op televisie zou verschijnen...

A. Dat klopt. Sinds eind mei 1982 staat Maitreya elk moment klaar om voor de hele wereld te verschijnen op de manier zoals ik heb aangekondigd: op uitnodiging van de mensheid. Het enige dat deze verschijning heeft tegengehouden was het gebrek aan belangstelling van de media, als weerspiegeling van het gebrek aan belangstelling van de mensheid als geheel. Als degenen die mij toen op televisie zagen zich geroerd hadden en de media tot actie hadden aangezet, had Maitreya sinds 1982 op elk moment bekend kunnen zijn. Iedereen die dit verhaal heeft gehoord, die het min of meer gelooft maar er niets aan heeft gedaan, is in dit opzicht in gebreke gebleven. Het is niet Maitreya’s fout, het is niet mijn fout. Maitreya werkt volgens de wet die onze vrije wil beheerst. De wereldleraar kan niet op de medianetwerken van de wereld verschijnen en de hele wereld toespreken zoals de bedoeling is, zonder uitnodiging. Als Maitreya op Verklaringsdag direct tot het denkvermogen van alle mensen kan spreken, en dat zal hij doen, dan kan hij dat op elk moment, maar hij doet het niet zonder uitnodiging — dat zou een aantasting zijn van onze vrije wil. Dat is de enige reden waarom u de Heer Maitreya tot nu toe niet hebt gezien.

 

V. Wat kan ik doen? Ik wacht al dertien jaar op hem...

A. Maak het bekend! Als u gelooft dat wat ik zeg waar is, maak het dan op elke mogelijke manier bekend die tot uw beschikking staat. Als je er voor 100 procent van overtuigd bent, zoals ik, maak het dan bekend op dat niveau; ben je maar voor 50 procent overtuigd, dan op dat niveau; als je er voor slechts een miniscule vijf procent van overtuigd bent dat het mogelijk waar zou kunnen zijn, maak het dan op dat niveau bekend. Alles dat je doet is van waarde. Op die manier help je een ‘klimaat van hoop’, van verwachting, te scheppen waarin Maitreya, binnen de wet, openlijk naar voren kan treden.

 

V. Hoe zal de schade die de aarde al is toegebracht hersteld kunnen worden?

A. Wanneer de Heer Maitreya openlijk in de wereld werkt, zal dit een dynamisch proces op gang brengen dat ontbreekt in de huidige benadering van deze problemen. De naties weten al een halve eeuw dat er honger in de wereld is; de niet-gouvernementele organisaties brengen deze kwestie voortdurend onder de aandacht van de mensheid en er wordt weinig of niets aan gedaan. Tegelijkertijd tonen wetenschappers aan welke schade we de planeet toebrengen: de ecologische verwoesting als gevolg van roofbouw op en misbruik van de hulpbronnen; de vergiftiging van het land, de rivieren, de oceanen en de lucht die we inademen.

De hoogste prioriteit, direct na zijn verschijning en onze aanvaarding van hem, heeft het redden van de miljoenen hongerenden in de wereld; Maitreya zal een nood-hulpprogramma bepleiten. De hoogste prioriteit daarna is het redden van de planeet — verandering van onze politieke en economische structuren zodat een duurzame economie mogelijk wordt; zo zullen bijvoorbeeld de oerwouden, waarvan we alleen al voor onze zuurstof afhankelijk zijn, om maar niet te spreken van de geneeskrachtige planten die de farmaceutische industrie zich tegenwoordig toeëigent, behouden worden. Iedereen op deze planeet, man, vrouw en kind, ouder dan vier jaar zou ik zeggen moet hierbij betrokken worden. Maitreya zal een duurzame economie aanbevelen, en er zijn overal ter wereld al groepen die op dit idee reageren. We zullen eenvoudiger moeten gaan leven zodat we allemáál kunnen leven, en zodat de kinderen van onze kinderen, tot ver in de toekomst, op de planeet Aarde kunnen leven. De aarde kan ongeveer 3,5 miljard mensen op comfortabele wijze onderhouden. Op dit moment zijn er 5,5 miljard en naar schatting zullen er binnen enkele jaren 10 miljard zijn. Door de transformatie van het economische systeem, wanneer mensen in staat zijn een fatsoenlijk, beschaafd en waardig leven te leiden — het soort leven dat wij vanzelfsprekend vinden — zullen we zien dat het aantal grote gezinnen zal afnemen, zelfs in de Derde Wereld waar het voornamelijk dient als oudedagsvoorziening.

