Vragen en antwoorden -- mei 2003


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Bij een artikel onlangs in een Nederlandse krant stonden close-up foto’s van Saddam Hoessein en een van zijn dubbelgangers, waarbij werd gewezen op de fysieke verschillen, ofschoon de gelijkenis opmerkelijk was. Het artikel beweerde dat Saddam Hoessein wellicht al dood is, mogelijk omgekomen bij een van de eerste bombardementen. Klopt dit?

A. Ja. Volgens mijn informatie werd Saddam Hoessein zwaar gewond bij het bombardement op Bagdad op 20 maart en stierf aan zijn verwondingen. De man die de Irakese tv onlangs liet zien is derhalve (en volgens mij duidelijk) een ‘dubbelganger’ die zich voordeed als Saddam.

V. 1) Was Maitreya aanwezig bij de anti-oorlogsdemonstratie op 22 maart in Londen? 2) Is Hij verschenen bij protesten elders in de wereld?

A. 1) Ja. 2) Ja.

V. Wat kan in vredesnaam de oplossing zijn voor de huidige crisis? Geef alstublieft uw en uw Meesters visie op de afschuwelijke situatie waarin de wereld verkeert!

A. Dit is het duister voor de dageraad. Deze crisis stelt het denken van veel leiders scherp en helpt hen de gevaren te zien; ze zijn nu vastberadener om betere oplossingen te vinden dan oorlog. Vergeet ook niet dat Maitreya en 14 Meesters Zich in de wereld bevinden.

V. Staat Maitreya op het punt om te verschijnen om in te grijpen in deze oorlog en vrede te brengen voordat veel mensen het leven laten?

A. Maitreya betreurt deze nodeloze oorlog natuurlijk, evenals de vele slachtoffers die erdoor zullen vallen, maar Hij is er niet door aangeslagen zoals de meeste mensen. Hij heeft, zo meen ik, op grond van de aanroep van miljoenen mensen die voor vrede demonstreren, besloten om eerder naar voren te treden dan mogelijk zou zijn zonder de actie van de mensheid ten behoeve van zichzelf.

V. Als een van de centra die met u samenwerken in het “Wederverschijningswerk” wilden we graag laten weten dat we een geweldige respons hebben gehad op het bericht over Maitreya’s interview in het Londense Hyde Park (zie Share Nederland, april 2003, blz. 7). Lezers reageerden verrukt, bemoedigd en jubelend. De algemene teneur van de reacties was, in een notendop: “Hij is er; Hij is onder ons; Hij is een van ons; Hij is nu zo dichtbij!”

A. Een van de belangrijkste redenen voor Maitreya’s verschijningen aan de Wederverschijningsgroepen is juist om hun moed en moreel te versterken en hun energie te verhogen om het werk te doen. Hij laat zeker zien hoe dichtbij Zijn volledig openlijke verschijning is.

V. Waarom moeten de mensen overal ter wereld doorgaan met demonstreren? De oorlog is er immers niet mee voorkomen?

A. Was er dan ook maar iemand die werkelijk geloofde dat een of twee betogingen, ook al waren ze wereldwijd, de oorlog konden voorkomen? Het was vanaf het begin duidelijk dat de regering-Bush vastbesloten was om Saddam Hoessein uit de weg te ruimen, met of zonder goedkeuring van de VN. President Bush is vastbesloten om te doen wat zijn vader ‘naliet’ en zodoende te laten zien dat hij een even groot, zo niet een groter man is dan zijn vader. De mensen die achter hem staan, hebben hun zinnen op de Iraakse olie gezet.

Maar dit zou niet het einde van de demonstraties moeten betekenen. Integendeel, de Stem van het Volk moet nu juist luider klinken dan ooit. Vrede en rechtvaardigheid zijn er uiteindelijk van afhankelijk. En, nog belangrijker, het roept Maitreya aan. Het is van cruciaal belang om regeringen te blijven informeren dat de mensen vrede, rechtvaardigheid en vrijheid eisen als hun recht. Dat wanneer regeringen kiezen voor oorlog terwijl de meerderheid van de mensen tegen is, de regeringen niet de behoeften van de mensen dienen en moeten vertrekken. Deze aanhoudende demonstraties versnellen tevens Maitreya’s tevoorschijn treden.

