Tekenen van de tijd – een compilatie

In juni 1988 maakte Maitreya’s naaste medewerker bekend dat de tekenen van Maitreya’s aanwezigheid zouden toenemen: “Hij gaat de wereld overspoelen met gebeurtenissen die niet te bevatten zijn.” Share International bericht elke maand over deze wonderbaarlijke gebeurtenissen en laat zien dat ze verband houden met en tekenen zijn van het naar buiten treden van Maitreya, de Wereldleraar. De vele wonderen die in toenemende aantallen over de hele wereld gemeld worden door mensen van allerlei godsdiensten (en zonder geloof) betreffen onder meer: religieuze beelden en ikonen die tranen, echt bloed en zelfs parels huilen; de buitengewone ‘melkdrinkende’ hindoe-beelden; vele verschijningen of waarnemingen van de Maagd Maria; heilige teksten in fruit en groente; zoetgeurende geneeskrachtige olie die door ikonen en schilderijen wordt afgescheiden; spectaculaire gekleurde lichten aan de hemel; geheimzinnige lichtpatronen die wereldwijd op honderden gebouwen verschijnen; prachtige genezende ‘kruisen van licht’ in ramen; wonderbaarlijke geneeskrachtige bronnen; wonderbaarlijke verschijnselen als kristallen tranen die zonder pijn te veroorzaken uit de ogen van een kind komen of edelstenen uit een teen; talloze verslagen van reddingen en ontmoetingen met ‘engelen’; en lichtzegeningen die bij het afdrukken op foto’s verschijnen. We nemen hier een selectie foto’s op van overal ter wereld, met toelichtingen van Maitreya, Benjamin Creme’s Meester en Benjamin Creme.

Ik kom jullie vertellen dat jullie Mij spoedig zullen zien, ieder op zijn eigen wijze. Zij die naar Mij uitzien als Mijn Geliefde Discipel, de Meester Jezus, zullen Zijn eigenschappen in Mij terugvinden. Zij die naar Mij uitzien als Leraar zijn dichter bij de waarheid, want dat is wat Ik ben. Zij die zoeken naar tekenen zullen ze vinden, maar Mijn wijze van openbaring is eenvoudiger. Niets scheidt jullie van Mij, en spoedig zullen velen dit beseffen. (Maitreya, uit Boodschap nr. 10)

Aan alle kanten zijn inderdaad de tekenen zichtbaar, duidelijke aanwijzingen dat het “tijdperk van wonderen” geen einde kent. Weinigen kunnen de overvloed aan tekenen loochenen die dagelijks plaatsvinden en die, hoe indirect ook, wijzen op het wonder in ons midden. Spoedig zal de wereld met zekerheid weten dat de Mensenzoon inderdaad onder Zijn volk is, dat het lange wachten voorbij is, dat de Leraar klaar staat om Zijn missie, openlijk, te beginnen en dat een nieuwe weg de mensen voorwaarts wenkt naar hun bestemde toekomst. Zeer weinig tijd scheidt de mensen nog van de erkenning dat de Leraar aanwezig is. Aan hun is de taak om te bepalen of Hij hun zaak kan dienen, en om zich achter Zijn inspanningen te scharen. (Benjamin Creme’s Meester, uit ‘Het einde van de eeuw’)

Gedurende vele jaren hebben Maitreya en Zijn groep van Meesters de wereld overspoeld met wonderen. In de tiende Boodschap van Maitreya die in 1977 tijdens een van mijn openbare lezingen in Londen werd gegeven, zei Hij: “Zij die zoeken naar tekenen zullen ze vinden, maar Mijn manier van openbaring is eenvoudiger.”
Alle godsdienstige groepen zoeken naar tekenen. Aan de hand van tekenen weten zij dat de Leraar in de wereld is of op komst is. Je hoeft alleen je ogen maar open te houden en je vindt overal tekenen. In elk land ter wereld, in elke religieuze omgeving zijn in een of andere vorm tekenen te vinden… Al deze wonderen gebeuren om de hoop en het vertrouwen van godsdienstige mensen te versterken, om hen gerust te stellen dat er een God is en dat God zich bekommert om het welzijn van de mensen. (Benjamin Creme, De Grote Aantocht)