 

V. Zal dit nog op tijd zijn?

A. Ja. Je kunt er zeker van zijn dat Maitreya niet te lang is opgehouden. Hij is hier om ons te helpen en ons de weg te wijzen. Wij moeten ermee instemmen het te doen, maar je kunt er zeker van zijn dat hij juist op tijd is om de planeet te redden.

 

V. Kunt u de stralenstructuur en het punt in evolutie geven van Dennis Potter (1935-1994), de Britse schrijver van tv-series die onlangs is overleden?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 6; mentaal lichaam 3, sub-straal 7; astraal lichaam 6, sub-straal 4; stoffelijk lichaam 3, sub-straal 7. Zijn graad van inwijding was 1,5.

 

V. Er zijn veel punten van overeenstemming tussen de vele openbaringen over de hogere werkelijkheid die ons gegeven zijn, maar er is één punt waarover totaal geen overeenstemming bestaat: het aantal mogelijke incarnaties. Dit loopt uiteen van enige honderdduizenden tot 12 of 13. Dit laatstgenoemde aantal werd gegeven door een jonge dokter (Georges Morrannier, niet in incarnatie) die zijn moeder reeds zeven levens heeft voorgeschreven. Waarom bestaat er zo weinig overeenstemming over het aantal malen dat we incarneren?

A. Omdat informatie over reïncarnatie voornamelijk afkomstig is van twee bronnen. De informatie van de Hiërarchie van Meesters, via discipelen als H.P. Blavatsky en Alice A. Bailey, benadrukt altijd het grote aantal (honderdduizenden) incarnaties dat nodig is om de evolutionaire gang op onze planeet te voltooien.

De andere bron van informatie zijn, via mediums, de verschillende niveaus van de astrale gebieden (gewoonlijk het vijfde). Dit zijn de gebieden van illusie. Als gevolg daarvan is de informatie afkomstig van deze gebieden onbetrouwbaar en moet men er, naar mijn mening, geen geloof aan hechten. Aangezien men het er nog niet over eens is dat reïncarnatie een realiteit in ons bestaan is, hoeft het geen verbazing te wekken dat er geen overeenstemming bestaat over het aantal mogelijke incarnaties.

 

V. In Las Nuevas Escrituras ("De nieuwe schriften") deel 1, uitgegeven door Centro Lusitano de Unificacion Cultural, gevestigd in Lissabon, Portugal, staat expliciet dat de meester Koet Hoemi leringen gaf over de wederverschijning van de Christus, die afkomstig waren van de Grote Witte Broederschap en waarin wordt gezegd dat in de vroege ochtend van 3 juni 1985, de volle maan van de Christus, zijn lichaam van manifestatie werd geboren.

Er is dus een tegenstelling tussen de vaststelling van de data voor de verschijning van de Christus in zijn mayaviroepa — Benjamin Creme: 19 juli 1977; en Centro Lusitano de Unificacion Cultural: 3 juni 1985.

Er wordt gezegd dat deze bevestigingen beide afkomstig zijn van de Grote Witte Broederschap. Hoe kan de Grote Witte Broederschap van Shamballa zulke duidelijk tegenstrijdige verklaringen uitgeven?

