Tekenen van de tijd - mei 2007

Voormalig gouverneur VS zag ufo

De voormalig gouverneur van de Amerikaanse staat Arizona, Fife Symington, maakte onlangs bekend dat hij 10 jaar geleden een ufo heeft gezien, hoewel hij in die tijd de waarneming in het openbaar belachelijk maakte. Symington zegt nu dat het luchtverschijnsel, bekend als de “Phoenix Lights”, dat op 13 maart 1997 plaats vond, in feite een ufo was. Veel meldingen gaven aan dat de “lichten” op één lijn lagen met de voorste rand van een groot vaartuig dat langzaam een gebied van ongeveer 483 km doorkruiste boven de Amerikaanse staten Arizona en Nevada, en de Mexicaanse staat Sonora (zie Share Nederland, oktober 1997, blz.10). Symington was getuige van de lichten, waarvan hij toentertijd wist dat ze tot “een andere wereld” behoorden, maar bleef 10 jaar lang kritisch ten aanzien van de uitleg dat het een ufo was, omdat hij niet wilde dat “de bevolking in paniek raakte”.
Als voormalig luchtmachtofficier en piloot met een lange staat van dienst was hij geoefend om in de lucht vliegende voorwerpen nauwkeurig te identificeren. Symington herinnert zich: “Ik ben piloot en ik ken zo ongeveer elke machine die vliegt. Het was groter dan alles wat ik ooit had gezien. Het blijft een groot mysterie. Andere mensen zagen het, betrouwbare mensen. Ik weet niet waarom mensen het zouden ridiculiseren.” Hij voegt eraan toe: “Het was reusachtig groot en onverklaarbaar. Wie weet waar het vandaan kwam? Veel mensen zagen het, en ik zag het ook. Het was dramatisch. En het konden geen knipperende lichten [van militaire vliegtuigen] zijn omdat het te symmetrisch was. Het had een geometrische omtrek, een onveranderlijke vorm.” In een commentaar bij CNN legde hij uit dat de ufo “gewoon buitenaards” aanvoelde. Instinctief kon je alleen maar zeggen dat het buitenaards was.” Met betrekking tot het bredere ufo-vraagstuk, stelde Symington: “Ik zou willen dat regeringsinstanties ophouden met hun pogingen deze [ufo]onderzoeken stop te zetten door een of ander onsamenhangend verhaal naar buiten te brengen.” (Bron: Associated Press, CNN, The New York Times, USA Today, MSNBC, VS)
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat dit een groot ruimtevaartuig van Mars was, bezig met routinewerk.)

Britse luchtmacht zond jets om ufo te onderscheppen

Volgens een bericht in de Bury Free Press stuurde de Londense militaire luchtverkeerscontrole op 12 januari 2007 vanuit een nabijgelegen luchtmachtbasis jets erop uit om een ufo te onderscheppen. Een in het VK gevestigde ufo-groep maakte via internet een radio-opname bekend die naar haar zeggen aantoont dat de Londense militaire luchtverkeerscontrole zich in verbinding stelde met een vlucht van F-15s van de Amerikaanse Luchtmacht, nadat er op 12 januari een ufo op hun radar was opgevangen. Steve Johnson, die schrijft voor UFO Data Magazine, zegt dat het bandje was opgenomen door radioamateurs in de omgeving, die een oproep onderschepten van de Londense militaire luchtverkeerscontrole aan de bemanning van Amerikaanse F-15 straalvliegtuigen die gestationeerd zijn op de luchtmachtbasis in Lakenheath.
De stem in de opname geeft de Amerikaanse piloten opdracht om een onbekend doel te onderscheppen dat op een hoogte van 900 tot 1000 meter vliegt. De Amerikaanse jets gingen op onderzoek uit, en namen op hun radar een onbekend voorwerp waar. De jets maakten twee scheervluchten langs het voorwerp, één op 5 km en nog een op 5,5 km. De piloten beschreven een “zwart, op een rots lijkend voorwerp” dat niets weg heeft van enig toestel dat ze ooit hadden gezien. Ze zagen het toestel in volle vlucht tot volledige stilstand komen. Op de tape zei de ene piloot tegen de andere: “Zag je dat?” De ander antwoordde: “Ja, maar ik wil er niet over praten.”
Steve Johnson van UFO Data Magazine zei: We zijn er nog steeds mee bezig, we hebben bij het ministerie van Defensie een verzoek ingediend op basis van de wet op Openbaarheid van Informatie en we hebben ons ook in verbinding gesteld met de RAF Lakenheath — maar hebben nog geen antwoord gekregen.” (Bron: Bury Free Press, VK)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een ruimtevaartuig van Mars was, bezig met analytisch routinewerk.)

Melding van UFO-crash in Somalië

Een voorwerp dat door ooggetuigen werd beschreven als iets dat leek op “een satelliet of ufo”, is neergestort in een plattelandsgebied in Somalië. Het gebeurde op 21 maart 2007 nabij het dorp Buulo-Burde, 220 km ten noorden van de Somalische hoofdstad Mogadishu. “Een groot toestel vloog over ons heen, en enige tijd later hoorden we een luide knal,” zei Ilyas Ali, een dorpsbewoner die in het gebied woont. Het toestel was ongeveer 100 m², groot en volgens Ali “glinstert het en bij avond steekt het lichten aan, en spreekt het een vreemde taal die niet kan worden verstaan.” (Bron: (www.somalinet.com)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit een ruimtevaartuig van Mars was. Het stortte niet neer, maar landde doelbewust.)

Foto's van deze maand (Engels)