Vragen en antwoorden - februari 2007


Lees ook de antwoorden van vorige maanden

V. Zal de wereld ooit de waarheid horen over het feit dat de ‘verkeerde’ Saddam Hoessein is geëxecuteerd?
A. Ja, ik denk het wel. Ik denk dat Maitreya Zelf het onderwerp zal aansnijden en anders zal iemand Hem er vast wel enkele relevante vragen over stellen.

V. Waarom heeft de dubbelganger niet gezegd dat hij niet de echte Saddam Hoessein was?
A. U moet begrijpen dat hij in de tijd dat hij in handen van de VS was (ongeveer een jaar) systematisch is ‘gehersenspoeld’ met behulp van chemicaliën en langdurige hypnose, totdat hij het besef van zijn eigen identiteit kwijt was en de suggestie geloofde dat hij Saddam was. Dit afschuwelijke proces werd tijdens de Tweede Wereldoorlog geperfectioneerd door de inlichtingendiensten van alle grote landen, vooral door de CIA, de FBI, de Russische KGB en de Duitse Gestapo.

V. Waar is het lichaam van de echte Saddam Hoessein?
A. Dat is begraven in Tikrit, in het noorden van Irak, dat de thuisbasis is van de stam van Saddam Hoessein.

V. Hoeveel DNA hebben neven met elkaar gemeen?
A. Dat verschilt natuurlijk, maar circa 75 procent. Het enige DNA dat de Amerikaanse autoriteiten hadden om de plaatsvervangende Saddam mee te vergelijken was dat van de zonen van Saddam Hoessein. Dus het DNA-bewijs dat is gebruikt om de identiteit van Saddam Hoessein aan te tonen is vals.

V. Wat vindt u van Hugo Chávez en het wassende tij van linkse regeringen in Latijns-Amerika? Is dat hoe de wereld er zal gaan uitzien, met politici die zich inzetten om de armoede te bestrijden en minder toegeven aan de rijken?
A. Voor iedereen die rechtvaardigheid en het einde van armoede en honger wil zien, moet het antwoord op deze vraag ‘ja’ zijn. Chávez probeert zijn volk op te trekken uit de gebruikelijke armoede en het eindeloze lijden met behulp van de olieopbrengsten — en tegelijkertijd probeert hij de pogingen van de VS te pareren om zijn werk te ondermijnen. De Hiërarchie is de mening toegedaan dat de ideale verhouding voor krachtige sociale samenhang en rechtvaardigheid 70 procent socialisme en 30 procent kapitalisme is.

V. Vindt u dat Fidel Castro een opvolger moet aanwijzen of dat het Cubaanse volk een nieuwe leider moet kiezen?
A. Ik vind dat het Cubaanse volk zelf zijn leider of vertegenwoordiger moet kiezen. Castro is, zoals de meeste wereldleiders, iemand van het verleden.

V. 1) Verwacht u dit jaar een blijvende economische neergang? 2) Zal die voldoende zijn om de volgende fase van Maitreya’s verschijnen in gang te zetten?
A. 1) Ja. 2) Het hangt af van de omvang en hoe wijdverspreid die is.

V. De wereld lijkt nu zo verschrikkelijk en zelfs als ik uw informatie geloof en hoop dat ze waar is, is het soms heel moeilijk om positief te blijven.
A. Zonder twijfel helemaal waar, maar niet erg productief voor een betere wereld. Probeer om Maitreya’s aanwezigheid en alles wat dat inhoudt werkelijk bekend te maken en u zult zien dat u veel positiever wordt. Men moet in actie komen, niet slechts wachten tot het beter gaat met de wereld. Als we ons inzetten voor het verbeteren van de wereld door hulpbronnen te delen, onze leefwijze te vereenvoudigen om het milieu te beschermen, kan Maitreya des te sneller naar voren komen. Doe iets. Doe iets. Doe iets!