Cross of LightDe tekenen van Maitreya’s aanwezigheid in de wereld zullen blijven toenemen. Hij gaat de wereld overspoelen met gebeurtenissen die niet te bevatten zijn. De tekenen zijn voor mensen die ze nodig hebben, om ons te sterken in ons geloof en ons de nodige moed en overtuiging te geven om uit een staat van zelfgenoegzaamheid te treden, teneinde samen de talloze reddingstaken in de wereld aan te pakken. (Maitreya’s medewerker, De Wetten van het Leven)

Kruis van licht in Slovenië

Het zijn tekenen dat we aan het eind zijn gekomen van het ene tijdperk en aan het begin staan van een nieuwe tijd, en dat de Christus in de wereld is teruggekeerd om deze nieuwe cyclus in te luiden. De tekenen worden gegeven om de mensen te sterken in hun geloof en in hun hoop op de toekomst en op een geestelijke basis van het leven, opdat zij zich bewust blijven van het feit dat we in een wereld leven die voortdurend verandert, en dat de dagen van wonderen niet voorbij zijn. De wonderen in de Bijbel bijvoorbeeld en ook uit tijden daarvoor, worden nu dagelijks, bijna ieder uur, over de hele wereld herhaald. Al deze gebeurtenissen geven de mensheid zeer beslist het bewijs dat de tijd voor de openlijke verschijning van de Christus in de wereld nabij is. (Benjamin Creme, Share Nederland jan./feb. 1994)

Light blessing JapanTelkens wanneer de mens voor een dilemma staat, zoals nu, ongewis of hij voor- of achteruit zal gaan, naar links of naar rechts, doet zich een interessant verschijnsel voor: er wordt naar tekenen gezocht, zelfs door degenen die niet in tekenen geloven; onverklaarbare gebeurtenissen krijgen serieuze aandacht en betekenis; mensen zoeken naar de sleutel die de deur zal openen waardoor zij de toekomst binnen moeten gaan, vooralsnog onzeker wat die toekomst voor hen behelst.

Foto: Lichtzegening gemanifesteerd door de Meester Jezus op foto van afscheidsfeestje van docente Engels in juni 1992 in Tokio (Japan). Ingezonden door K.N.

De tekenen die hen kunnen leiden zijn er in overvloed, maar mensen zijn de wonderen die hun al vele jaren met gulle hand geschonken zijn, gauw vergeten. Aldus merken ze merendeels niet de aanwijzingen op waar zij juist naar zoeken en om bidden.
De tijd breekt spoedig aan dat de mensen zich de tekenen zullen herinneren en deze zullen aanvaarden als ware voorboden van de dagen die zullen komen. Zij zullen ze begrijpen als een manifestatie die gepland is om samen te vallen met het verschijnen van Maitreya en Zijn groep van Meesters in deze unieke periode in de geschiedenis van de wereld. Veel en gevarieerd zijn deze signalen aan de mensen dat er nu iets gedenkwaardigs en wonderschoons op Aarde gaande is. Voor wie ogen heeft om te zien, fungeerden ze als geheugensteuntje voor de mens dat vele gebieden van het leven nog onbekend en mysterieus zijn, dat er wetten zijn waarvan de mensen slechts weinig weten en, bovenal, dat de mens niet alleen is.
Aangezien er tekenen zijn, zijn er ook scheppers van de tekenen. Alle godsdienstige groeperingen verwachten de goddelijke openbaring van hun keuze, zien ernaar uit en lezen de tekenen als bevestiging van hun geloof. Die bevestiging schraagt hen in hachelijke tijden en geeft hun hoop voor een betere toekomst. Op deze wijze wordt een klimaat van hoop en verwachting geschapen onder vele miljoenen en worden zij voorbereid op de gebeurtenissen die nu ophanden zijn. Weinigen kunnen de tekenen ontkennen, ofschoon hun betekenis nog onduidelijk is. Zij verlevendigen de intuïtie en verbeelding van de mensen, en openen hun hart voor de openbaringen die komen gaan.
Van beelden die wenen en bewegen tot lichtpatronen die de gevels van gebouwen over de hele wereld versieren; van stralende kruisen van licht tot melkdrinkende hindoe-goden, de tekenen zijn eindeloos. Slechts weinigen kunnen onberoerd zijn gebleven door deze wonderen.
Twijfelaars en sceptici zijn er natuurlijk altijd. Maar niet lang meer. Zeer spoedig zal het klimaat van verwachting groeien en krachtig doordringen tot het denken en het hart van mensen overal, en in die verwachtingsvolle sfeer zal Maitreya binnentreden en Zijn openbare missie beginnen. Zo zal het zijn. (Benjamin Creme’s Meester, ‘Tekenen in overvloed’)

