Brieven van lezers - oktober 2006

Hemelse tweeling

Twee brieven over dezelfde gebeurtenis:

(1) In het voorjaar van 2000 kwamen er twee opmerkelijke mensen bij onze Expo-kraam in Atlanta. De eerste was een lange vrouw van middelbare leeftijd met kort bruin haar en gekleed in een blauwe rok en grijze blouse. Ze droeg een bril en had diepliggende doordringende blauwe ogen en een vriendelijk gezicht. Op haar naamkaartje stond ‘Christine’.
Terwijl ze naar de kraam toeliep, keek ze naar de grote foto van Maitreya in Nairobi en zei: “Ah! Maitreya!” Terwijl ze de gratis folders pakte, vroeg ik me af hoe ze van Maitreya gehoord had. Ze keerde zich naar me toe terwijl ze me langdurig aankeek en zei: “Herinner je je het reclamebord op de I-75 waarop stond: ‘Wie is Maitreya?’ Toen hoorde ik over Maitreya. Ik heb Ben ook over hem horen spreken.” Haar stem was vol genegenheid. Toen vroeg zij: “Wanneer komt Hij?” Ik zei dat we hoopten dat Hij heel gauw naar buiten zou treden.
Ze vroeg: “Heb je Maitreya gezien? Is hij ooit aan je verschenen?” Ik antwoordde: “Ja, met een groep, hoewel ik nooit bevestiging heb gekregen. Hij kan overal, op elk moment en in elke vorm die hij kiest, verschijnen. Hij is als een dief in de nacht.” Zij antwoordde: “Dat is een vreemde woordkeus om Zijn verschijningen uit te leggen.” Ik vervolgde: “Het is soms niet gemakkelijk om hem te herkennen.”
Terwijl ze naar de boeken op de tafel keek, vroeg ze: “Heb je dit materiaal bestudeerd?” Ik zei: “Ja, en dat doe ik nog steeds. Er is zoveel te leren.” Een paar dagen daarvoor had ik me gerealiseerd dat ik meer tijd vrij moest maken om te studeren. Zij vroeg toen: “Als je een van deze boeken zou gaan lezen, waarmee zou je dan beginnen?” Ik antwoordde dat ze allemaal uitstekend waren, dat De Grote Aantocht het meest recente boek van de heer Creme was, en dat ik zou beginnen met De Wederverschijning van de Christus en de Meesters van Wijsheid. Zij vroeg: “Hoeveel is dat?” “Ik antwoordde: “Vijf dollar.” Ze keek naar de omslag waar 7 dollar op stond en met een vriendelijke glimlach zei ze: “O, ik krijg een koopje!” Ze betaalde voor het boek en ging weg. Was zij wellicht Maitreya of een Meester?
D.D., Marietta (Georgia, VS).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat ‘Christine’ inderdaad Maitreya was.

(2) Even later kwam er een tweede bezoeker bij onze stand. Ze was een kleine gezette vrouw met halflang blond haar en zij droeg een lange kleurige rok en een bordeauxrode trui. Op haar naamkaartje stond ‘Deelnemer –Diana’. Zij keek naar de foto van Maitreya en zei met een ondeugende lach: “Wie is dát?” Maitreya de Wereldleraar, zei ik, en gaf haar wat achtergrondinformatie, waarbij ik andere leraren door de geschiedenis heen noemde. Toen zei ze: “En, wie was de Wereldleraar vòòr de tijd van Jezus?” Terwijl ik probeerde na te denken, zei zij lachend: “Was het de Boeddha?” Ik antwoordde: “Ja!”
Onze bezoekster vroeg toen: “Wat doen jullie hier zoal — mensen over Hem vertellen? Is dit een soort godsdienst?” Ik antwoordde dat we de boodschap over Maitreya’s naar buiten treden bekendmaken en dat we geen godsdienst vertegenwoordigen. Ik vertelde haar ook over Transmissie-meditatie. Ze vroeg: “Hoe heeft dat je leven veranderd?” Ik vertelde dat het mijn werk en persoonlijk leven aanmerkelijk beïnvloed had. Ze zei: “Ik leef door liefde, vergeving en rechtvaardigheid. Ik moet toegeven dat ik een zwak heb voor liefde en vergeving. Ik geef zo gemakkelijk liefde en vergeving dat het me soms in de problemen brengt.” Met een lach liep ze weg.
Was deze hartverwarmende ontmoeting een bezoek van een Meester of Maitreya?
A.M.D, Marietta (Georgië, VS).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat ‘Diana’ de Meester Jezus was.