V. De commercialisering lijkt aan de winnende hand, als je kijkt naar wat mensen uitgeven aan kerstinkopen, het vuurwerk voor Nieuwjaar en de uitverkoop. De huidige (zogenaamde) populaire cultuur lijkt een voertuig voor commercialisering. Wat vindt u hiervan?
A. De commercialisering is niet aan de winnende hand; ze neemt wel toe en haar invloed bereikt een climax in elk aspect van ons leven. Vanwege de marktwerking (die Maitreya de “krachten van het kwaad” noemt), is commercialisering doorgedrongen tot ieders leven en Kerstmis is geen uitzondering op deze ontwikkeling. Het zal doorgaan, totdat we wakker worden en beseffen hoe de waarden van de commercie het leven uit elke menselijke daad en eerbiediging persen.
Zoals we te zijner tijd zullen inzien, is samen delen het enige antwoord op deze groeiende vervreemding van de ‘eeuwige waarheden’. Maitreya zegt dat commercialisering gevaarlijker is dan een atoombom.

V. Op 28 oktober 2006, rond 7 uur ’s avonds, toen ik van mijn appartement in Berlijn naar de metro liep, zag ik een groot langwerpig licht stil in de lucht hangen en drie tot vijf kleinere lichten die in onregelmatige patronen rondvlogen, bij elkaar kwamen en weer wegvlogen.
Verder zag ik op 24 november 2006 om 11 uur ’s avonds weer een groot langwerpig licht stil in de lucht hangen met kleine lichten er omheen. Er gebeurde iets vreemds: ik kon de lichten niet passeren — ze leken met mij mee te vliegen! Waren dit ufo’s?
A. Ja. In beide gevallen was het “grote langwerpige licht” dat stil in de lucht hing een ruimtevaartuig van Mars en de kleine, bewegende lichten waren afkomstig van Venus.

V. Op 30 oktober 2006 stond de volgende brief in de New York Times: “Een paar weken geleden zat ik in de F-lijn van Brooklyn naar Manhattan. Het was toevallig mijn verjaardag, maar ik was informeel gekleed en had niets bij me waaruit een speciale gelegenheid kon blijken. Een lange, magere bedelaar kwam de metrowagon binnen en schudde terneergeslagen en mompelend met zijn papieren beker. Hij liep door de wagon zonder iets te krijgen. Toen hij bij mij kwam, haalde ik een dollar uit mijn zak en deed die in zijn beker. Hij maakte een sprong van vreugde en begon met zijn armen boven mijn hoofd te zwaaien, als een soort zegening. ‘God zegen je,” zei hij drie keer. Toen hield hij even stil, keek me recht in de ogen en zei: ‘En gefeliciteerd met je verjaardag.’ ” Toen ik deze brief had gelezen, vroeg ik me af of de bedelaar misschien een Meester was?
A. Ja, de man was Maitreya.

V. Ik was erg onder de indruk van de informatie die u op uw respectabele website biedt. Zijn er boeken in het Arabisch die u aanbeveelt? Of is er een esoterische school in een van de Arabische landen waar ik met deze onderwerpen kennis kan maken? In een encyclopedie die ik heb (van 20 jaar geleden) staat in het laatste deel dat het Watermantijdperk zal beginnen in 2013. Kunt u zeggen of dit jaartal correct is?
A. De energieën van Waterman begonnen in 1675 ons zonnestelsel binnen te komen, maar men zou kunnen zeggen dat het Watermantijdperk begint met Maitreya’s Verklaring van Zijn identiteit en ware status op Verklaringsdag, waarvan ik persoonlijk hoop en verwacht dat dit veel eerder dan 2013 zal zijn, een datum die naar ik vermoed is afgeleid van de Maya-kalender, die eindigt in 2012. Ik ben bang dat wij niet beschikken over directe kennis van Arabische scholen voor esoterie, maar ik weet zeker dat de Alice Bailey-leringen (gepubliceerd door de Lucis Trust) in sommige Arabische talen beschikbaar zijn.