A. Ik weet zeker dat de vraagsteller met een beetje moeite nog verschillende andere "bevestigingen" over de "geboorte" van de Christus kan vinden. Dagelijks stroomt een enorm aantal van dergelijke verklaringen vanaf de astrale gebieden in het denken van mediums. De feiten zijn dat Maitreya niet is "geboren" op 3 juni 1985 of op welke datum ook. Ik heb onthuld dat zijn lichaam van manifestatie een "mayaviroepa" is — een lichaam dat hij, vòòr hij op 8 juli 1977 zijn verblijfplaats in de Himalaya verliet, gedurende verscheidene jaren zelf heeft geschapen. Deze informatie komt niet van Shamballa (geen enkele informatie komt tot de mensheid vanuit dat centrum) maar van de Hiërarchie. De meesters van onze planetaire hiërarchie geven niet "zulke duidelijk tegenstrijdige verklaringen" uit. Het verschil zit hem in het niveau waarvan ze afkomstig zijn. Onderscheidingsvermogen is hierbij van wezenlijk belang.

 

V. Zullen we in de nieuwe tijd langer leven en, in plaats van te sterven, ons lichaam omzetten in iets anders?

A. Dat hangt af van ons individuele niveau. De meesters sterven niet; zij hebben de stoffelijke materie van het lichaam reeds omgezet in licht. Ze hebben een verrezen lichaam — daar gaat het verhaal van de opstanding in het christelijke evangelie eigenlijk over, en Pasen zal het belangrijkste feest worden van het christelijke jaar, het belangrijkste feest in het Westen.

Verrijzenis is het gevolg van de geleidelijke omzetting van de fysieke atomische stof van het lichaam in sub-atomaire materie, of licht. Dit gebeurt door middel van het evolutionaire proces. Een meester is voor altijd bevrijd van de aantrekkingskracht van de stof, hij is verrezen, hij heeft de dood overwonnen; sommige meesters zijn duizenden jaren oud.

Wanneer we meester worden doen wij natuurlijk hetzelfde, maar de gezonde levensverwachting van de mensheid zal geleidelijk langer worden door het gebruik van het water uit de (777) geneeskrachtige bronnen in de wereld en met behulp van de lichttechnologie waarmee afzonderlijke organen hersteld zullen kunnen worden, althans binnen de Wet van karma. De genezing van de mensheid zal in buitengewone mate voortgang vinden; mensen zullen beslist langer, en vitaler, leven. Met de komst van de meesters in de wereld zullen de mensen zien dat de dood niet bestaat. Reïncarnatie zal worden aanvaard als feit in ons leven. Wanneer ons lichaam ‘opgebruikt’ raakt, en dat is alles wat er bij de dood gebeurt, dan maakt de ziel een nieuw lichaam — hopelijk een beter, sterker lichaam dat bij een goede verzorging langer zal meegaan. Geleidelijk zullen de mensen hun angst voor de dood kwijtraken.

 

V. Welke veranderingen zal de aarde, als organisme, zelf ondergaan?

A. Als je veel van de boeken leest uit esoterische boekwinkels, als je gelooft in de boodschappen die in alle landen "gekanaliseerd" worden, zou je denken dat onze wereld min of meer vernietigd zal worden, dat verschrikkelijke, catastrofale veranderingen zullen plaatsvinden. Dit is een verzinsel dat op de astrale gebieden is geplaatst door wat we de "krachten van het kwaad" noemen. Het is bedoeld om de mensheid bang te maken, en veel mensen worden er ook bang van, terwijl anderen nu al ‘huiveren’ bij het vooruitzicht van rampspoed. Deze voorspellingen bevatten geen waarheid, en mensen zouden ze geen energie moeten geven door ze te herhalen.