Supporter!

Op 26 juli 2006 deelden een aantal vrienden en ik folders uit en vroegen voorbijgangers of ze een brief aan Tony Blair wilden tekenen waarin een onmiddellijk staakt-het-vuren in Libanon wordt geëist. De mensen waren meer dan bereid om te tekenen; het was erg bemoedigend. Eén heer in het bijzonder was vol lof en steun voor wat we deden. Hij straalde grote vreugde en hartelijkheid uit en ook al kon ik als visueel gehandicapte zijn lach niet zien, ik kon die in zijn stem horen en voelde me geweldig aangemoedigd. Zijn enthousiasme en aanmoediging waren eigenlijk zo tastbaar dat ik me afvroeg of hij inderdaad een Meester was.
Kunt u zeggen of deze uitgesproken heer Maitreya of een van de Meesters was?
S.B., Essex (VK).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man Maitreya was.

Twee ervaringen van dezelfde persoon

Goocheltrucs

Op 4 augustus 2006 ging ik uit met een groep collega’s om het aanstaande huwelijk van een vriend en mijn afstuderen te vieren. We hadden ons geïnstalleerd in het restaurant toen aan mijn tafeleinde een Aziatische heer verscheen en zichzelf voorstelde. Hij gaf geen naam, maar zei dat hij geen geld wilde en dat hij wat hij op het punt stond te gaan doen, voor de aardigheid en het plezier deed. Toen gaf hij ons een verbazingwekkende voorstelling met goocheltrucs. Eén in het bijzonder betrof het verscheuren van een klaver-tweekaart en de stukken weer aan elkaar zetten. Deze truc leek niet op zijn lijstje te staan; het was een spontaan verzoek van ons om de kaart weer aan elkaar te zetten, waarop hij met een brutale glimlach zei: “Ik kan niet toveren, hoor!”
Terwijl ik zijn demonstratie gadesloeg, dacht ik steeds dat we op echte magie getrakteerd werden en dat de goochelaar werkelijk een speciaal iemand was. Vanuit zijn ooghoek keek hij steeds naar mij en liet daarmee doorschemeren dat we beiden iets wisten wat de anderen niet wisten! Zijn twinkelende ogen en gevoel voor humor hielden me in de ban — het was een moment vol plezier en vreugde.
Was deze man Maitreya?
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de ‘goochelaar’ inderdaad Maitreya was.

