Twee sceptici zien de ‘ster’
door Francis Oman

Soni is regiomanager in Californië voor een grote nationale onderneming. Ze is nooit geïnteresseerd geweest in verschijnselen als ufo’s, ze heeft zelfs nooit sciencefiction willen lezen of de film Star Wars willen zien. “Ik ben een nuchter mens,” zegt Soni. “Vreemd genoeg vroeg een collega mij op 31 juli 2009 of ik ooit een ufo had gezien. “Nee”, antwoordde ik, “maar ik zou er graag een zien.” Nadat ze dit luchtig had gezegd, bleef ze erover denken, in de hoop een ufo te zien als ze werkelijk bestonden. Die avond zag Soni, tijdens een bezoek aan haar vader in Stockton (Californië) iets waarvan ze gelooft dat het een ufo geweest kan zijn. Haar vader wees naar een mysterieus licht in de lucht, zich er niet van bewust dat Soni net iemand had verteld dat ze graag een ufo zou zien. Ze was verrast dat hij haar het mysterieuze licht liet zien, omdat hij rationeel is en van nature sceptisch; dat hij al iets vreemds waarnam en daarop wees, maakte een diepe indruk op haar. Ze zag het voorwerp aan de hemel voor het eerst om 20.45 uur. Ze keken ernaar door een telescoop en zagen dat het van vorm en kleur veranderde. Terwijl Soni zich afvroeg wat het voorwerp was, herinnerde ze zich een terugkerende droom die ze had toen ze jong was, over een mooie ster die van kleur veranderde. In de droom was zij de enige die ervan wist en probeerde ze mensen die het niet begrepen, erover te vertellen.
Terwijl ze de volgende dag nog in haar vaders huis was, zocht ze het voorwerp rond dezelfde tijd als de avond ervoor en was verrast dat het er nog stond. Het gloeide en veranderde van vorm en kleur. Ze bleef ernaar kijken tot 3 uur ’s morgens, en wenste dat ze haar videocamera bij zich had.
De volgende ochtend haalde Soni haar videocamera op om mee te nemen naar Stockton, in de hoop die nacht opnamen van het voorwerp te kunnen maken. De hele dag hoopte ze het te zien. Het verscheen weer op 2 augustus en gedroeg zich op dezelfde manier als eerst, soms verschijnend als een kruis, soms als een bol, en steeds veranderend van kleur. Soni zag het in totaal negen dagen lang, elke avond. “Het kon geen planeet of satelliet zijn”, zei ze, “omdat het zich niet snel genoeg verplaatste. Het kon geen ster of planeet zijn, omdat het van vorm en kleur veranderde. Ik heb het filmpje op YouTube gezet om te kijken of iemand anders wist wat het zou kunnen zijn.”
Sindsdien hebben veel mensen links van vergelijkbare video’s gestuurd, die over de hele wereld zijn gemaakt. Eén van de mensen deed haar de suggestie om naar Benjamin Creme te gaan luisteren, die het volgende weekend een lezing zou houden in San Francisco. Soni had nooit van hem gehoord, maar zei: “Ik voelde dat er een achterliggend doel was dat ik het voorwerp zou zien,” dus ging ze en hoorde hoe een “ stralend hemellichaam gelijk een ster” een teken was als de Ster van Bethlehem. “Ik ben niet christelijk opgevoed, maar wat Benjamin Creme zei over de financiële en politieke crisis en deze ‘ster’ leek mij allemaal heel logisch. Het komt me voor dat er een achterliggend doel voor mijn ervaring is en ik hoop dat er een brede discussie komt over dit alles, zodat de waarheid van wat het is voor iedereen geverifieerd kan worden.
(Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat het mysterieuze licht aan de hemel inderdaad de ‘ster’ was.)

(Alle foto’s zijn afkomstig van Soni’s video op YouTube.)

