Artikel van de meester - oktober 2006


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

Maitreya’s prioriteiten

door de meester —, via Benjamin Creme,

Terwijl de wereld hoopvol wacht op Maitreya, en verlossing, rest er nog veel werk om de planeet en de mensheid in veiligheid te brengen. Niettemin hoeven de mensen niet veel langer te wachten tot Maitreya Zijn openlijke dienst begint. Nog slechts kort is derhalve de tijd die resteert om Zijn weg te bereiden, om de mensen te vertellen dat hulp en hoop voorhanden zijn, dat de Leraar er is, erop gebrand om rechtstreeks tot de volkeren van alle landen te spreken.
Voer daarom je inspanning op. Maak haast om allen die willen horen, te vertellen dat het voorbestemde uur is aangebroken, dat de mensheid zich spoedig zal verheugen in de aanwezigheid van de Leraar. Vertel hun dit en schraag hun hoop en moed. Velen zullen nu luisteren die dat eerder niet deden; zorg en angst hebben hun tol van de mensen geëist. Ook de tekenen hebben hun werk gedaan en miljoenen bewust gemaakt van verwachte gebeurtenissen en openbaringen. Nooit tevoren in de geschiedenis van de mens hebben zovelen de komende veranderingen aangevoeld en hun noodzaak begrepen.
Derhalve zal Maitreya in een verwachtingsvolle en voorbereide wereld verschijnen, zeker in de wetenschap dat naar Zijn aanwezigheid verlangd en vurig uitgekeken wordt.

Prioriteiten

Maitreya zal voor de mensen de prioriteiten uiteenzetten die als enige planeet Aarde en al haar bewoners zullen veiligstellen en beschermen. De noodzaak van vrede is de voornaamste, want zonder vrede is al het andere gedoemd. Vrede, zal Hij benadrukken, kan alleen gewaarborgd worden door het scheppen van Rechtvaardigheid. Het ontbreken van Rechtvaardigheid is de oorzaak van zowel oorlog als terrorisme. Rechtvaardigheid, zal Maitreya stellen, kan slechts bereikt worden door Samen delen. Samen delen is daarom de sleutel tot vrede en veiligheid in de wereld.
Maitreya zal het denken van de mensen nadrukkelijker richten op de kwalen van planeet Aarde zelf. Zonder een gezonde en krachtige planeet loopt de toekomst van de komende generaties gevaar. Maitreya zal benadrukken dat er nu gehandeld moet worden voor herstel van het evenwicht van ons zieltogend planetair huis, en zal iedereen, oud en jong, oproepen tot deze voornaamste taak.
Het lot van hen die nu verhongeren in een wereld van overvloed zal de grootste zorg zijn van Maitreya: “Niets berokkent Mij meer verdriet dan deze schande,” zegt Hij, en Hij zal aansporen tot het opzetten van een reusachtig hulpprogramma voor de armen van de wereld, op een tot nog toe ongekende schaal.
Dit zijn de onmiddellijke prioriteiten om de toekomst voor de mensen duurzaam veilig te stellen. De vrije wil van de mens is heilig en mag niet worden geschonden; de snelheid waarmee deze voornaamste vereisten worden uitgevoerd is daarom afhankelijk van de wil van de mens.
De mensen staan nu voor de keuze: de wereld zien als Eén en samen delen voor veiligheid en gezegende Vrede en geluk, of getuige zijn van het einde van het leven op Aarde.
Maitreya verschijnt nu om ervoor te zorgen dat de mens verstandig kiest. Heb geen vrees, Maitreya kent het antwoord van de mens al, en is blij.