Tekenen van de tijd - november 2004


Jongen huilt eerst stenen, dan doorns

Uit Nepal komen berichten over een jongetje, die sterk doen herinneren aan verslagen over een Libanees meisje dat tranen van scherpe kristallen huilde, en van een Saudisch-arabisch meisje dat kleine steentjes huilt, waarvan de Meester van Benjamin Creme bevestigden dat het tekenen of wonderen zijn die door Maitreya werden gemanifesteerd (zie Share Nederland, december 1996 en april 2004). Nu huilt, naar verluidt, een 11-jarige Nepalese jongen doorns, nadat hij eerder al kiezelsteentjes huilde.
Mandip Pokarel, die in Anandagar woont, in de provincie Janakpur in de zuidelijke Terai-vlakten, zorgde voor opwinding toen de plaatselijke media meldden dat hij “stenen” uit zijn ogen huilde. Meer dan twee dozijn korrels ter grootte van een rijstkorrel zijn uit de ogen van de wonderjongen gekomen, berichtte de staatskrant Rising Nepal. Nu lijkt het erop dat de steenkorrels doorns zijn geworden.
“Ik voel pijn wanneer de doorns uit mijn ogen beginnen te komen,” zei Mandip. “Nadat ze eruit zijn, voel ik mij opgelucht.” Het verschijnsel heeft plaatselijke oogspecialisten voor een raadsel geplaatst. (Bron: The Hindustan Times, India)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een wonder is dat door Maitreya wordt gemanifesteerd.)

Maria-wonderen in Libanon

Half augustus 2004 beweerde een 10-jarige Jordanese jongen die met zijn familie een pelgrimsreis maakte naar het klooster van Saydet Ras in Baalbek (Libanon), dat hij het beeld van Maria zag bewegen. Het nieuws van het wonder verspreidde zich, evenals de berichten over genezingen, en nu stromen duizenden mensen toe om het beeld van de Vrouwe van Besshwat te zien. De overste van het klooster, pater Elias Khodari, meldt dat veel mensen er getuige van waren dat Maria haar ogen opende en sloot.
Asaad Chamoun (79), die invalide werd na een operatie en de afgelopen zeven jaar gedwongen was een rolstoel te gebruiken, werd op zondag 4 september 2004 voor de ogen van honderden mensen genezen. Chamoun stapte uit zijn rolstoel en liep naast zijn vrouw Fadwa en zijn zoon Joseph. Daarna liep hij van de oude kerk waar de Vrouwe van Beshwat verscheen, naar de nieuwe kerk, waar hij beschreef hoe “ik een licht voor mij zag, dat mij aanspoorde om te lopen. Ik probeerde te lopen en ik kon het.”
Door de grote aantallen bezoekers kwam het verkeer soms tot stilstand, zodat sommige mensen besloten te voet verder te gaan. Personeel van de rijkswacht en de gemeentepolitie bewaakten de veiligheid van de gelovigen, terwijl plaatselijke inwoners koffie, water en brood aanboden.
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat dit onderdeel uitmaakt van een reeks grote wonderen, waarvan er meer zullen volgen, gemanifesteerd door de Meester Die Maria was.)

Wonderbeelden huilen

In maart 2004 meldden kerkgangers dat in een rooms-katholieke kerk in Medford (Massachusetts, VS) een beeld van de Maagd Maria tranen plengde.
Kerkgangers op Sicilië maakten melding van tranen van bloed op een bronzen beeld van Padre Pio, de katholieke priester die in 2002 werd gekanoniseerd nadat de stigmata van Christus zich op zijn handen hadden gemanifesteerd. (Bron: www.mcall.com)
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de tranen van de Madonna werden gemanifesteerd door de Meester Die de Madonna was. De tranen van bloed op het bronzen beeld werden gemanifesteerd door Padre Pio zelf.)

Benjamin Creme in Spanje

Op deze foto van Benjamin Creme met Spaanse groepsleden na zijn lezing in Valencia in februari 2004, is licht te zien rondom zijn hoofd, na de afsluitende overschaduwing door Maitreya.

Lichtenergie rondom spreker

Robert Bernatowicz, een radioverslaggever uit Warschau met een sterke belangstelling voor onverklaarde verschijnselen, begon de graancirkels van Wylatowo te onderzoeken nadat ze voor het eerst waren ontdekt. Elke zomer is hij naar Wylatowo teruggegaan in een poging om meer over de graancirkels en andere vreemde gebeurtenissen in het gebied te vernemen, en de laatste twee jaar heeft hij zelf uit de eerste hand een aantal steeds ongewonere voorvallen meegemaakt. Hoewel hij zich zeer bewust is van het cynisme waarmee veel mensen alles wat onbekend is, tegemoet treden (en vooral die waarvan men denkt dat ze wellicht spiritueel van aard zijn), raakte Bernatowicz er steeds meer van overtuigd dat zich werkelijk iets wonderbaarlijks manifesteert via de graancirkels en aanverwante verschijnselen — een nieuw, vooralsnog niet onderkend aspect van de ‘werkelijkheid’.

Op 14 maart 2004 gaf Robert in Chicago (VS) voor leden van de Poolse gemeenschap aldaar een lezing over de graancirkels van Wylatowo. Een journalist in het publiek onderbrak hem op een gegeven moment en vroeg hoe hij kon bewijzen dat de verhalen waarover hij sprak echt waren. Deels omdat hij niet erg vertrouwd was met het wetenschappelijk onderzoek dat in de VS werd uitgevoerd , maar ook omdat zijn belangstelling voor het verschijnsel meer intuïtief en metafysisch is, antwoordde hij niet met een verwijzing naar het gepubliceerde wetenschappelijk onderzoek. In plaats daarvan kwam het bij hem op te antwoorden dat de mensen tijdens zijn lezing foto’s van hem konden nemen, en dat die foto’s “iets vreemds” boven zijn hoofd zouden laten zien. Dit idee was nooit eerder tijdens lezingen bij hem opgekomen en in zijn email die hij mij hierover schreef, zegt hij, “ Om je de waarheid te zeggen, ik weet niet waarom ik dat zei.”

Terwijl Robert de “wonderbaarlijke energie” beschreef, die, denkt hij, met deze verschijnselen te maken heeft, raakte hij plotseling overweldigd door sterke emoties die hij niet kon verklaren, maar die hij beschreef als verbazingwekkend en die tranen in zijn ogen brachten.
Een beroepsfotograaf in het publiek begon digitale foto’s te nemen en ontdekte meteen iets zeer ongewoons op de display van zijn camera — Roberts bovenlichaam was gedeeltelijk verborgen door verschillende halfdoorschijnende oranjerode, maar kennelijk zeer energetische strepen licht die naar en rondom zijn hoofd lijken te worden geleid. Het zijn geen tijdopnamen en de fotograaf gebruikte ook geen flitslamp; evenmin was er een zichtbare bron van vreemde strepen op de display te zien. Niemand zag het verschijnsel — het was alleen zichtbaar via de digitale camera. Deze foto’s werden met een tussenpoos van een paar minuten genomen, uit ietwat verschillende hoeken, en gaven alle dezelfde energiestrepen te zien, waarvan de bron zeer snel moet hebben bewogen. Het licht is eigenlijk óp Robert gericht, in plaats van dat het van hem uitstraalde.
Voor meer informatie: www.bltresearch.com
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de lichtzegening rondom de spreker — en zichtbaar op de foto’s — gemanifesteerd werden door Maitreya.)

Lichtzegening van Maitreya tijdens lezing van Robert Bernatowicz over Poolse graancirkels, Chicago, 4 maart 2004. Digital photo: Ted Prejzner.