De wereld hééft al zwaar te lijden van het misbruik van hulpbronnen. We hebben onze planeet zozeer vervuild dat er waarschijnlijk niemand is in deze wereld, afgezien van een meester, die vrij is van de vervuiling die we zelf hebben veroorzaakt: de lucht, de aarde, de oceanen van de wereld zijn zodanig vervuild dat we onze eigen soort en de ondermenselijke rijken in gevaar brengen. Dit is wat de aarde werkelijk bedreigd, dit is wat moet worden rechtgezet, de veranderingen in ons immuunsysteem als gevolg van deze vervuiling. De manier waarop we met de wereld omgaan moet totaal veranderen — dat is de verandering die zal plaatsvinden. De opvallende veranderingen in het weer tegenwoordig ontstaan door de destructieve gedachtenvormen van de mensheid zelf; we beïnvloeden zelfs het weer. De politieke, economische en sociale wanverhoudingen in de wereld scheppen onevenwichtigheid in de devische, elementale krachten wier werk het is het weer te beheersen. Als wij uit balans raken, raken zij ook uit balans. Wanneer wij, door juiste betrekkingen, een einde maken aan oorlog en de hulpbronnen van de wereld samen delen, zullen we gerechtigheid in de wereld scheppen. Door gerechtigheid te scheppen, scheppen we vrede en als we vrede scheppen, scheppen we harmonie, evenwicht. Door evenwicht te scheppen, zullen de elementalen die het weer beheersen zelf weer in evenwicht komen. Natuurlijk zal het af en toe nog wel eens regenen, maar niet in het weekeinde!

 

V. Schuilt er geen waarheid in de profetieën over wat er zal gebeuren als we onze manier van leven niet veranderen?

A. Als we niet van richting veranderen, zullen we alles in deze wereld vernietigen. Onze hebzucht, zelfzucht, zelfvoldaanheid, onze overproduktie voor winst in plaats van produktie voor een duurzame economie, creëert een situatie waarin de planeet waarop wij leven zelf onder ons ineenstort. Tenzij we veranderen, zullen we een situatie scheppen waarin er geen leven meer zal zijn, menselijk noch ondermenselijk.

 

V. Veel Amerikaanse Indianen zouden graag zien dat alles wordt vernietigd, zodat daaruit iets nieuws kan voortkomen. Ik zou dat niet per se "de krachten van het kwaad" noemen.

A. Ik geloof niet dat de aarde zelf vernietigd hoeft te worden om iets goeds te scheppen. De mens moet anders omgaan met z’n medemens en met de aarde, en de aarde op zodanige wijze gebruiken dat ze in ieders behoefte voorziet. Er is een overproduktie van bijna alles, maar wij in de ontwikkelde wereld hamsteren en verspillen maar, terwijl driekwart van de wereldbevolking het zonder moet stellen. Het zijn de wanverhoudingen die de wereld bedreigen.

 

V. Voorziet het Plan erin dat de lichttechnologie beschikbaar zal zijn voor de precessie van de nachtseveningspunten die een of andere vorm van fysiologische rampspoed teweegbrengt?

A. Het eerste prille begin van de lichttechnologie zal waarschijnlijk binnen ongeveer vijf jaar beschikbaar komen en in de daaropvolgende jaren geleidelijk verder ontwikkeld worden. Het is een voortgaand proces. Er is geen eind aan de lichttechnologie; het is geen eenvoudige technologie waarover we compleet beschikken zodra we hem hebben. Deze technologie zal ons uiteindelijk de beheersing geven over de krachten van het heelal.

 

V. Op Palmzondag, 27 maart, trok een reeks tornado’s en stormen over het zuiden van de Verenigde Staten waarbij ten minste 40 doden vielen. Het dak van een methodistische kerk stortte in en daarbij kwamen 20 mensen om, onder wie de dochter van de dominee, en 90 mensen raakten gewond. In de plaatselijke krant stond een kop "Waarom?" en een andere luidde "Geloofsgemeente wankelt door tornado". (1) Kunt u zeggen waarom de cyclonen deze kerk uitkozen en deze en andere kerkgebouwen juist die dag wegvaagden? (2) Is dit een manifestatie van de inkomende zevende-straals energie die de gekristalliseerde zesde-straals religieuze instellingen vernietigt? (3) Of kwam het door het karma van de betrokkenen?

A. (1) De kerken waren niet "uitgekozen" om te worden vernietigd. Door hun omvang en vorm waren ze een makkelijke prooi voor de kracht van de tornado’s, en vandaar de schade. (2) Nee. De tornado’s zijn een gevolg van de destructieve gedachtenvormen van de mensheid die invloed hebben op de elementale krachten die klimaat en weer beheersen. (3) Dat sommige mensen omkwamen of gewond raakten is een gevolg van hun individuele karmische situatie, niet omdat ze gekristalliseerde religieuze instellingen vertegenwoordigen.

