Vragen en antwoorden -- februari 2004


(lees ook het artikel van de meester)
Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Maitreya lijkt te verschijnen aan mensen die Zijn identiteit kennen en zij weten dat Hij weet dat zij dat weten enzovoort – is dat een aanwijzing dat de Wederverschijning een nieuwe fase is ingegaan?

A. Ja. Maitreya verschijnt zeker vaker, en openlijker, aan groepen die betrokken zijn bij het Wederverschijningswerk, zelfs in gedaanten waarvan al is bevestigd dat Hij het is. Het geeft zeker de indruk dat Zijn naar buiten treden nabij is, wat volgens mij zo is.

V. Kunt u uw mening geven over de geschiktheid van de Amerikaanse presidentskandidaat Dennis Kucinich?

Dennis KucinichA. Het is mijn persoonlijke mening dat hij verreweg de beste kandidaat is die zich voor de functie heeft aangemeld. Ik bewonder zijn gevoel voor waarden, de geestelijke reikwijdte ervan en zijn brede kijk op de wereld. In Share International hebben we een van zijn toespraken tot het Congres en een interview met hem gepubliceerd (zie Share Nederland, mei en juli/augustus 2003). Ik ben diep onder de indruk van wat ik van hem heb gezien en gelezen, en ik denk dat hij beslist een goede, zo niet een geweldige, hoogstaande president zou zijn, die ook op praktisch niveau goed toegerust is om de zeer reële en moeilijke problemen aan te pakken waarmee Amerika nu en in de toekomst te maken heeft. Kucinich is een gevorderde ingewijde en zou zeker mijn keuze zijn als ik in de VS woonde en mocht stemmen. Als hij voldoende geld en stemmen krijgt om als kandidaat voor de Democraten te worden genomineerd, en hij heeft nog maar tot maart 2004 om dat te doen, zou de Hiërarchie haar niet geringe gewicht achter zijn kandidatuur werpen. Ik twijfel er niet aan dat hij de verkiezingen zou winnen – maar hij moet wel genomineerd worden.

V. Is Dennis Kucinich gevoelig voor Maitreya’s ideeën en inprentingen?

A. Hij is gevoelig voor de ideeën, maar die komen niet direct van Maitreya. Hij heeft deze ideeën altijd al gehad. Hij is een van de weinige Amerikaanse politici met een arme immigrantenachtergrond (een Pools gezin dat soms in een auto woonde toen hij nog klein was, dus hij weet wat het is om in financiële problemen te verkeren), wat voor een Amerikaan een goede eigenschap is.

V. Sommige mensen verkeren in tweestrijd over het actief bevorderen van het Brandt-rapport en werken voor de campagne van presidentskandidaat Dennis Kucinich. Leidt dat soort werk af van het werk voor de Wederverschijning of kun je het zien als een onderdeel van ons werk, of een toegevoegde dimensie?

A. Het is geen onderdeel van het werk, maar een toegevoegde dimensie. Het rapport van de commissie-Brandt werd in 1980 opgesteld. Maitreya had de commissie-Brandt in november 1977 geïnspireerd, het jaar waarin Hij in de wereld van alledag terugkeerde. Dit was Zijn eerste verrichting op het politieke vlak. Hij benaderde Willy Brandt en vroeg hem een commissie te vormen van vertegenwoordigers uit alle verschillende economische richtingen over de hele wereld. Het hele scala van economische opvattingen moest uitgenodigd worden. Brandt bracht een heel grote groep van meer dan 40 mensen bijeen. Uit die verzameling – van extreem rechts tot extreem links – werd de commissie samengesteld, met alle verschillende meningen over hoe de economische problemen van de wereld moesten worden opgelost. Zij analyseerden alle mondiale ontwikkelingen, de bevolkingsgroei, de toename van het verbruik van verschillende grondstoffen, enzovoort.

Willy BrandtWilly Brandt was een geweldige man, een derdegraads ingewijde, een ‘functionerende derdegraads’ zoals het genoemd wordt; eigenlijk was hij 2,97. (Je bent altijd ingewijde voordat je de inwijding neemt. Als je op 2,97 staat, ben je derdegraads ingewijde.) Uiteindelijk, na een enorme hoeveelheid werk, bracht de commissie een rapport uit. Uit al die verschillende gezichtspunten was men tot ware consensus gekomen. Het werd gepubliceerd onder de titel Noord-Zuid: een overlevingsprogramma. Het was een programma voor het overleven van het mensenras. Daarna organiseerde men verschillende conferenties, waaronder een in Cancún (Mexico). Men kwam tot de conclusie dat er slechts één manier was om dit probleem aan te pakken: de hulpbronnen van de wereld moesten eerlijker verdeeld worden. Men besprak alle verschillende manieren om dat tot stand te brengen. Dat was de enige weg naar vrede. Het was in die tijd een openbaring, en louter vanuit een politiek/economisch gezichtspunt. Ik ken niets beters dan dat rapport als toegevoegde dimensie van het werk dat wij doen. Het kan niet de plaats innemen van het informeren van de wereld dat Maitreya en de Meesters er zijn en dat er transformaties zullen plaatsvinden, maar vanuit politiek gezichtspunt, waar de voornaamste nadruk ligt van het eerste werk van de Hiërarchie, is dit door de commissie-Brandt op hoogst deskundige wijze verwoord. We hebben Kucinich benaderd voor een interview voor Share International en hij heeft een heel goed interview gegeven. We hebben op die manier contact gelegd. De meeste mensen doen dit werk niet, dus als ze politiek geëngageerd zijn, zou het goed zijn om ze aan te moedigen voor of met Kucinich te werken aan zijn inspanningen om de nominatie te winnen en, als hij genomineerd wordt, aan zijn verkiezingscampagne. Maar misschien gebeurt dat nog niet deze keer. Het kan zijn dat hij niet genomineerd wordt en dat hij moet wachten tot de volgende verkiezingen. Dat is mogelijk. Je kunt het niet van tevoren zeggen. Je moet werken alsof het mogelijk is en het is zeker mogelijk. Alles is mogelijk. Ik zie het Brandt-rapport en de campagne van Kucinich als toegevoegde dimensies van het werk, niet als het werk zelf.

