Artikel van de meester - juli 2007


Lees ook de artikelen uit vorige maanden

De wenteling van het wiel

door de Meester — , via Benjamin Creme

Wanneer de mensen beseffen hoe dicht zij hun zelfvernietiging zijn genaderd, zullen ze huiveren bij de gedachte aan de gevolgen van hun daden. Zelden was er een tijd dat zij zich in zulk gevaar bevonden. In de ergste tegenspoed hebben ze tegen het noodlot gestreden en zich bewezen. Maar tegenwoordig zijn mensen hun gevoel voor richting zozeer kwijt, dat ze zich niet bewust lijken van het gevaar waar zij voor staan. Dat dit gevaar en die beproeving grotendeels van eigen makelij zijn, is zonder twijfel de reden voor hun gelatenheid en schijnbare onverschilligheid.
Wanneer de mensen dit weten, zullen ze verbaasd zijn te ontdekken hoe dicht hun handelen hen bij vernietiging heeft gebracht. Zij hebben werkelijk met de dood gedobbeld en een onvoorstelbare last geladen op Hen Die zich verbonden hebben hen te helpen. De mensen weten natuurlijk weinig of niets van dit reddingsmiddel af en gaan onbezorgd verder op hun pad. Dat dit pad slechts leidt naar een kale woestenij moeten zij nog inzien, ondergedompeld als ze zijn in hun materialistische ambitie.

Het licht daagt

Groot zijn echter de mogelijkheden die de creatieve inspanningen van de mensen wachten, en groot zullen hun verrichtingen zijn wanneer het licht daagt en de schellen van hun ogen vallen.
Dit besef zal komen zodra mensen zich weer naar binnen keren, en in hun hart de broederschap en eenheid vinden waarnaar allen instinctief hunkeren. Dan zullen nieuwe hoop en inspiratie opbloeien, en de mensen ertoe brengen hun opwaartse klim te hervatten en een betere wereld te creëren. Eenvoud en oprecht streven zullen de plaats innemen van de huidige corruptie die elk aspect van het leven van de mens thans bezoedelt. Mensen zullen trachten Maitreya en Zijn groep Meesters na te streven, en aldus hun structuren en normen zuiveren.
Met Maitreya en Zijn groep om hen te leiden, zullen de mensen leren houden van de eenvoud van de nieuwe structuren, en daarin een intense tevredenheid en samenhang vinden. Zij zullen zich op hun gemak voelen in een wereld ontdaan van wedijver en de spanning waarmee die gepaard gaat. Terwijl ze met elkaar samenwerken, zullen ze overweldigend geluk en vervulling vinden in alles wat ze doen.
Maitreya zal niet karig zijn met Zijn hulp en raad, en wij, jullie Oudere Broeders, evenmin met Onze inspanningen om de bouw van een nieuwe beschaving te inspireren. De wonderen die dit komende bouwwerk zullen opluisteren, zullen alle mensen verrukken en verbazen. Een ieder heeft een rol te spelen bij de bouw ervan en allen zullen het beste van zichzelf geven voor zijn totstandkoming. Zo zal het zijn.