 

V. Wat is het verband tussen alle gebeurtenissen die voorspeld zijn in Share Nederland en de gebeurtenissen in Fatima en de verschijningen van de Heilige Maagd (de Madonna) in de wereld?

A. De verschijningen zijn eigenlijk niet van de Madonna; de Madonna is een meester. De vrouw die 2000 jaar geleden de Madonna was, de moeder van Jezus, is nu een grote meester, een ingewijde van zeer hoog niveau, die de schepper is van de gedachtenvormen die overal ter wereld als de Madonna verschijnen. Deze meester is ook verantwoordelijk voor de Maria-beelden die echte tranen of bloed wenen. Deze verschijningen, die tegenwoordig zo talrijk zijn, behoren tot "de tekenen" van Maitreya’s aanwezigheid. Het zijn tekenen voor de katholieke christenen, omdat katholieken een hechtere band hebben met de Madonna dan met Jezus, ook al hebben ze Jezus lief en zien ze hem als God. Deze verschijningen vinden plaats voor de gelovigen, in reactie op die aanbidding. Ze laten hen zien dat God om de mensheid geeft. Het zijn aanwijzingen, voor wie het kan begrijpen, dat er een Plan is en dat God de wereld nooit vergeet. Als je gelovig katholiek bent, zie je dat in religieuze termen.

De meester Jezus is zelf ook druk bezig aan mensen te verschijnen, bijvoorbeeld aan zuster Anna in Kenia (zie Share Nederland, juni 1994), die op 15 februari dit jaar een persconferentie hield en een boek publiceerde waarin ze zegt dat "Jezus Christus elke donderdag aan haar verschijnt" en dat hij haar toestond foto’s van hem te nemen, waarvan er twee in haar boek zijn afgedrukt. Op één daarvan weent hij bloed, en elke woensdagnacht zwelt het gelaat van zuster Anna op en weent ook zij bloed.

Dat zijn tekenen. Maitreya heeft in één van zijn boodschappen (nr. 10) gezegd: "Zij die zoeken naar tekenen zullen ze vinden, maar mijn manier van openbaring is eenvoudiger." Maitreya heeft de tekenen niet nodig, maar de mensheid heeft ze nodig, houdt ervan, vraagt erom: "Als hij de Christus is, moeten er tekenen zijn". Andere tekenen zijn de kruisen van licht die zijn verschenen in vensters overal ter wereld, en waarover Share Nederland veelvuldig heeft bericht. Dit zijn ook tekenen voor wie ze nodig heeft. Er zijn de politieke, uiterlijke tekenen voor wie die nodig heeft. En voor wie mystieke tekenen nodig heeft, zijn die er ook.

 

Share Nederland kan voorspellingen doen omdat we de informatie ontvingen, soms vele jaren vòòr de gebeurtenissen plaatsvonden. Alleen Maitreya kan dat. Hij is geen helderziende die in een kristallen bol kijkt om te zien wat er gaat gebeuren. Hij weet door zijn volmaakte inzicht in de Wet van oorzaak en gevolg dat als we dit of dat blijven doen er zus of zo zal gebeuren; als we van richting veranderen, zal er iets anders gebeuren. (Hij gebruikt wel enige mate van helderziendheid, maar het is vooral zijn inzicht in de Wet van oorzaak en gevolg.)

 

V. Kunt u de stralen en het inwijdingspunt geven van Benedict Chuka Enwonwu (1921-1994), de bekende Nigeriaanse beeldhouwer?

A. Ziel 2; persoonlijkheid 4, sub-straal 4; mentaal lichaam 3, sub-straal 6; astraal lichaam 4, sub-straal 6; fysiek lichaam 3, sub-straal 7. Zijn graad van inwijding was 1,6.

 

V. Verhinder je de opname van de energieën van de Christus door vlees te eten?

A. Nee.