Artikel van de meester -- jan/feb 2005

(lees ook de vragen en antwoorden)
Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Uit het duister

door de meester —, via Benjamin Creme

Van tijd tot tijd manifesteren de natuurkrachten van de planeet hun overweldigende energie op een vernietigende en voor de mens onwelkome wijze.
Zo was het ook bij de recente catastrofe in de Indische oceaan. Het droeve en plotselinge verlies van duizenden levens, en de ongekende schade aan huizen en andere gebouwen heeft de wereld geschokt en een opmerkelijke reactie opgeroepen: voor het eerst zijn de landen van Oost en West, Noord en Zuid gezamenlijk spontaan te hulp geschoten. Regeringen worden door het volk aangespoord om te geven en uitstaande schulden van de armste landen kwijt te schelden. De golf van sympathie voor de getroffenen heeft zich ook gemanifesteerd als bezorgdheid voor de hulpbehoevende miljoenen van alle ontwikkelingslanden en is een onbetwistbaar teken dat de volkeren gereed zijn voor Maitreya.

De aanwijzingen zijn overduidelijk dat dit het geval is. Niemand kan de oprechtheid van deze betrokkenheid in twijfel trekken; de tragedie van de tsunami heeft de harten geopend en miljoenen geïnspireerd om zich uit te spreken voor rechtvaardigheid en transformatie van de wereld.
Eindelijk worden deze stemmen gehoord. Eindelijk vinden de weldadige energieën van Maitreya weerklank in de harten van velen die zich nog niet bewust zijn van Zijn aanwezigheid. Eindelijk dan reageren de regeringen van de rijken op de roep van hun volk om rechtvaardigheid en vrede. Zij voelen dat hun toekomst ook afhangt van het luisteren naar de stem van het volk, die steeds duidelijker en krachtiger klinkt.
Laat regeringen dit begrijpen: de stem van het volk is de stem van wijsheid. Het is een roep om realisme en waarachtigheid, om de enige actie die zal leiden tot een gezonde en betere wereld. Regeringen die verzuimen naar die stem te luisteren zullen ten onder gaan, en hun gezag en het vertrouwen van hun volk verliezen.

Afwegen
Maitreya wacht intussen op het moment om naar buiten te treden, terwijl Hij nauwgezet de voors en tegens afweegt. Hij verwelkomt de tekenen van de bereidheid van de mensen, en weet dat het moment niet veraf is. Hij verwelkomt de gelegenheid om openlijk voor de mensheid en het Plan te werken. Op deze wijze worden Zijn macht en doeltreffendheid onmetelijk vergroot.
Op deze wijze ook kan Hij direct met de mensen werken, terwijl Hij Zijn zorg toont voor hun welzijn en welbevinden, Zijn begrip voor hun behoeften en moeilijkheden, Zijn besef van hun problemen en hoe die kunnen worden opgelost. Hij wenst gezien te worden als een broeder en een vriend, een wijze vader Wiens raad weldadig en waarachtig is, een helper en een partner op de reis naar een stralende toekomst die alle mensen wacht.
Heb daarom nog iets langer geduld en weet dat ondanks de problemen en moeilijkheden, het hartzeer over het verlies, het Plan voor de transformatie van de wereld en de verlossing van de mensen op koers ligt naar de overwinning, en dat alles goed zal komen.