In alle hoeken van de wereld zijn er nu vele mensen die aanvoelen dat Ik er ben; die de gebeurtenissen gadeslaan en conclusies trekken; die de veranderingen zien welke dagelijks in kracht toenemen, en de tekenen lezen die zich in de wereld manifesteren. (Maitreya, uit Boodschap nr. 56)

Maitreya ervaren

Maitreya verschijnt aan mensen op drie manieren. Velen vertellen dat zij een levendige en indringende droom hebben gehad, gewoonlijk gepaard met een grote spirituele, verheffende ervaring, waarin ze het gevoel hebben de Christus te hebben gezien. Dit is de gebruikelijkste manier waarop Hij zich bekendmaakt aan de mensheid.
Een andere, minder gebruikelijke, wijze is mensen visioenen te geven. Deze ervaringen zijn visioenen in waaktoestand, geen verschijningen in vaste stoffelijke vorm. Men ziet of ervaart de Christus als een licht of als een of andere transparante vorm. Hun verhalen over hoe Hij verschijnt zijn verschillend. Dat is de tweede methode van Maitreya’s contact met mensen.
Er zijn ook directe fysieke verschijningen waarin Hij aan mensen individueel en in groepen over de hele wereld verschijnt. (Benjamin Creme, Share Nederland, jan./feb. 1994)

Ik ken veel mensen die Maitreya of een van de Meesters op deze manier hebben gezien en zij lijken er altijd enorm veel aan te hebben. Ze voelen zich geestelijk gesterkt. Als ze gedeprimeerd of ongelukkig waren, voelen ze zich vervuld van vreugde; ze voelen zich verkwikt. Deze ontmoetingen zijn van buitengewone waarde voor de mensen die het ervaren. Als groep komen de Meesters uit het centrum op de planeet waar de liefde van God wordt uitgedrukt en verreweg de meeste van deze ontmoetingen geven blijk van dat liefde-aspect. In veel gevallen worden mensen door het ingrijpen van de Meesters gered van een wisse dood — bij auto-ongelukken, een valpartij van rotsen, kortom in allerlei verschrikkelijke situaties. (Benjamin Creme, Share Nederland, mrt. 2001)

Maitreya’s verschijning in Nairobi

Maitreya in NairobiShare International heeft verschillende foto’s van Maitreya gepubliceerd zoals Hij op 11 juni 1988 plotseling uit het niets verscheen in Nairobi (Kenia) voor het oog van 6000 mensen (zie bijv. de foto rechts). De menigte herkende Hem onmiddellijk als de Christus en noemde Hem bij die naam. Hij sprak gedurende 10 tot 15 minuten tot hen in hun eigen taal, Swahili, en verdween toen weer even wonderbaarlijk als Hij was gekomen. Rondom de plaats waar Hij had gestaan waren 30 of 40 mensen volkomen genezen van al hun kwalen. Foto’s tonen Hem gekleed in wat een Arabisch gewaad lijkt, zuiver wit met een blauwe hoofdband en in één hand een vliegenmepper. Naast Hem staat de vrouw die gewoonlijk de gebedsgenezingen daar leidt, Mary Akatsa. Deze foto’s zijn getoond op CNN, de BBC en zijn via de satellieten de hele wereld over gegaan. (Benjamin Creme, Share Nederland, jan./feb. 1994)