V. Onlangs hebben vele mensen gebeden en gedemonstreerd voor vrede. Is dit een reden voor Maitreya om heel spoedig naar voren te treden?

A. Ja. Maitreya heeft gereageerd op deze overweldigende manifestatie van de mensheid, waarbij miljoenen en miljoenen demonstreerden, en Maitreya Zelf was aanwezig bij de betoging in Londen, waaraan door bijna twee miljoen mensen werd deelgenomen. Maitreya riep daarbij op tot rechtvaardigheid en vrede.

V. In meer dan 600 steden ter wereld is door miljoenen mensen gedemonstreerd. Dit geeft blijk van een nieuw niveau van bewustzijn, maar toch is de oorlog in Irak van start gegaan. Waarom?

A. Het waren niet de soldaten die nu Irak binnenvallen door wie gedemonstreerd werd. Miljoenen mensen — 12,5 miljoen volgens mijn Meester — hebben op 15 februari gedemonstreerd en het aantal dat ermee sympathiseerde was ongeveer 1 miljard 28 miljoen. Het heeft de invasie niet voorkomen. Waarom ook? De mensheid betoogt, demonstreert, en sommige mensen denken dat dit onmiddellijk tot vrede moet leiden — dat de Meesters hun vrede kunnen geven. Zij (de Meesters) kunnen hun geen vrede geven als mensen oorlog willen. De VS hadden al plannen om Irak binnen te vallen vòòr 15 februari — waarom begonnen de betogingen niet toen al? Waarom begonnen de betogingen niet helemaal bij het ontstaan van de gedachtevorm van een invasie — een jaar geleden, of op z’n minst vele maanden geleden? Elke dag betogen; niet één dag, maar elke dag — miljoenen mensen die betogen, elke dag demonstreren en vrede eisen, dan kunnen de Meesters iets meer doen. Het is een kwestie van de intensiteit van de eis, het verlangen.

Vrede ligt niet in de handen van de Meesters — Zij hebben geen vrede om uit te delen. Wij moeten het scheppen. Wij moeten de regeringen dwingen die de wet overtreden — want dat is wat ze gedaan hebben, ze hebben de wet overtreden — die automatisch voor vrede gezorgd zou hebben als ze zich eraan gehouden hadden. Ze hebben de wet overtreden en getrotseerd en vallen een ander land binnen. De regering heeft een vrije wil. Maar die vrije wil kan door de mensheid zelf beknot worden als er voldoende intensiteit is, als voldoende mensen blijk geven van hun wil dat volgens de wet gehandeld wordt.

V. Is het geen ‘verraad’ om tegen de oorlog te protesteren nu de soldaten strijd voeren en aan gevaren blootstaan?

A. In mijn ogen absoluut niet. Als je wezenlijk tegen oorlog bent, kun je die niet steunen omdat bijvoorbeeld je regering of je vrienden erbij betrokken zijn. Als mensen er tegen zijn, moeten zij werken aan en demonstreren voor een andere, vreedzame oplossing.

V. Waarom legt Share International voortdurend de nadruk op de rol van de macht van het volk?

A. Omdat de georganiseerde, geïnformeerde en door Maitreya geïnspireerde macht van het volk te zijner tijd zich door een collectieve publieke wereldopinie zal openbaren die geen land zal kunnen weerstaan. We staan slechts aan het begin van dit proces, maar te zijner tijd zal de macht van het volk de grootste kracht op Aarde zijn.

V. 1) Is het nog mogelijk om de oorlog af te breken? 2) Wat zou ervoor nodig zijn om er een einde aan te maken?

A. 1) Ja, met goede wil en een gewaarwording die de Amerikaanse en Britse regeringen volledig lijken te ontberen. 2) Gewaarwording, moed, aanvaarding dat de rest van de wereld en de VN ertegen zijn — nederigheid. Maar reken nergens op!

V. Waarom is Share International ogenschijnlijk zo anti-Amerikaans?

A. Share International is niet anti-Amerikaans. Echter, de huidige Amerikaanse regering geeft blijk van enorm cynisme, een manipulatieve ondermijning en van minachting voor de Verenigde Naties (en derhalve voor de wereld als geheel); zij heeft zich met leugens een weg gebaand naar een oorlog die haar zal verzekeren van toegang tot de op één na grootste olievoorraden ter wereld, die zal leiden tot de dood van vele onschuldige mensen, en wekt daarmee weinig bewondering. Niettemin huist er een krachtig idealisme in alle Amerikanen, dat zich uitdrukt in een visie van vrijheid, maar in de huidige omstandigheden op de voorwaarden van de VS — een wereldwijde Pax Americana. Zij zien niet dat deze drang naar macht en overheersing, zelfs al is die goedbedoeld, niet langer relevant is. Alle volkeren willen thans hun eigen vrijheid en rechtvaardigheid en vreedzame bestaan, geen ‘vrijheid’ die hun door een imperialistische macht van de laatste dagen is opgelegd.