Overmand

(2) De volgende dag (5 augustus 2006) trof ik leden van onze Transmissie-meditatiegroep in Londen bij een demonstratie voor een Israëlisch staakt-het-vuren in Libanon. Duizenden waren gekomen om van Speakers’ Corner, Hyde Park, naar het Parlementsplein te lopen. Het nam veel tijd in beslag om het plein te bereiken en mijn vrienden en ik zochten een plek in het gras om te zitten. We hadden een poosje gezeten en geluisterd naar de toespraken, toen ik een groepje Aziatische mannen en jongens vóór ons opmerkte. Vooral een van de mannen maakte indruk op me; hij stond met zijn rug naar ons toe en droeg een lange grijs-groene jas tot zijn enkels en een rood geblokte sjaal over zijn hoofd. Veel van de mannen en jongens liepen naar hem toe en schudden hem verschillende keren de hand. Een van de jongens had een poster in zijn hand met foto’s van kinderen temidden van het bombardement — jonge kinderen, bange kinderen die wegkropen voor het geweld. Het voelde alsof mijn hart letterlijk losgerukt werd van zijn plaats in mijn borst. Ik werd overmand door verdriet en de tranen welden op. Ik kon me er niet van weerhouden om mijzelf of mijn kinderen in hun plaats voor te stellen en een gevoel van machteloosheid leek me te overspoelen. Terwijl ik deze gevoelens ervoer, draaide de man die eerder mijn aandacht had getrokken zich om en liep in de richting van ons groepje, twee van mijn vrienden hadden hem ook opgemerkt. Hij had zo’n indrukwekkende, dynamische houding en zijn gezicht leek enigszins op het gezicht van Maitreya in Nairobi. Hij liep verder in de menigte en pas aan het eind van de toespraken zagen we hem weer. Hij leek bezig met opruimen en legde posters een voor een op elkaar — terwijl hij dat deed las hij ze rustig stuk voor stuk. Op dat moment leek hij niet zo indrukwekkend als tevoren, maar als een van de velen, zoals wij, in de menigte.
Was hij Maitreya, een Meester of misschien iemand die in Londen nauw met Maitreya samenwerkt?
L.W., Hullbridge (Essex, VK).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man inderdaad Maitreya was.

Verkeersregelaar

Op 2 augustus 2006 werd mijn leven gered, toen ik met mijn auto in een drukke straat in Oklahoma-Stad reed. Ik reed op de linkerbaan van een vierbaansweg zuidwaarts, toen, zonder waarschuwing, een auto uit tegenovergestelde richting totaal onbestuurbaar in mijn baan op mij af kwam, en ik wist dat ik doodgedrukt zou worden. De vrouwelijke bestuurder verloor de controle over haar auto, omdat ze linksvoor een klapband had gekregen, haar auto naar mijn weggedeelte was gesprongen en ongeveer twee autolengtes voor me een bestuurder in een kleine open vrachtauto geraakt had.
Het gebeurde allemaal zo snel en zij probeerde haar auto weer terug in haar baan te krijgen, toen, in die korte seconde dat ik dacht dat mijn laatste uur geslagen was, ik mij bewust werd dat haar auto zich leek te ‘herstellen’ en terwijl ze me op maar enkele centimeters of zo miste, kwam ze in haar baan terecht en kwam een aantal meters verder tot stilstand in het midden van de straat.
Ik kon pas enige tijd later voor mezelf duidelijk krijgen wat er gebeurd was — aangezien het ernaar uitzag dat ik doodgedrukt zou worden. Ik kan dit ‘minder-dan-een-seconde-wonder’ niet met logica verklaren.
Heeft Maitreya ingegrepen — was het een van de Meesters?
B.B, Oklahoma-Stad (OK, VS).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat ze werd gered door Maitreya, evenals de vrouw in de onbestuurbare auto.

Maanwonder

Zaterdag 11 juni 2006 zag een van de leden van onze Transmissie-meditatiegroep om 01.00 uur de helder schijnende volle maan aan een wolkenloze hemel. Maar door de volle maan zag hij een nog helderder schijnend kruis! Hij riep zijn vrouw en zij zag dat prachtige kruis ook. Samen keken zij er ongeveer 10 minuten naar.
1) Was dit verschijnsel echt? 2) Zo ja, hebben meer mensen het gezien? 3) Heeft het kruis een speciale betekenis voor hen of anderen?
A v B.L., Geleen.

  1. Ja. 2) Ja. 3) Ja, beide. De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat het een teken is van Maitreya’s terugkeer in de wereld, gemanifesteerd door Maitreya. 

Maitreya in Zijn verschijning als ‘goede genius’ die “een verbazing-wekkende voorstelling met goocheltrucs” gaf