Maitreya is, voor zover ik weet, in fysieke vorm verschenen aan zeer grote groepen [overal ter wereld]. Op vele van deze plaatsen heeft Hij geneeskrachtig wonderwater gecreëerd — ofwel door bestaande riviertjes of bronnen te transformeren of door nieuwe te scheppen. De bekendste daarvan is, tot dusver, in Tlacote (Mexico) dat met de auto ongeveer twee uur van Mexico-Stad ligt. Het water daar heeft duizenden mensen genezen van allerlei kwalen, waaronder aids en kanker…
Alle verschijningen vonden plaats voor fundamentalistische groepen: katholieken in Mexico; lutheranen of protestanten in Duitsland; calvinisten in Zwitserland; Russisch-orthodoxe of Grieks-orthodoxe christelijke gemeenschappen in Rusland en de Oost-Europese landen; en fundamentalistische moslims, hindoe- en joodse groeperingen in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, India en Pakistan.
Dit zijn groepen van wie Hij de sterkste oppositie kan verwachten wanneer Hij zich openlijk bekendmaakt aan de wereld. Fundamentalistische groepen zitten gevangen in hun eigen overtuigingen over de verschijning van de Christus, de Messias, Krishna, de Imam Mahdi of Maitreya Boeddha, en hebben gevestigde ideeën die niet eenvoudig omvergehaald worden door Zijn aanwezigheid. Light blessing JapanDit zijn de mensen die Hij via Zijn verschijningen probeert, in mijn eigen woorden, ‘mild te stemmen’. Maitreya geeft hun een geweldige zegening — door op wonderbaarlijke wijze voor hen te verschijnen, hun toe te spreken in hun eigen taal, en dan te verdwijnen. Dit heeft hun een nieuwe ervaring gegeven van de terugkeer van hun lang verwachte leraar. Ik denk dat Maitreya hoopt hun denken te verruimen, zodat zij zich meer zullen openstellen voor het feit van Zijn terugkeer nu en niet aan het einde van de wereld. (Benjamin Creme, Share Nederland, jan./febr. 1994)

Y.N. uit Osaka (Japan) nam deze foto op de derde verjaardag van haar kleindochter in december 2006, met daarop een lichtzegening van de Meester Jezus.

Maitreya’s geneeskrachtige bronnen

Maitreya laadt de waterbronnen op met de energie van de constellatie Waterman. De geneeskrachtige bronnen bevatten positieve waterstofatomen en hun zuurgraad wordt veranderd. Uiteindelijk zal Hij 777 van zulke waterbronnen over de hele wereld creëren. Deze zullen de gezondheid van de mensheid enorm verbeteren. Tot dusver zijn er vier van zulke waterbronnen ontdekt. Dit zijn de bronnen in Tlacote (Mexico), Nardana (India), Nordenau (Duitsland) en Nairobi (Kenia). Maitreya bepaalt wanneer en hoe een waterbron wordt ‘ontdekt’. (Benjamin Creme, De Grote Aantocht)

Wanneer Maitreya op het punt staat naar voren te treden, zullen de mensen een enorme, heldere ster zien stralen, die voor iedereen zichtbaar is … de ‘ster’ zal een enorm ruimteschip van Mars zijn. (Benjamin Creme, Share International, nov. 2008)

Talrijk zijn de veranderingen die voortkomen uit Mijn Aanwezigheid in jullie midden. Talrijk zijn de gebeurtenissen die zich nu ontvouwen. Kijk goed, Mijn vrienden, en lees de tekenen. (Maitreya, uit Boodschap nr. 117)

 

Hand van MaitreyaDe ‘hand’ van Maitreya

Het krachtigste wonder van alle is misschien wel de handafdruk van Maitreya Zelf, in augustus 2001 op wonderbaarlijke wijze gemanifesteerd op een badkamerspiegel in Barcelona (Spanje). Het is geen gewone handafdruk, maar een driedimensionaal beeld met fotografisch detail.

De ‘hand’ is een middel om de genezende energie en hulp van Maitreya aan te roepen. Door uw hand op de foto te leggen of er gewoon naar te kijken, worden Maitreya’s genezing en hulp aangeroepen (binnen de Wet van Karma). Tot Maitreya openlijk verschijnt en we Zijn gezicht zien, kan Hij ons niet dichter naderen. Maitreya heeft gezegd: “Mijn hulp staat jullie ter beschikking, je hoeft er slechts om te vragen.”