Voormalig luchtmachtofficier VS ziet “lichtende voorwerpen in de lucht”

Tom heeft zijn hele leven in de wetenschap en technologie gewerkt. Hij studeerde af in natuurwetenschappen aan de Universiteit van Californië in Berkeley, in Systeemanalyse aan het Technologisch Instituut van de Amerikaanse luchtmacht, en zat ook enige tijd bij de Amerikaanse luchtmacht. “Door mijn werk bij de Luchtmacht was ik bekend met het idee van ufo’s en het feit dat veel piloten dit soort voorwerpen hebben gezien. Ik dacht niet dat ufo’s niet bestonden, maar ik had nooit persoonlijke ervaringen met iets dergelijks gehad.”
In september 2008 bezochten hij en zijn vrouw met een groep anderen een gebied aan de voet van Mount Shasta (noord Californië), in de hoop een ufo waar te nemen. De eerste nacht zag iedereen ongewone verschijnselen in de lucht.  Op een nacht, aan het einde van hun bezoek, waren Tom en zijn vrouw met een grote groep in het beboste gebied waar ze op een zeker moment, door een gat in het loofwerk, een enorm helder voorwerp aan de zuidelijke hemel zagen. Het leek ongeveer een kwart van de grootte van de maan, veel groter dan de sterren eromheen, maar die nacht was de maan niet zichtbaar. Het voorwerp stond volmaakt stil en was zo helder dat het duidelijke schaduwen op de bomen wierp. Het was zo helder als een grote volle maan.
Een paar maanden later kwam Tom op internet een persbericht van Share International tegen en las dat er een verschijning zou zijn van een grote heldere ‘ster’, die dag en nacht gezien kon worden. “Alleen al de beschrijving deed me denken aan het voorwerp dat we gezien hadden, omdat het zo groot en helder was dat het makkelijk overdag gezien had kunnen worden, ook al had ik het alleen ’s nachts gezien.”
Enkele maanden later was Tom na middernacht op 16 augustus 2009, vlakbij Sausalito (Californië), met enkele mensen die er zeker van waren dat ze de ‘ster’ zagen. Tom, getrouw aan zijn sceptische natuur, dacht dat het voorwerp in de lucht Jupiter was en ging naar bed. Later die nacht zag een vrouw die ook dacht dat het voorwerp Jupiter was, het ongeveer 15 minuten flikkeren of ritmisch pulseren, terwijl het bewegingsloos in de lucht bleef hangen. Iemand anders bleef het bekijken door een telescoop en zag het rond 4 uur ’s morgens “doven”.
Pratend over het persbericht dat het “stralend hemellichaam gelijk een ster” aankondigde, zei Tom: “Benjamin Creme heeft een verklaring waarom het er nu zou zijn. Dat gedeelte is wat problematischer voor iemand als ik, die harde feiten moet hebben alvorens in iets te geloven. Hij zei dat het een teken vertegenwoordigt dat de Christus terugkeert in de wereld. Toen ik dat las, bracht ik de ster waar hij het over had onmiddellijk in verband met de ster van Bethlehem en de wijzen, en het feit dat de ster letterlijk bewoog om hen naar Bethlehem te leiden. Ik ken mensen die hebben gespeculeerd dat het wellicht een ufo was.
“Dus ofschoon dit een tamelijk ongelooflijk verhaal lijkt, ben ik ook goed bekend met wat er vandaag de dag in de wereld speelt. We worden overal geconfronteerd met ongekende crises. Profetieën van dit soort crises zijn gemeengoed in veel van de wereldreligies. Dus in dat opzicht vind ik het interessant dat mijn reactie op de stelling van de heer Creme veel meer positief dan sceptisch is.”
(Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de lichten boven Mount Shasta waren uitgezonden door ruimtevaartuigen die zelf onzichtbaar bleven, en dat het zilveren voorwerp dat plotseling verscheen een ruimteschip van Mars was. Het “enorme heldere voorwerp” dat later bij Mount Shasta werd gezien was een ufo, een klein moederschip van de planeet Mars. Het object dat op 16 augustus 2009 in de lucht werd gezien nabij Sausalito was de ‘ster’.)