Artikel van de meester -- december 2004

(lees ook de vragen en antwoorden)
Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Amerika op drift

door de meester —, via Benjamin Creme

Het is slechts een kwestie van tijd voordat het Amerikaanse volk beseft dat het een ernstige fout gemaakt heeft. Het heeft, zij het met behulp van veel gestolen stemmen, een man en een regering herkozen, die zich zowel nationaal als internationaal wijden aan het scheppen van verdeeldheid en haat.
Het zal vol spijt zien hoe zijn met trots gekoesterde vrijheden worden aangevallen; het zal een scherpe daling zien in levensstandaard wanneer de regering noodgedwongen tracht om haar enorme schulden aan te pakken; het zal getuige zijn van het verlies van vertrouwen in zijn valuta en een scherpe achteruitgang zien van handel met hun traditionele handelspartners. De rampzalige inval in Irak zal verder zweren, zowel in Irak als elders in de wereld. In reactie op de angst en de haat die deze regering welhaast wereldwijd heeft aangewakkerd, zullen de mensen geneigd zijn om naar binnen te kijken en zichzelf nog meer van de wereld afkeren.

Illusie
Een groot probleem met deze regering is de krachtige illusie waaronder zij werkt: dat zij door God geïnspireerd is en dus, met goddelijke genade, helpt de christelijke wereld en boodschap in haar vroegere kracht en glorie te herstellen. Hierdoor hebben de VS een reuzenstap achteruit gezet en daarbij zichzelf geïsoleerd van de werkelijke zorgen in grote delen van de wereld: milieuvervuiling en de behoeften van een planeet onder druk van een ophanden zijnde catastrofe.
De VS zullen zien dat de wereld niet stil zal staan. Met of zonder Amerikaanse medewerking zullen de landen zo goed als zij kunnen verder gaan om een oplossing te zoeken voor de vele ecologische en sociale problemen die ons bestoken en die zo dringend moeten worden aangepakt. Amerika zal zien dat het achtergelaten en genegeerd wordt, en pas dan zal het bereid zijn om ‘voor’ te gaan.

Retoriek
Deze regering schept nu al genoegen in haar overwinning, en weegt de voors en tegens van volgende acties af. Gedwarsboomd en verrast door de gebeurtenissen in Irak, moet zij even pas op de plaats maken alvorens verder geweld te overwegen. Maar de overmoed en de retoriek zullen ongetwijfeld doorgaan in de hoop met dreigingen alleen te kunnen intimideren en overwinnen. Intussen zijn in vele landen grote veranderingen gaande, die zullen leiden tot een grondige verschuiving van het machtsevenwicht in de wereld. China en India, Zuid-Amerika en Rusland vinden hun weg en economisch potentieel. Afrika begint eindelijk de zorg en goede wil van machtige regeringen en instanties te ontvangen, en kan uitzien naar betere tijden.
Zo keert de wereld zich af van de overheersing door Amerikaanse macht en rijkdom, en stippelt zij een ander pad uit om haar bestemming te vervullen.
Indien de Verenigde Staten volharden in hun recht op eenzijdig optreden, zullen zij zien dat zij in internationale plannen veronachtzaamd en genegeerd worden, zal de economie verder achteruit gaan en zal de bevolking haar vertrouwen en geloof in regeringsoptreden verliezen. Zonder vrienden en met afnemende kracht zullen zij gedwongen worden te veranderen en de dialoog met vroegere vrienden te hernieuwen.
De verschijning van Maitreya zal het proces van deze transformatie versnellen en haar welkome voltooiing zekerstellen.