Lezers schrijven – december 2009


Gunstig tijdvenster

Toen we op 22 november 2009 met een kraam over de ‘ster’ en Maitreya’s naar buiten treden op een paranormale beurs stonden in San José (Californië, VS) kwam er een man van middelbare leeftijd met een intense blik naar de kraam en zei dat hij Benjamin Creme in het Masonic Auditorium in San Francisco had horen spreken. Hij zei ook dat hij de video’s van de ster op YouTube had bekeken. Ik merkte op dat sommige mensen denken dat Maitreya volgende maand op tv zou kunnen zijn. Hij zei: “Er is een gunstig tijdvenster tussen Thanksgiving Day [26 november] en Kerstmis.”
Toen ik later door Maitreya’s Missie, dl. III, bladerde, kwam ik in het hoofdstuk “De kunst van het wachten”, bij een paragraaf getiteld: “Gunstige tijdvensters”.
Hierin bespreekt Benjamin Creme de illusie van tijd en hoe de Meesters de ontplooiing van het Plan in termen van “gunstige tijdvensters” zien.
Hij zegt dat zelfs Maitreya niet de precieze datum van Zijn eerste verschijning op tv kent. Hij ziet een gunstig tijdvenster voor Zijn verschijning op basis van de manifestatie van vele factoren, waaronder kosmische energieën en de reactie van de mensheid daarop.
Benjamin Creme noemt ook nog een andere factor die van invloed is op de huidige situatie in de wereld: de Heren van Stoffelijkheid, de krachten van chaos, die, wetend dat hun tijd voorbij is, proberen om Maitreya’s openlijk optreden tegen te houden door hun invloed op bepaalde reactionaire politieke en religieuze groepen, op machtbeluste politici, industriëlen, militairen, mediabonzen en kapitalisten.
Was deze bezoeker aan de kraam, gezien de crises in de wereld op het gebied van milieu en economie, de oorlog in Afghanistan en de reactie van de mensheid daarop, een bijzondere persoon die ons wees op een “gunstig tijdvenster” voor Maitreya’s openlijke optreden?
R.T., San Francisco (VS).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man Maitreya was.

Goede tijding

In oktober 2008 moest ik mijn baas vervangen op een vergadering van mijn werk en ik was daar gespannen over. Ik nam de ‘hand’ van Maitreya mee. Toen ik op station Enge moest overstappen op een andere tram kwamen twee in het groen geklede mannen (een oudere man met een baard, de ander droeg een hoed) over de brug aanlopen en passeerden voor de mensen langs die in het station stonden te wachten. Samen droegen ze een rode tas en ze zagen er vriendelijk en grappig uit. Ik lachte onmiddellijk en zag dat veel anderen ook lachten (wat nogal ongewoon is in Zürich op een grijze ochtend voor het werk). Juist toen ze langs mij liepen, zei de man met de baard lachend en heel vriendelijk: “Nog maar twee dagen en dan begint het weekend.” Ik ging nadenken over de diepere betekenis van die zin, het klonk alsof het niet al te lang zal duren voor de mensheid betere, eenvoudiger en minder gespannen tijden zal ervaren. Na deze korte ontmoeting voelde ik me intens gelukkig en gezegend, en vervolgde mijn weg.
Een paar dagen later zag ik ze weer, in dezelfde kleding. Ze passeerden een bushalte en de mensen die stonden te wachten lachten weer. Ik volgde de twee mannen even, maar vond niet de moed om iets tegen hen te zeggen.
Mag ik vragen of zij Meesters waren?
B. K., Zürich (Zwitserland).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat zij Maitreya en de Meester Jezus waren.

