Tekenen van de tijd - april 1999


Wonder tijdens aardbeving in Colombia

Door de aardbeving met een kracht van 6.0 op de schaal van Richter die op 25 januari 1999 de stad Armenia in Colombia trof, werden de sloppenwijken in het arme zuidelijke deel van de stad verwoest, terwijl de hoogbouw van het rijke noordelijke deel grotendeels ongeschonden bleef.

Van de Heiligdom der Wonderen-kerk in Armenia was niets meer over — behalve het beeld van de heilige Antonius die een arme bedelaar helpt, dat onbeschadigd bleef.

"Het is een wonder. Het laat zien dat God de armen niet heeft vergeten," zo zei zuster Blanca Gomez. (Bron: Associated Press)

 

(De meester van Benjamin Creme verklaart dat het wonder werd verricht door de meester Jezus.)

Lichtverschijnsel in Spanje

In Torrenteras, een verlaten dorp in Guadalajara (Spanje), woont slechts één gezin. Elk jaar organiseren zij een soefi-seminar van een week met dans, zang en het vertellen van verhalen in een kerk waar geen diensten meer worden gehouden. Aan het eind van zo’n seminar werd een foto genomen tijdens een repetitie voor de slotoptredens. Op de ontwikkelde foto die Share International ontving van Josepa Ramón uit Barcelona, was een lichtbundel verschenen.

 

(De meester van Benjamin Creme verklaart dat de lichtbundel door de meester Jezus werd gemanifesteerd.)

Spiegel-beeld

In een eenvoudig, katholiek huis in Verulam (Zuid-Afrika), heeft een beeltenis van Jezus op een spiegel in 1998 duizenden pelgrims aangetrokken die het wonder in ogenschouw kwamen nemen. Leroy Gordon zag het gezicht voor het eerst in oktober 1997, toen hij op de bank zat, maar na zeven dagen vervaagde het beeld. In januari verscheen de beeltenis opnieuw op de spiegel, maar met een doornenkroon op het hoofd en de woorden alfa en omega er onder.

De volgende paar maanden werd de spiegel uit het huis verwijderd voor wetenschappelijk onderzoek. De beeltenis, gemaakt van een vaselineachtige, olieachtige substantie, werd bij verschillende gelegenheden weggeschraapt — maar elke keer kwam de beeltenis terug, enigszins veranderd. Wetenschappers konden het mysterie niet oplossen. Ze veegden de spiegel schoon, plaatsten hem in een glazen kist en verzegelden de spiegel met lak om te voorkomen dat er mee geknoeid werd. Op een maandagochtend werd de spiegel teruggegeven aan de familie en maandagavond was het gezicht weer verschenen. Aartsbisschop Napier, die het gezicht bij verschillende gelegenheden heeft gezien, zei: "Het gezicht is een aantal keren veranderd, sinds het enkele maanden geleden voor het eerst zichtbaar was. We zouden, net als iedereen, graag willen weten wat hier aan de hand is." (Bron: Sunday Tribune; Courier, Zuid-Afrika)

 

(De meester van Benjamin Creme bevestigt dat de meester Jezus dit wonder heeft gemanifesteerd.)

Kerstzegening in Alabama

Tijdens de Kersttijd van 1996 hield een metafysische groep geleid door Glenna Draffen, Alabama (VS), een feestje. Er werden een paar foto’s genomen en toen die enige maanden later werden ontwikkeld, was op een ervan over de hele onderkant een vreemd licht te zien.

 

(De meester van Benjamin Creme verklaart dat het licht op de foto een zegening was van de meester Jezus.)