Het herstel van de wereld
door de Meester —, via Benjamin Creme (16 maart 2009)

 

Vanuit bijna elke invalshoek wordt de situatie waar mensen overal ter wereld zich voor gesteld zien met de dag pijnlijker. De economische chaos als gevolg van jarenlange ongebreidelde hebzucht en harteloze wedijver doet de noeste arbeid en de aspiratie van talloze miljoenen teniet. In het algemeen gaan de geldmagnaten, hun rijkdom intact, onbezorgd door, terwijl mannen en vrouwen in ieder land geconfronteerd worden met werkloosheid, armoede en angst. Nauwkeuriger interpretaties van de klimaatveranderingen laten de mensen zien hoe dicht deze planeet bij een onomkeerbare ramp is, en op vele politieke fronten weerklinken luid de alarmbellen, die de stress nog hoger doen oplopen.
Hoeveel meer van deze spanning kan de mensheid verdragen? Hoe lang nog zullen mensen hun lot inschikkelijk dragen? Wanhopige mensen doen wanhopige dingen en nu al overwegen velen in hun denken, zij het nog niet in hun daden, revolutie.

Gebeurtenissen

Achter de schermen volgt Maitreya deze gebeurtenissen nauwlettend en biedt hulp overal waar de Wet het toestaat. Hij wacht, geduldig, op de groei van de respons op het teken van Zijn Verschijning, het “stralend hemellichaam gelijk een ster van buitengewone sterkte” waar velen nu met verwondering en zelfs liefde naar turen.
Het wachten is nu op enige mate van publieke discussie over de betekenis en het doel van de Ster, die zo de verschijning van Maitreya, de Wereldleraar, aankondigt. Hoe groter en openlijker de discussie, des te beter bereidt het de weg voor Maitreya’s intrede. Spoedig zal er geen loochening mogelijk zijn. Zeer spoedig zal Venus zich aan het zicht van de mensen onttrekken en zo het podium van de hemelen vrijmaken voor de Ster. Dan zal er geen twijfel bestaan over de Ster, die voor allen zichtbaar is.
Indien voldoende discussie kan worden aangewakkerd in de verschillende media en op internet zal het niet lang duren voordat mensen Maitreya kunnen zien en horen spreken. Hij zal niet zo genoemd worden, opdat de mensen Zijn denkbeelden zullen beoordelen in plaats van Zijn status.

Crisis

Terwijl de economische crisis zich uitbreidt, treedt er in vele landen een bijzondere reactie op: naast de angst, bravoure en toenemende wanhoop doet zich een nieuw begrip voor van de redenen voor de ineenstorting – de hebzucht en wedijver als de spil van onze systemen en, daarmee, de noodzaak van samendelen. Velen worden zich uit zichzelf bewust van deze grondwaarheid en zien samendelen als het antwoord op onrechtvaardigheid en oorlog. Aldus staan velen gereed voor Maitreya’s Oproep. Dit besef zal sterker worden naarmate de crisis steeds dieper inwerkt op het wankele stelsel van de versleten vormen en structuren die niet langer werken, en niet meer voor langere tijd gerepareerd kunnen worden.

Wanneer Maitreya spreekt, zal Hij laten zien dat dit zo is, dat de wereld gereed is voor de aanvaarding van nieuwe en betere vormen die gebaseerd zijn op de ware behoeften van de volkeren overal. Aan Hem is de taak om dit toenemende besef van de verbondenheid en de eenheid van de mensen, van hun onderlinge afhankelijkheid en ontluikende goddelijkheid, te richten en te versterken. Zo zullen Maitreya en de mensheid tezamen werken aan het herstel van deze wereld.

 

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden