Tekenen van de tijd - oktober 2004


Huilende icoon in Ohio

Parochianen van de Koptisch-orthodoxe Kerk van St. Markus in Cleveland (Ohio, VS) berichten dat een icoon in de kerk heilige olie weent. De parochie zegt dat een beeltenis van Maria op een altaar op 28 augustus om ongeveer half drie ’s middags begon te huilen. Vochtplekken, naar verluidt van olie, zijn zichtbaar op de icoon. “Je kunt nog steeds de glimmende plekken zien,” zei pastoor E. Maikhail, de priester van de kerk. Hij bestempelt de gebeurtenis als een teken van God en een wonder. Hetzelfde verschijnsel vond in september 1990 plaats met een icoon van Jezus in de kerk. Vochtvlekken kunnen nog op de icoon worden gezien van die gebeurtenis, waarnaar ongeveer 60.000 pelgrims kwamen kijken. (Bron: News Channel 5, Cleveland, VS)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat deze wonderen zijn gemanifesteerd door de Meester Jezus.)

Kerk bergt wonderbeelden op

In mei 2004 zagen kerkgangers in de Vietnamese gemeenschapskerk van St. Markus in de buitenwijk Inala van Brisbane (Australië) naar rozen geurende olie lekken uit een beeld van Maria en een kruis. Een paar dagen later werd tijdens een mis bloed gezien dat uit beelden en een kruis boven het altaar vloeide. De volgende avond zagen kerkgangers bloed vloeien uit een kruis in de hand van een ander beeld. Pater Joseph Liem vertelt: “Iedere dag is er een aanhoudende stroom mensen. Ik heb er duizenden geteld. Sommigen komen om 4 uur ’s middags en blijven tot middernacht.” Hij denkt dat de gebeurtenis geen wonder is, maar een teken van vrede. Bezoeker Mark Power zegt: “Het ziet er voldoende echt uit… Ik ben geneigd het te geloven, maar ik wacht af wat de kerk ervan zegt.”
Na twee maanden van onderzoek, waarvoor gebruik werd gemaakt van röntgenstralen en massaspectroscopie, kondigde de kerk aan dat de huilende beelden een prachtige gebeurtenis zijn, doch geen wonder. De kerk berichtte eveneens dat een groot gedeelte van de 41.000 Australische dollar die werd ingezameld als donaties van de bezoekers in een armoedefonds zou gaan om mensen in Vietnam en Afrika te helpen.
Op 29 juli, na het onderzoek, verordonneerde aartsbisschop Batherby dat de beelden en de iconen uit het zicht verwijderd moesten worden: het beeld van Maria werd in een kast in de hal opgeborgen in plaats van in de glazen vitrine op het altaar van de kapel. Veel parochianen geloven echter nog steeds dat de huilende en bloedende beelden wonderen waren. “Ik trek me niets aan van het rapport,” zegt een van de parochianen. “Ik zag het met mijn eigen ogen. Ik geloof het in mijn hart.” De 29-jarige Truong Phan uit Melbourne kwam om het beeld te zien en wijst het kerkrapport ook af: “Ik denk dat het echt is,” zei hij. “We hebben dit veel vaker gezien.”
Tijdens een dienst die door ongeveer 200 mensen werd bezocht, vroeg vader Thu Nguyen de kerkgangers om de bevindingen van de kerk te respecteren, maar later zei hij dat de mensen blijven “geloven wat zij geloven”. Hij zei ook dat hij getuige was van drie afzonderlijke huilende Maria-beelden in huizen in Inala.
Kerklid Trung Nguen zei: “Ik zag het, het is een wonder. Niemand weet wat er gebeurde, maar het is een teken van God.” (Bron: The Guardian, GB, www.religionnewsblog.com; www.catholicweb.com)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat deze verschijnselen inderdaad wonderen zijn die gecreëerd werden door Maitreya en de Meester Jezus.)

Portret van Jezus huilt

Een portret van Jezus dat een constante stroom tranen huilt, lokt duizenden bezoekers naar het huis van Gloria Fino even buiten Corpus Cristi (Texas, VS).
Gloria merkte op 7 mei 2004 de tranen voor het eerst op toen zij voor haar kleinzoon Frank, die voor zijn leven vecht sinds hij in januari 2004 met zijn organen buiten zijn lichaam werd geboren, aan het bidden was. Sinds Gloria de tranen de eerste keer zag, zijn ze nooit opgehouden.
Bezoekers merken dat zij geraakt worden door het verschijnsel. “Ik kon mijn tranen niet bedwingen,” zei Sylvia Perez. “Gewoonlijk huil ik nooit,” zegt Rachel Delgado: “Ik voel Zijn aanwezigheid. Zo gauw ik bij de deur was kon ik het voelen... Ik geloof werkelijk in wonderen. En dit is er nu één!” (Bron: ABC News, Houston Chronicle, VS)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit wonder door de Meester Jezus wordt gemanifesteerd.)