V. 1) Kunt u zeggen hoe gezaghebbend het tijdschrift Share International is? 2) Vindt Maitreya het tijdschrift belangrijk en nuttig? En 3) kunt u zeggen in hoeveel landen het gelezen wordt?

A. 1) Zeer. 2) Ja. 3) 73 landen.

V. De Amerikanen zeggen dat zij Saddam Hoessein gevangengenomen hebben – hoe kunnen we er zeker van zijn dat hij werkelijk Saddam Hussein is?

Saddam Husseins neefA. Het is ons (Share International) duidelijk dat de VS Saddam Hoessein niet gevangengenomen hebben. Volgens onze informatie is Saddam in de eerste nacht van de oorlog, 20 maart 2003, gewond geraakt en twee dagen later overleden. De man die onlangs gepakt is, was een van de dubbelgangers, een neef, die op Saddam Hoessein lijkt maar een aantal afwijkende kenmerken heeft. Zie ons persbericht hierover.

V. Ik heb berichten gezien die uw informatie bevestigen dat Saddam Hoessein kort na het eerste bombardement is overleden, Maar het merendeel van de media en de wereldleiders lijken hiervan niet op de hoogte. Is dit opzettelijke domheid?

 A. Ik denk dat de media binnenskamers hun twijfels hebben, maar het beleid van de Amerikaanse regering gehoorzamen om “niet dwars te liggen”! Ik weet zeker dat sommige leiders ernstige twijfels hebben, anderen zullen maar al te graag niet te intensief naar de waarheid zoeken.

V. Heeft het Amerikaanse leger het geheel geënsceneerd: dat wil zeggen aangenomen dat de “gevangengenomen” man een dubbelganger van Hoessein was, heeft hij met de Verenigde Staten samengewerkt en de schijn opgehouden dat hij zich verborgen hield en is “opgepakt”?

A. Nee. Hij werd verraden door een informant die erop uit was de 25 miljoen dollar beloning te krijgen die uitgeloofd was door de Amerikaanse autoriteiten. Het leger (of liever de CIA-functionarissen die optreden als het leger) dacht mogelijk wel dat ze Saddam Hoessein gevangen genomen hadden. Ik geloof niet dat de hoge regeringsfunctionarissen niet weten dat ze een dubbelganger gepakt hebben, van wie zij eerder, bij zijn verschijning in Bagdad in april, hadden verklaard dat hij niet ‘Saddam Hoessein’ was.

V. Weet het hoogste echelon van de Amerikaanse autoriteiten dat hij niet Saddam Hoessein is? Is er een kleine kring die de waarheid weet en de media en de wereld met propaganda voedt?

A. Dat denk ik, ja.

V. Hebben de VS een specimen van Saddam Hoesseins DNA van voor de zogenaamde gevangenneming?

A. Nee. Ze vergeleken het met het DNA dat ze hadden van zijn dode zonen, wat niet precies hetzelfde zal zijn, maar voor wanhopige mannen voldoende gelijkenis heeft om te accepteren. Rumsfeld vertelde journalisten dat het “ongeveer voor 90 procent identiek was, voldoende gelijkend”. Dat van de gepakte dubbelganger, een neef, zal waarschijnlijk voor ongeveer 70 procent en van de zonen voor 80 procent identiek zijn.

V. 1) Gezien het feit dat Share International heeft gezegd dat de veronderstelde gevangengenomen Saddam Hoessein in feite zijn neef was, welk motief zou de neef gehad kunnen hebben om zich te verbergen en zich dan te onderwerpen aan vernedering, vervolging en misschien executie in de plaats van zijn neef (Saddam)? 2) Is dit alles een complot van de Amerikanen om de regering-Bush winstpunten te bezorgen voor de gevangenneming?

A. 1) Hij heeft trouw gezworen aan Saddam Hoessein om voor zolang als nodig het moreel hoog te houden van diens aanhangers die nog steeds erg talrijk zijn in Irak. Of hij tot aan het einde zal gaan – zelfs tot executie – valt nog te bezien. Misschien zal dat het punt zijn waarop de ware toedracht van dit bedrog naar buiten komt. 2) Natuurlijk.