Angst verdreven

Zo’n 15 jaar geleden maakte ik een moeilijke periode door. Ik was heel erg bang voor de dood en had er slapeloze nachten van. Het begon ook bijna een obsessie te worden. Toen op een middag gebeurde het volgende.
Ik kom mijn stamcafé “de Kakatoe” in Den Bosch binnen. Ik heb nog niks besteld en ben net in contact gekomen met twee vrienden van mij, toen er een Indiase man binnenkwam die ik nog nooit gezien had. Ik dacht ‘dat zal de broer van Arju uit India wel zijn’. Arju had toentertijd een Indiaas restaurant en had verteld dat zijn broer over zou komen. Dus met die veronderstelling ging ik een gesprek met hem aan. De man kwam naast me staan en vroeg wat ik en mijn vrienden wilden drinken. We kozen voor bier en hij bestelde drie flesjes voor ons. Daarna zei ik: “Jij bent zeker de broer van Arju?” Daar reageerde hij niet op, maar stelde gelijk een tegenvraag. “Geloof jij in God?” Ik was stomverbaasd, mede omdat je niet wilt dat iemand die je niet kent gelijk je doopceel gaat lichten, toch? Maar er gebeurde iets anders; in plaats van in de verdediging te schieten, besloot ik hem te antwoorden. Het leek wel of ik gedwongen werd een eerlijk antwoord te geven. Ik zei dat ik niet geloof in God zoals dat aan mij is overgebracht door kerk en ouders, maar ik zei ‘ik geloof wel dat er meer is tussen Hemel en Aarde, en dat er leven na de dood is’. Hij dwong me op een bepaalde manier naar mijn hart te luisteren. Dat zeg ik nu, maar ik was me daar op dat moment niet zo van bewust.
Daarna draaide ik me even om naar mijn vrienden en we babbelden eventjes een twintigtal seconden en ik draaide me weer om: is die man weg! Ik vroeg mijn vrienden of ze de Indiase man hadden zien weggaan? Ze hadden helemaal geen Indiase man gezien. Op mijn vraag: “Hoe komen jullie dan aan het bier?” zeiden ze dat ze dat van mij hadden gekregen. Ik probeerde op een andere manier erachter te komen wat er gebeurd was. Ik vroeg aan Roy, de barman: “Roy, hoe kom ik aan dit bier?” Hij zegt: “Dat zul je zelf wel besteld hebben.” Ik zeg: “Wanneer ik hier wat bestel, dan schrijf jij het op voor me en ik reken dan altijd later af. Heb je iets op de bon geschreven?” “Nee,” zei hij. Nogmaals: “Hoe kom ik aan dat bier?” vraag ik. Hij zei dat ik dat wel van iemand gekregen zal hebben. Ik vraag: van wie dan? Dat wist hij niet. Evenals mijn vrienden, zei Roy “Nee, niet gezien” in antwoord op de vraag of hij toevallig een Indiase man had gezien. Ik realiseerde me dat ik iets unieks had meegemaakt, een ontmoeting met wat ik een levende engel noem.
Achteraf snapte ik dat hij me hielp, want het bang zijn van de dood ebde vanaf die tijd weg en ik sliep eindelijk weer eens een nacht goed. Hierna ben ik eigenlijk juist de spiritualiteit ingedoken.
1) Kunt u zeggen of ik een bijzondere persoon ontmoet heb en zo ja, wie het was? 2) Hoe spraken we met elkaar?
A. G.
1) Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de ‘Indiase man’ de Meester Jezus was. 2) Het gesprek werd niet telepathisch gevoerd. Jullie spraken op de gangbare manier, maar in een ‘afgescheiden ruimte’, gecreëerd door de Meester Jezus.

Helpende hand

Ik zie in mijn huis vaak handafdrukken en vingerafdrukken op het raam en de badkamerspiegel verschijnen. Ik herinner me een dag in juni of juli 2009, toen ik een beetje boos was over iets, dat ik naar de badkamer ging en op de glazen deur tussen de douche en de wastafel een vreemde handafdruk zag. Een paar maanden later verscheen die weer toen ik een douche nam en op een avond in augustus, toen ik een beetje verdrietig was, zag ik de handafdruk nog eens.
Werden deze handafdrukken gemanifesteerd door Maitreya?
T. S. A., São Paulo (Brazilië).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de handafdrukken gemanifesteerd werden door Maitreya.

