Tekenen van de tijd - september 2001


Menigten verdringen zich voor 12-jarige wondergenezer
In de noordoostelijke Indiase staat Assam geneest een 12-jarige jongen ziekten met behulp van kruiden. Meer dan 40.000 mensen vanuit heel India hebben zich verzameld rond het huis van de jongen in het district Morigaon - ongeveer 75 kilometer van de hoofdstad Guwahati - in de hoop op genezing. Volgens de autoriteiten zorgen de menigten voor ernstige verstoring van de openbare orde. Tinka Deka is te jong om dokter te kunnen zijn , maar dat weerhoudt de mensen er niet van om voor zijn huis in de rij te gaan staan in de hoop dat hij hen zal genezen van ziekten als kanker, astma, suikerziekte en zelfs verlamming. Een plaatselijke politiefunctionaris zei dat Tinka Deka gelooft dat hij de kracht heeft om mensen te genezen met behulp van kruiden na een droom waarin hij door de hindoe-god Vishnu werd gezegend. Zijn behandeling, die geheel kosteloos is, bestaat eruit dat hij patiënten een kruidenmengsel geeft dat ze15 dagen lang op hun lichaam moeten binden. Het nieuws verspreidde zich snel naar naburige dorpen en nu komen er mensen uit het hele land om de jongen te spreken. Er zijn paramilitaire troepen ingezet om de menigten in bedwang te houden, daar het dorp, dat slechts een paar duizend inwoners telt, worstelt met de stroom van bezoekers. De jongen moet zich beperken tot 2000 patiënten per dag.
(Bron: BBC News Online, GB) (De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de 'God' in de droom van de jongen Maitreya was. Die is ook de bron van genezing.)

Wonder in Kaïro
Mevrouw Nahla woont in een arme buurt van Kaïro en in haar eenvoudige appartement heeft ze iconen die te maken hebben met vreemde, onverklaarbare, gebeurtenissen. "Dit is het huis van Moeder Amina," zegt mevrouw Nahla. Binnen wijst ze naar een tekening van de Madonna van Abenoum en een van Jezus als de Heer van Jeruzalem. Heilige olie drupt van de iconen. "Deze beker is door de Madonna gevuld met water en de Heilige Moeder vult ook deze drie kleine potten met olie. We danken God en zijn dankbaar voor deze zegeningen. Er vinden hier vele wonderen plaats." Mevrouw Nahla zegt dat alleen mensen die bij haar en haar kennissen bekend zijn, langs mogen komen, om de wonderen en de wonderbaarlijke heilige olie te beschermen. "Als iedereen over dit wonder hoort, zou dat het wonder kunnen vernietigen of beëindigen. De aard van de olie is heel bijzonder - het is niet zomaar olie. We zouden het niet weer kunnen vinden als de echte heilige olie zou ophouden te stromen. Het is een wonderbaarlijk teken van God." De heer Badiea Shoukri steekt van wal: "Ik zal u vertellen over een wonder dat plaatsvond toen ik zeseneenhalf jaar oud was. Ik viel van de tweede verdieping Ik zou met mijn hoofd op een steen geslagen zijn, maar de Maagd Maria ving me op en zette me zachtjes op de grond. De Madonna omhelsde me en zei me niet bang te zijn. Ik zat daar ten minste een half uur met een heleboel licht overal om me heen. Op één punt was een zeer helder licht en de mensen kwamen om mij te helpen. Ik stootte met mijn kin tegen een steen toen ik viel - en kijk, ik heb nog steeds het litteken - het is een bewijs van het wonder dat Zij heeft verricht om mij te redden. Sindsdien heb ik tot haar gebeden." Vader Makarus, een koptische priester zegt: "Ik denk dat de Westerse maatschappij gegrond is op wetenschap en wetenschap is belangrijker dan geloof in het Westen, omdat wetenschap en kennis gebaseerd is op rationeel denken. Dat betekent dat er geen plaats is voor wonderen. Maar hier in het Oosten (Middenoosten) komen geloof en overtuiging altijd vòòr wetenschap. Wonderen blijven overal om ons heen gebeuren. Vader Makarus vervolgt: "Een moslim-man vertelde mij onlangs dat de Madonna een wonder verrichtte en zijn dochter genas; wat dit verhaal zo interessant maakt is dat de man zelf dokter is en zijn dochter op sterven lag. Zij bezochten samen de kerk en het kind was na het bezoek genezen. De dokter wist niets van het christendom."
(Bron: KRO-tv.) (De Meester van Benjamin Creme verklaart dat deze authentieke wonderen werden verricht door de Meester Jezus en de Meester die de Madonna was.)

Aanvulling
In nummer 5 van Share Nederland (juni 2001, op de omslag abusievelijk aangeduid als nr. 4 van mei) ontbrak aan het eind van het bericht met de kop 'Keniaanse gebedsgenezer geneest aids' op blz.10) een zin met belangrijke informatie: De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat deze genezingen echt en blijvend zijn en via dominee Nduati worden gemanifesteerd door de Meester Jezus.

Het wonder van de honing
Mensen die mediteren op de Sri Murti ofwel de icoon van Sri Mukteswara Bhagavan berichten van wonderen en genezingen. Op 23 januari 1999 zijn foto's genomen van een van dergelijke wonderen in Milipitas, Californië. Uit de handen van de beeltenis begon honing te stromen. Mensen kwamen van verre om het wonder te zien en van de honing te proeven. Sommigen zeiden dat zij onvoorwaardelijke liefde, diepe innerlijke vrede of vreugde ervaren bij het zien van het wonder van de honing. Anderen werden genezen of kregen antwoord op hun gebeden of onmiddellijke oplossingen voor hun moeilijkheden en lijden.
(Bron: www. skyboom.com/ddasa) (De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de genezingen het werk zijn van Sri Mukteswara Bhagavan, een Meester.)