V. Wat voor druk is er op Colin Powell uitgeoefend om hem mee te laten gaan met de haviken in de VS, terwijl hij van nature minder fanatiek is? Men zou eerder van hem verwachten dat hij zou aftreden dan erin mee te gaan.

A. Hij heeft ervoor gekozen de ‘informatie’ van de Amerikaanse inlichtingendiensten over de Irakese massavernietigingswapens te geloven en de haviken waren hoe dan ook in de meerderheid.

V. 1) Is de Algemene Vergadering van de VN een belangrijk orgaan? 2) Er wordt gezegd dat de reputatie van de VN beschadigd was door het gemanoeuvreer, de cynische manipulatie en het geruzie voorafgaand aan de Amerikaans-Britse aanval op Irak. Wat is uw mening hierover?

A. 1) Zij is de hoop van de wereld, zonder welke we allen slechter af zouden zijn. Ik doel op de Algemene Vergadering van de VN, zonder de inmiddels achterhaalde en corrupte Veiligheidsraad en het vetorecht, maar met een gelijke stem voor elk land. Dit moet zo spoedig mogelijk tot stand komen om te voorkomen dat de grote, rijke of militair machtige landen het proces corrumperen. De agentschappen van de VN hebben immens, weldadig werk verzet op vele terreinen. 2) Dit is overduidelijk — en schandelijk. De VN moeten zich nu hergroeperen, hun banden aanhalen en samenwerken voor de wereld als geheel.

V. Er zijn aanhoudende berichten en kennelijk voldoende aanwijzingen dat er verscheidene machtsbeluste, rechtse neo-imperialisten achter Bush staan die hem en zijn zwakheden gewoon gebruiken om hun eigen doeleinden na te streven — een nieuwe Amerikaanse wereldoverheersing. 1) Wat is uw commentaar hierop? 2) Als dit zo is, hoe kunnen zij worden gestopt?

A. 1) Het is inderdaad maar al te waar. De invasie van Irak, (en daarna, wie verder nog?) is slechts een stap op weg naar dat doel. 2) Door de macht van de stem van het volk, (inclusief die van andere regeringen), die wordt gericht, onderricht en geïnspireerd door Maitreya.

V. In antwoord op een vraag heeft u eerder gezegd dat de VS binnen ongeveer een jaar zouden beginnen hun zielehoedanigheid te laten zien. Kan het wellicht zijn dat de ziel van Amerika als een gelouterde natie, beschaamd om de tragedie van zijn onrechtvaardige en ongerechtvaardigde oorlog in Irak, met een ontzet en beter geïnformeerd publiek dan nu, naar voren zal treden om haar fouten te herstellen en een nieuw soort Marshall-plan zal implementeren voor het Midden-Oosten?

A. Ik denk niet dat de huidige regering in de VS zich iets aan loutering of schaamte gelegen zal laten liggen, maar ik denk wel dat er een grote verandering in het Amerikaanse publiek zal optreden in reactie op Maitreya’s denkbeelden en energie. Dit zal in veel mensen een reactie uit de ziel oproepen op het denkbeeld van samen-delen en rechtvaardigheid waar velen het nu zo moeilijk mee lijken te hebben.

V. Zijn alle doden door ongelukken onder de Amerikaanse en Britse troepen die worden ingezet bij de invasie van Irak, evenals de verschrikkelijke zandstorm die de soldaten teisterde, het gevolg van karma vanwege de misdadigheid van de invasie?

A. Nee, het betrof ongelukken, die in een oorlog nu eenmaal voorkomen. Echter, afgezien van de zandstorm die een normaal en regelmatig verschijnsel is (ook al was deze bijzonder hevig), kan men zich door de beschietingen van de eigen troepen (met name door Amerikanen op Britten — tot dusver zijn er meer Britse soldaten gedood door Amerikanen dan door Irakezen) afvragen (a) of de training van soldaten wel afdoende is en (b) hoeveel Amerikaanse soldaten erin geslaagd zijn drugs mee te smokkelen.

