Maitreya — de Belichaming van Liefde

Al meer dan dertig jaar verschaft Benjamin Creme informatie over het naar buiten treden van Maitreya, de Wereldleraar. Vragen en antwoorden over Maitreya, Zijn hoedanigheden en aard, de betekenis van Zijn terugkeer in het middelpunt van onze moderne wereld en het transformerende gevolg van die buitengewone gebeurtenis vullen inmiddels 10 boeken van de hand van Benjamin Creme.
Gedurende de laatste kwarteeuw heeft ook zijn Meester Maitreya beschreven en lezers gedetailleerd inzicht gegeven in de aard van de Ene die zo geëvolueerd is, dat Hij het Christus-beginsel belichaamt, de energie van Liefde. De Meester heeft Maitreya’s prioriteiten ook uiteengezet, Zijn zorgen, de wijze waarop Hij naar buiten zal treden en heeft een voorproefje geven van de wijsheid, het inzicht en het mededogen dat Hij zal tonen.
De volgende selectie is slechts een fragment van de zeer grote hoeveelheid informatie over Maitreya en bevat uitspraken van Maitreya (Boodschappen van Maitreya de Christus, Maitreya’s Teachings – The Laws of Life), Benjamin Creme’s Meester (Een Meester spreekt) en Benjamin Creme zelf.
Hier volgt een gedeelte van een compilatie over Maitreya. Zie Share International/Share Nederland nr. 2 (mrt. 2006) voor de volledige compilatie.

Er zijn vele redenen waarom Ik diende af te dalen en wederom in jullie midden te verschijnen. Hoofdzakelijk zijn die als volgt: Mijn broeders, de Meesters van Wijsheid, moeten als groep terugkeren naar de wereld van alledag. Als hun Leider doe Ik, als één van Hen, hetzelfde. Velen in de wereld roepen Mij, smeken om Mijn terugkeer. Ik beantwoord hun beden. Velen meer lijden honger en komen nodeloos om, door gebrek aan het voedsel dat ligt te rotten in de opslagplaatsen van de wereld. Velen hebben mijn hulp anderszins nodig: als Leraar, als Beschermer, als Vriend en Gids. Als al deze kom Ik. Om de mensen, indien zij Mij willen aanvaarden, te leiden naar de Nieuwe Tijd, het Nieuwe Land, de glorieuze toekomst die de mensheid wacht in dit komende Tijdperk; voor dit alles kom Ik. Ik kom ook om jullie de Weg naar God te wijzen, terug naar jullie bron; om jullie te tonen dat de weg naar God een eenvoudig pad is dat alle mensen kunnen gaan; om jullie opwaarts te leiden, tot in het Licht van die Nieuwe WAARHEID, de OPENBARING die Ik breng. Voor dit alles kom Ik. (Maitreya, Boodschap nr. 2)

Wanneer je gevraagd wordt: “Wat zal de toekomst brengen?” antwoord dan: een stralende ster heeft zijn rechtmatige plaats aan het firmament verlaten en gekozen om onder de mensen rond te gaan, en gaven te brengen die nog nooit op Aarde werden gezien. Genaamd Maitreya, zal deze Gezegende de mensen de weg tonen naar wat zij kunnen worden. Hij zal hun de geheime ingang laten zien tot het hart van God en hen daarin voorgaan. Hij zal onder mensen en engelen rondgaan en deze twee samenbrengen. Door Zijn voorbeeld en onderricht zal Hij de weg wijzen naar zelf-verlossing. Hij zal de wereld vernieuwen en verjongen. Let op wanneer Hij aanklopt. (De Meester, uit: “Hij die aanklopt”)

Het zal Mijn taak zijn jullie mee te nemen op een reis naar de Waarheid, naar het Gezegende Land van Liefde, en jullie daar aan jezelf te tonen als God. Evenzo zullen Mijn Meesters jullie bij de hand nemen en jullie aan Zijn goddelijke voeten brengen. Laten wij gezamenlijk de wereld tonen: dat de noodzaak van oorlog voorbij is; dat het instinct van de mens is om te leven en lief te hebben; dat haat voortkomt uit verdeeldheid; dat de Wet van God leeft in de mens en aan zijn aard ten grondslag ligt. Dit alles zal ik jullie laten zien. Werk met Mij samen en bewijs dat het waar is. (Maitreya, Boodschap nr. 53)

Zoek Mij in de plaatsen van duisternis, waar honger heerst en strijd. Ken Mij als de Broeder van de armen, van de verworpenen der aarde. Zie Mij zo, Mijn vrienden en broeders, en zie de Heer van Liefde. (Maitreya, Boodschap nr. 128)

