Brieven van lezers - juli 2006

Geld praat

Op 23 mei 2006 stond ik bij de lezing van Benjamin Creme in Nagoya achter de tafel met kaarten van Maitreya’s ‘Hand’.
Een tengere vrouw van ongeveer 70 jaar kwam en keek naar de poster van de lezing die tegen de muur achter mij was gezet en las hardop: “Hebzucht, concurrentie.” Zij lachte een beetje en zei, terwijl ze me kalm aankeek: “Concurrentie, inderdaad.” “Samen delen,” las ze weer hardop en keek naar me, lachte, en zei: “Arrogantie!” en keek weer naar me en lachte. Ik dacht na over de bedoeling van wat ze deed. Toen zei ze dat mensen niet eerlijk zijn: “Iedereen draagt maskers, hè?” Dus zei ik: “Wij leren Maitreya’s leringen over eerlijkheid in denken, oprechtheid van geest en onthechting, maar het is moeilijk.” Zij zei: “Het zelf is het probleem, hè?” “Inderdaad,” antwoordde ik. “Leef in het nu, dan is er geen ruimte waar oneerlijkheid kan binnenkomen,” antwoordde zij. Ik was getroffen door haar woorden. Met onze groepsleden hadden we geprobeerd om elk van Maitreya’s leringen serieus te bestuderen en toe te passen, maar we bleven vastzitten bij de stelling dat het ‘zelf’ de wortel is van alle lijden. Toen wendde ze zich tot een ander groepslid en begon te praten over de verschillende rol van de rechter- en de linkerhand. “Of we nu zaaien, breien of groente snijden, als we onze linkerhand achter onze rug houden en het alleen met onze rechterhand proberen te doen, kunnen we het toch niet goed doen. Kun je sjalotjes fijn hakken met één hand? Maar wanneer je gewoon je linkerhand erop legt, kun je ze veel gemakkelijker hakken. Daarom is de ondersteunende rol erg belangrijk.”
“Wanneer ik groente snijd met een mes, heb ik de laatste tijd het gevoel alsof ik een leven fijnhak.” “Wat! Een mensenleven?” vroeg ik. “Nee, wanneer ik groente fijn hak, heb ik het gevoel dat ik leven dood met mijn mes. We kunnen leven door het levende leven van groenten te ontvangen. We worden door ze ondersteund. Dus, moeten wij ze ook steunen.”
Zij keek naar haar handen, draaide de palmen naar boven en weer naar beneden, en zei lachend dat we maar boffen dat we twee handen hebben. Degenen van ons die beide handen hebben, kunnen alles doen wanneer we een wil hebben om het te doen. Ze opende en sloot haar handen herhaaldelijk, zwaaide haar armen vrolijk heen en weer, en zei: “Ik ben blij dat ik alles kan doen.”
Ze trok een portemonnee uit haar zak. Er vielen een paar munten (twee 100-yenmunten en een 10-yenmunt) uit, maar ze nam niet de moeite om ze op te rapen. Toen ik ze opraapte en aan haar gaf, zei ze, terwijl zij ze de munten in het potje voor vrijwillige bijdragen deed: “Er is een gat in mijn portemonnee en het geld zegt ‘laat me eruit, laat me eruit!’” Ze pakte een kaart van de ‘Hand’ en ging weg. Kunt u zeggen of deze vrouw een bijzonder iemand was?
T.T., Fukuoka (Japan).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de ‘vrouw’ de Meester Jezus was.

Oorzaak en gevolg

Bij de lezing van Benjamin Creme in Osaka op 20 mei 2006 stond ik bij een informatietafel. Tijdens de pauze zag ik twee vrouwen aan een naburige tafel praten over de lezing. Ik liet hun Benjamin Creme’s artikel zien over “De wet van oorzaak en gevolg” in Share International van april 2006 en legde uit dat het een van de belangrijkste pijlers van zijn lezing was, enzovoort. De oudste vrouw zei dat de wereld vroeger beter was, maar het nu erg moeilijk is geworden; ze vroeg zich af wat er in de toekomst zou gebeuren. De jongste vrouw zei: “Alles is inderdaad oorzaak en gevolg, hè?” Ze leek al te begrijpen wat ik zei. We praatten nog wat verder, maar de jongste vrouw onderbrak mijn uitleg en zei: “Liever dan je ingewikkelde uitleg zou ik willen weten hoe je bij dit werk betrokken bent geraakt. Dat zal de ware bedoeling achter je uitleg overbrengen en me helpen het beter te begrijpen. Vertel me alsjeblieft je eigen verhaal.” Dus vertelde ik haar dat, toen ik voor de eerste keer Benjamin Creme’s lezing hoorde en hem hoorde zeggen ‘wees je zelf’, ik in staat was te aanvaarden wat hij zei; de inclusieve persoonlijkheid van de heer Creme maakte indruk op me en ik voelde dat wat hij zei waar was.
De ogen van de jongste vrouw hebben indruk op me gemaakt en ik had het gevoel dat ik haar al eens eerder ontmoet had. Ik voelde me nauw met haar verbonden. Waren deze vrouwen misschien Meesters?
S.M., Gifu (Japan).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de ‘oudere vrouw’ Maitreya was en de ‘jongere vrouw’ de Meester in Tokio.

Groene magie

In mijn tuin had ik vorig jaar een klimplant geplant die Ipomoea of Ochtendglorie heet. Deze plant geeft trechtervormige blauwe bloemen met een wit-geel hart, die zich in de morgen openen en in de middag van dezelfde dag verwelken. Terwijl deze prachtige bloemen omstreeks het begin van de herfst gewoonlijk een ronde bloemkroon laten zien zonder afzonderlijke bloembladen, zag ik tot mijn verbazing dat sommige bloemen de vorm van een vijfpuntige ster hadden.
Deze stervorm deed me denken aan Maitreya. Zou dit een teken kunnen zijn?
RM.C., Villefontaine (Frankrijk).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de bloembladen in de vorm van een vijfpuntige ster een teken waren van Maitreya. De vijfpuntige ster is het teken van de Christus.