Tekenen van de tijd - januari/februari 2003


Zon-staarder

Een man uit de Indiase staat Assam stelt oogartsen voor een raadsel door urenlang zonder te knipperen naar de zon te staren. Voor de 24-jarige Dimbeswar Basumtary in het dorp Balimari, 200 kilometer ten westen van de hoofdstad Guwahati, is het naar de zon staren een passie geworden. Op sommige dagen staart hij van zonsopgang tot zonsondergang direct in de schitterende zon. “Ik houd ervan de schitterende zon in zijn loop langs het hemelgewelf te volgen, hoewel het zo’n vijf jaar geleden bij toeval begon,” zegt Basumatary.

Volgens deskundigen loopt iemand die maximaal 90 seconden in de volle zon kijkt het risico een zonnebrand of een netvliesbeschadiging op te lopen. “Wij hebben Basumatary een aantal keren onderzocht zonder dat we vooralsnog problemen hebben gevonden en het is werkelijk verbazingwekkend te zien dat hij nog goed kleuren kan onderscheiden,” zei Biraj Jyoti Goswami, een vooraanstaand oogarts van Sankardev Netralaya, een oogheelkundig ziekenhuis in Guwahati.

De demonstraties van Basumatary in het bijzijn van journalisten en fotografen hebben tegenstand ontmoet. “Ik stond enige tijd geleden bij de Indian Gate in New Dehli voor een leger van fotografen, toen de politie mij op medische gronden belette verder te gaan, aldus Basumatary. “Maar ik weet dat mij niets zal overkomen, want ik doe dit al vijf jaar zonder problemen.”

Hij verklaart dat de zon hem voedt in de vorm van zonne-energie. “De zon is een maaltijd op zich en ik heb eens vier dagen lang niet gegeten zonder dat ik honger of dorst kreeg,” aldus Basumatary.
(Bron: Republic News Agency)

(De meester van Benjamin Creme verklaart dat dit niet aan te raden is, behalve voor Avatars!)

Zwangere vrouw ziet weer

Mona Ramdal kon slechts voor 15 procent zien, maar tijdens haar laatste zwangerschap kreeg zij geleidelijk haar gezichtsvermogen terug; onlangs slaagde zij voor haar rijexamen. Oogarts Per Hvamstad heeft de 29-jarige Mona sinds eind 1970 behandeld en heeft nooit van een dergelijk geval gehoord.

“Het is echt absoluut ongelooflijk. Het is een wonder. Ik kan niet uitleggen wat er is gebeurd,” zei Hvamstad. Mona werd geboren met toxoplasmose, een infectie die een oog- of hersenbeschadiging kan veroorzaken. Haar rechteroog had altijd al een ernstig beperkt gezichtsvermogen. Toen Mona 13 jaar was, werd haar linkeroog steeds slechter en tenslotte was het gezichtsvermogen van dat oog gedaald tot 15 procent. Maar toen ze zwanger werd begon het zicht in haar linkeroog terug te keren. Tegen de tijd dat haar dochter Anne-Marthe, nu een jaar oud, werd geboren, kon Mona zien. Zij heeft nadien in een keer haar rijbewijs gehaald.

“Het netvlies is per definitie een deel van de hersenen. Dat wat vernietigd is, is voor altijd vernietigd. Daarom is het niet te verklaren dat iemand die sterk visueel gehandicapt is geweest plotseling normaal ziet,” aldus Hvamstad.
(Bron: Aftenposten, Noorwegen)

(De meester van Benjamin Creme verklaart dat Mona Ramdal door de Meester Jezus werd genezen.)

Graancirkels in zuid-Duitsland

Carl Dwyer kan niet begrijpen hoe het mysterieuze geometrische patroon in een tarweveld, 300 meter van zijn huis, tot stand gekomen is. De 35-jarige grafisch ontwerper uit het dorpje Reutti in het zuiden van Duitsland ontdekte de formatie eind juli 2002. Deze bestaat uit één grote cirkel met een diameter van 40 meter, met drie kleinere eromheen.

“Ik ging er met mijn dochter Lia heen,” herinnert Dwyer zich. De stengels waren volmaakt gebogen in keurige windingen, en de dichte muren van tarwe van twee cirkels waren volkomen onbeschadigd. Zoals de Duitse krant Abendzeitung schreef: “Wie de cirkels heeft gemaakt moet erboven gezweefd hebben.”

Veronderstellingen genoeg over hoe of waardoor de graancirkels tot stand zijn gekomen — “wervelwinden”, “bronstige herten”, enzovoort — en sommige mensen denken dat het mogelijk is dat deze formaties misschien wel boodschappen zijn uit de kosmische ruimte of uit het hiernamaals. Er bestaan ook zogeheten “namakers” die dergelijke patronen met ski’s aanleggen. Doch deze uitleg stelt Frank Peters van de Duitse Vereniging voor Onderzoek van Graancirkels niet tevreden: “Ik heb eens [namakers] aan het werk gezien. Je hebt er een enorm aantal mensen voor nodig — en het vergt heel veel tijd. Niemand kan mij wijsmaken dat iets dergelijks ’s nachts in een veld gemaakt kan worden zonder dat iemand het merkt.”
(Bron: Abendzeitung, Duitsland)

(De meester van Benjamin Creme verklaart dat de graancirkel te Reutti authentiek is.)

Heilige boodschap op eierschaal

Een huisvrouw in Brunei die op het punt stond een ei te bakken, ontdekte op de schaal ervan woorden uit de Kalimah, een heilige islamitische tekst, die luidde: “La ilaha illallah,” wat betekent: “Er is geen God dan Allah”. De huisvrouw had het ei gekocht bij een groot warenhuis en zei dat ze het zou bewaren.

Nog een ‘vreemd’ ei werd ontdekt door een gezin in het district Kuala Belait in Brunei, met het woord “Allah” in de schaal. Pas toen een van de familieleden het ei klaarmaakte als offerande voor een “Khatamal-Quran” (het reciteren van de heilige Koran) zag ze het woord.
(Bron: Brunei Press, Brunei)

(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat deze wonderen het werk waren van Maitreya.)