V. Er leven Koerden in ten minste drie landen. Moeten zij land krijgen om een nieuw land te stichten — een onafhankelijke Koerdische staat? Zou dat niet de problemen oplossen waar Turkije zich voor gesteld ziet, om nog maar niet te spreken van het lijden van de Koerden?

A. Een onafhankelijke staat voor het Koerdische volk zou het meest wenselijk zijn, maar waar? Een van de problemen is, zoals u zegt, dat er drie hoofdgroepen zijn en het volk zelf ontbeert eenheid in zijn doelstellingen en aspiraties. Ik denk dat dit een van de problemen is, net als de patstelling tussen Palestijnen en Israëliërs, waarvan de oplossing zal moeten wachten op de wijsheid en overtuigingskracht van Maitreya.

V. Hoe kan de vredesbeweging zich aanpassen aan de nieuwe situatie?

A. De mensheid moet vrede eisen. Er is slechts één manier om vrede te krijgen, volgens Maitreya: door aanvaarding van het beginsel dat de mensheid één is en dat daarom het voedsel, de wetenschappelijke kennis, het onderwijs en de gezondheidszorg iedereen toebehoren en derhalve rechtvaardiger verdeeld moeten worden. We moeten één wereld scheppen: de ene mensheid moet in de ene wereld wonen. Momenteel zijn er twee werelden: één voor de rijken en de superrijken en één voor de rest — de armen, de armzaligen, de mensen die letterlijk van honger omkomen.

Maitreya heeft het nodig dat u aanhoudend demonstreert, betoogt. Op 15 februari betoogden in Londen bijna 2 miljoen van de 12,5 miljoen demonstranten wereldwijd. Maitreya nam deel aan de betoging en ziet dit als een blijk van onze bereidheid om voor onszelf op te komen. Hij is vastbesloten om met Zijn uiterlijke werk te beginnen, maar de mensheid moet demonstreren, oproepen tot samen-delen, hetgeen de enige manier is om tot rechtvaardigheid en vrede te komen.

De regeringen zullen niet reageren totdat de mensheid hen daartoe dwingt. En wanneer dat gebeurt, zal dat zijn vanwege Maitreya’s bezieling die de mensheid als geheel zal informeren, concentreren en verlichten. Geen enkel land ter wereld kan de collectieve publieke wereldopinie weerstaan. Dat is wat zal leiden tot de transformatie van de wereld.Wij moeten het doen. Wat kunnen wij het beste doen? In elk geval meedoen aan elke mogelijkheid om te demonstreren: je moet er eindeloos mee doorgaan, steeds opnieuw. Niet slechts voor een einde aan de oorlog in Irak, maar voor vrede, rechtvaardigheid, voor het samen-delen van de hulpbronnen van de wereld. Je moet het brandpunt van de eisen verleggen. De eis voor rechtvaardigheid door samen-delen moet van de mensheid komen en wanneer de regeringen van de wereld dat zien, zullen ze beven want ze zien nu een groeiende macht van het volk in elk land. Het beangstigt ze.

Ze werpen allerlei soorten beperkingen op, maar de mensen hebben een manier gevonden om zichzelf te organiseren. Maar het moet bewust doorgaan, van Irak naar samen-delen, naar het scheppen van rechtvaardigheid als de enige weg naar vrede — het moet groter worden, breder, gebaseerd op die realiteit.

V. 1) Is het nieuwe longontstekingvirus ‘Severe Acute Respiratory Syndrome’ (SARS) het resultaat van spanning en de oorlogssituatie? 2) Hoe is het ontstaan (door biologische wapens, natuurlijke mutatie, enzovoort)? 3) Kan het worden bestreden met antibiotica of zal het een gevaarlijke ziekte voor de mensheid blijken te zijn? 4) Zijn er (preventieve) homeopathische middelen die het immuunsysteem kunnen versterken tegen het nieuwe virus?

A. 1) Ja. 2) Natuurlijke mutatie. Het is het gevolg van stress en angst. 3) Er zal waarschijnlijk spoedig een vaccin gevonden worden en het virus zal geleidelijk verdwijnen. 4) Consulteer uw arts.