Als Leraar is Maitreya zonder gelijke; Wij, zijn naaste discipelen, weten dat dit zo is. Eeuwenlange ervaring hebben Hem de wijsheid, het liefdevolle begrip geleerd om het hart en denken van allen binnen te gaan en zo ieder te bezielen om zijn staat van verworvenheid na te streven. Nu al beginnen velen te reageren op Zijn ongeziene aanwezigheid en merken binnenin zichzelf dat dit zo is. Wanneer Maitreya in de volle openbaarheid treedt, zal dit proces zich spectaculair versnellen, totdat allen zullen weten dat de Christus opnieuw onder de mensen leeft en hen onderricht.
Om te beginnen zal Maitreya Zich concentreren op de voornaamste problemen — politiek en economisch, ecologisch en sociaal — die het evenwicht in de wereld en het welzijn van de mensen bedreigen. Naarmate voor deze problemen een oplossing wordt gevonden, zal Zijn aandacht zich richten op de innerlijke gesteldheid en de psychologie van de mens, de oorzaken van ziekte en het voorkomen en genezen ervan. Hij zal opnieuw de grote en fundamentele wetten bekrachtigen die het leven op Aarde en onze verbondenheid met de hele kosmos regeren. Hij zal aantonen dat Juiste Verstandhouding de sleutel is tot het begrip van de betekenis en het doel van onze aanwezigheid op deze planeet en dat Juiste Verstandhouding de voorbestemde volgende verrichting van de mens is. (De Meester, uit: “Een tijd van beproeving”)

Je ervaart Mij elk moment. Elk moment ben Ik bij je. Alleen degenen wier denken, geest en lichaam kalm zijn, in een toestand van evenwicht, worden zich bewust van Gods aanwezigheid. Er zijn momenten dat je je ervan bewust wordt dat er iemand achter je is, binnenin je, boven je, rondom je — dat er iets aanwezig is. Dat ‘iets’ is de Almachtige. Het neemt geen deel; het neemt waar. Voor deze stap hoeft niemand te worstelen. Iedereen komt daarvoor in aanmerking in dit stadium. Dan, als je gewaarwording groeit, als je de discipline van onthechting beoefent, zul je Mij kennen in Mijn totaliteit. Op het moment dat je aan Mij denkt, ben Ik bij je. (Maitreya, The Laws of Life)

Vreugde, die ons geboorterecht is, is voortdurend in het denken van Maitreya. Als je in het hart van Maitreya zou kunnen kijken, zou je de pijn zien, het lijden, de verschrikkelijke kwelling van talloze miljoenen, hun hulpkreten, hun verlangen, soms naar de dood, naar een beter leven, naar meer liefde, meer mogelijkheden, onderwijs, meer kennis om hun gezin te voeden. Miljoenen verkeren in die positie en dag in dag uit zijn ze vervuld van leed en lijden dat wij met onze kleine probleempjes zelden kennen. Dat is het voortdurende lijden dat de meeste mensen in het Westen nooit ervaren. Maar het is de dagelijkse ervaring van tweederde van de wereldbevolking. Dat is wat Maitreya ziet. Dat is de bewuste gewaarwording, van minuut tot minuut, van Maitreya. Als je in Zijn leven zou kunnen kijken, zou je dat in Zijn hart zien; Hij draagt het met Zich mee. Tegelijkertijd draagt Hij Zijn gevoel van vreugde bij Zich, Zijn vreugde als Meester, als een Goddelijk Wezen wiens aard vreugde is en deze twee dingen bevinden zich gelijktijdig in Zijn ervaring. Hij weet dat de pijn, het lijden van de meeste mensen in de wereld heel eenvoudig kan worden veranderd door slechts een klein beetje meer: een beetje meer voedsel, een beetje meer geld, een beetje meer bouwmateriaal of wat ze dan ook nodig hebben. “Die vreugde wil Hij volledig en volmaakt in jullie herstellen. Daarvoor is Hij onder jullie.” (Benjamin Creme, SI jan./feb. 2005)

Wanneer de mensen Maitreya in volle openbaarheid zien, zullen ze veel te bewonderen vinden: Zijn gratie en vreugde, Zijn bescheiden wijsheid en allesomvattende liefde, Zijn bereidheid om alles wat Hij heeft en is te delen met mensen van alle standen. Zijn nederigheid zal verbazing wekken; Zijn kennis, die onmetelijk is en peilloos diep, zal de mensen de geringheid van de hunne onthullen. Zo zullen zij zich tot Hem wenden voor raad en, zeker van Zijn betrokkenheid, opnieuw de leerlingen en ernstige zoekers worden die zij eens waren. Zo zal het zijn, en zo zal de Grote Heer de mensen de Blauwdruk van de toekomst aanbieden. (De Meester, uit: “De Blauwdruk van de toekomst”)