Herhaalstand

In december 2001 was ik verrast toen een cassettebandje met Boodschappen van Maitreya uit zichzelf begon te spelen. Ik luister iedere ochtend in mijn kamer naar het bandje van Maitreya voor mijn meditatie. Het automatisch afspelen begon op 1 december, tien dagen nadat mijn eerste kleinzoon was geboren, toen opnieuw op 3, 4, 5, 6, 7, 13, 14, 26 en 29 december. Soms speelde het zodra ik de kamer binnenging en op andere keren wanneer ik in de kamer aan het studeren was. Ik keek of de taperecorder was afgesteld om op een bepaalde tijd automatisch te gaan afspelen, maar kon niets vinden. Het gebeurde nooit wanneer ik uit de kamer was, omdat het bandje telkens begon vanaf de eerste zin van de Boodschap.
Ik zou heel blij zijn met uw verklaring voor deze vreemde ervaring.
H. I., Tokio (Japan).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de verschijnselen werden gemanifesteerd door Maitreya.

Vluchtige ontmoeting

Het was zomer 1994 en ik reed om drie of vier uur in de ochtnd op de ringweg Ronda Litoral in Barcelona. Rechts van me zag ik in de berm een man lopen met lichte tred. Hij was robuust, had lang blond haar, droeg een korte broek van spijkerstof en een rugzak. Toen ik dichterbij kwam, had ik de neiging om te stoppen, maar om veiligheidsredenen deed ik dat niet. Terwijl ik hem naderde, draaide hij zijn hoofd naar mij, maar ik kon zijn gezicht niet duidelijk zien. Enkele momenten later passeerde ik hem, de naam Maitreya kwam in me op. Ik keek in de achteruitkijkspiegel, maar hij was al uit het zicht. Was deze man een Meester?
J. C., Barcelona (Spanje).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man de Meester Jezus was.

Een gelegenheid tot spreken

Op 29 november in de rij bij de kassa van de supermarkt begon een Aziatische man in een bruine jas en hoed een gesprek met me over een krantekop op de voorpagina van het sensatieblad World News: “De exacte datum waarop Jezus terugkeert op Aarde!” In antwoord op zijn woorden zei ik plotseling: “Hij is er al. Ik weet in mijn hart dat hij er is. Jezus werkt samen met hem. Zij worden de Meesters van Wijsheid genoemd.” Hij ging door met vragen stellen, waarop ik korte, kernachtige antwoorden gaf, terwijl we in de rij vorderden. Ik was opgewonden dat ik in staat was om hardop te praten over een zaak die me zeer ter harte gaat, met iemand die belangstelling had en die me bleef aanmoedigen door verder door te vragen. Aan het eind van ons gesprek kon ik zien dat hij gehoopt had meer te horen. Pas dagen later op de ochtend van de volgende Transmissie-meditatie kwam het bij me op dat ik misschien gesproken had met en getest was door een Meester. Was dat zo?
Y. C. l., San Diego (Californië, VS).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de ‘Aziatische man’ de Meester Jezus was.

WonderroosWonderroos

Op haar verjaardag in november vorig jaar kreeg mijn vriendin Elly drie witte rozen. Twee daarvan gedroegen zich als snijrozen gewoonlijk doen en verwelkten na een week, maar de derde roos was vier weken later nog in goede conditie. In maart 2009 kreeg de roos tot onze verbazing in de vaas wortels, dus zette ze hem in een bloempot. In juni kwam er een nieuwe knop aan die tegen eind juli uitgroeide tot een roos, terwijl de originele bloem, hoewel een beetje bruinachtig, nog bloembladen had.
Geen tuinier die we ernaar vroegen heeft ooit zo’n buitengewone ontwikkeling bij een snijroos gezien. Daarom zouden we graag willen weten of een van de Meesters wellicht deze ‘wonderroos’ creëerde?
F. B., Wenen (Oostenrijk).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat dit een wonder was, gemanifesteerd door de Meester Jezus.

Master JesusTerwijl we tijdens een bezoek van twee vrienden uit Nieuw-Zeeland aan Rome over de Meester Jezus praatten, kreeg ik een sms van mijn vrouw die vroeg of ik of iemand van ons een afbeelding van de Meester Jezus naar haar mobiel had gezonden. We zeiden nee, omdat we ons dat natuurlijk zouden herinneren. Zij was thuis en wij zaten in een restaurant, dus er was heel wat synchroniciteit, en zij kon niet weten dat we het over de Meester Jezus hadden.
Werd de afbeelding echt door de Meester Jezus gematerialiseerd?
M. V., Rome (Italië).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de afbeelding werd gematerialiseerd door de Meester Jezus.

 


Lees ook de brieven van vorige maanden.