Vragen en antwoordendecember 2009


V. Het is 20 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel en de Duitse hereniging begon. 1) Was dit een groots voorbeeld van de macht van het volk of werd er achter de schermen Hiërarchische hulp geboden? 2) Wat opmerkelijk was bij dat historische moment, is dat het heel erg uit de hand had kunnen lopen als de politie op mensen was gaan schieten, mensen gewelddadig waren geworden, enzovoort. Niets daarvan gebeurde. Waren Maitreya en de Meesters aan het werk om de kalmte te bewaren en de euforie in toom te houden, zodat het niet op een conflict zou uitlopen?
A. 1) Het was een eersteklas voorbeeld van de kracht van de wil van een verenigd volk. 2) Nee. Het was de tijd ervoor.

V. Twintig jaar geleden was er een enorme opbloei van de macht van het volk en de omverwerping van de politieke orde, het einde van de Koude Oorlog – een duidelijke verandering van het politieke klimaat in de wereld. Plotsklaps was de lucht zwanger van vrijheid en nieuwe mogelijkheden. 1) Wat veroorzaakte deze verbazingwekkende veranderingen? 2) Hebben ze volgens u tot een betere wereld geleid? 3) Toen het communisme ineenstortte ontstond er een vacuüm dat werd opgevuld door commercialisering en de bijbehorende problemen, zoals wijdverbreide criminaliteit; is het leven in de Sovjet-Unie er wel op vooruitgegaan?
A. 1) Het einde van de Koude Oorlog was door Maitreya voorspeld en werd door Hem in gang gezet toen Hij aan de heer Gorbatsjov voorstelde om naar Amerika te gaan om met president Reagan over vrede te praten. Ook adviseerde Maitreya Gorbatsjov om de Sovjet-Unie open te stellen voor perestroika en glasnost. Maitreya’s advies werd door Gorbatsjov opgevolgd, maar helaas raakte hij gedurende het proces zijn positie kwijt. 2) Ja. 3) In het algemeen, ja.

V. Wat is uw mening over de Nobelprijs voor de Vrede die aan Barack Obama is toegekend? Vindt u het volkomen verdiend, of voorbarig? Of is het een steuntje in de rug voor een nieuwe politieke richting?
A. Ik vind het nog niet verdiend, dus voorbarig, maar wel hoopgevend.

V. Zal president Obama ooit de liberale leider worden waarop vele Amerikanen gehoopt hadden, toen ze op hem stemden? Zal hij de oorlogen in Afghanistan en Irak beëindigen, de militaire bases van de VS over de hele wereld sluiten en al dat defensiegeld eindelijk gaan besteden aan iets wat nuttig is voor de mensheid en planeet Aarde? Zal hij de nieuwe Franklin D. Roosevelt worden? Bent u bezig hem te porren om de ‘liberale leeuw’ te worden, waarvoor we gebeden hebben?
A. Het antwoord op deze vragen ligt in de handen van het Amerikaanse volk. Het is aan hen om de nodige druk op hun regering uit te oefenen, teneinde de stappen te nemen die u noemt. Ik ben niet bezig om president Obama of wie dan ook te porren. Ik ben bezig de weg te bereiden voor de openlijke manifestatie van Maitreya en Zijn groep Meesters. Het zou mij echter niet verbazen als Obama gecharmeerd raakt van Maitreya’s leringen en raad. Hij lijkt het hart op de juiste plaats te hebben.

V. George Adamski beschrijft de vorm van de moederschepen (ruimtevaartuigen) als sigaarvormig. Is dat ook de vorm van de ‘sterren’? Wat voor soort schepen zijn het?
A. Veel van de grotere ruimteschepen die voor ons welzijn werken, zijn sigaarvormig, maar sommige zijn klokvormig, andere zijn visvormig en weer andere schotelvormig. De ‘ster’ die Maitreya’s verschijning aankondigt is een ruimtevaartuig dat verschillende vormen kan aannemen.

V. Ik vraag me af of de Ruimtebroeders van plan zijn een wereldwijde persconferentie te houden met president Obama en/of andere ruimdenkende wereldleiders, die hun de gelegenheid zou geven om de wereld over Maitreya te vertellen zonder te zeggen wie Hij is. Dit zouden zij kunnen doen door iets te zeggen als: “Er bestaat een zeer wijze man op jullie planeet die de mensheid graag wil toespreken. Wilt u dit toestaan?”Als de media dat toestaan kan dat betekenen dat Verklaringsdag op dat moment kan plaatsvinden, in plaats van dat we eerst de tv-interviews moeten afwachten.
A. Het spijt me, nee. Dat is niet het Plan – en evenmin een goed idee, want het gaat volledig voorbij aan de kwestie van de menselijke vrije wil.

V. Onlangs woonde ik een gespreksgroep bij, waarin over het ufo-fenomeen wordt gesproken en waar een interview met Steven Greer werd vertoond. Ik kreeg de kans om iets over de ‘ster’ te zeggen en het belang ervan voor Maitreya’s verschijning in de wereld. Ofschoon de aanwezigen ontvankelijk en geïnteresseerd waren, werden er veel vragen gesteld over de ‘grays’ [grijze aliens], de ‘reptilians’ [reptielachtige aliens] en ‘ontvoeringen’. Ik heb begrepen dat ontvoeringen uit de verbeelding van mensen voortkomen, aangezien de Ruimtebroeders hier zijn om ons te helpen, niet om ons kwaad te doen.
Ik vroeg me af of u wat licht kunt werpen op deze kwestie – of er zulke ‘grays’ en ‘reptilians’ bestaan en hoe we het best met deze vraag en de kwestie van ontvoering om kunnen gaan.
A. Laat me deze kwestie nogmaals uit de wereld helpen. ‘Grays’, ‘reptilians’ en ‘ontvoerders’ bestaan niet onder de Ruimtebroeders die de zogeheten ufo’s bemannen en onze planeet bezoeken. Het werk dat de Ruimtebroeders doen is niet alleen onschadelijk, maar zelfs essentieel voor het voortbestaan van deze planeet. Ze komen om te helpen; ze zijn hier op een geestelijke missie, een missie van genade. ‘Grays’, ‘reptilians’ en ‘ontvoerders’ zijn verzinsels die op basis van angst aan de verbeelding van mensen ontspruiten. Dit hebben we te danken aan de desinformatie van de regeringen in de wereld en de makers van sciencefiction films.

V. Houden de recente aardbevingen, tsunami’s en andere verstoringen in het gebied van de Stille Zuidzee verband met ondergrondse kernproeven? Zo niet, wat is dan de oorzaak?
A. Nee, er is geen verband met kernproeven. Ze zijn het gevolg van de natuurlijke beweging van de aardschollen in dit uiterst aardbevingsgevoelige gebied.

V. Ieder van ons komt op een bepaald punt van ontwikkeling in incarnatie; op welke leeftijd beginnen we dan verder te evolueren?
A. Dat hangt af van het punt van ontwikkeling van het kind. Evolutie in de betekenisvolle, spirituele zin kan vele jaren op zich laten wachten. Maar een mate van evolutie kan voor veel mensen rond het zevende jaar beginnen. Maar in het geval van een betrekkelijk gevorderd individu die tot op zekere hoogte is ingewijd, begint de evolutie vaak rond het vierde jaar. In relatief zeer weinig gevallen begint de evolutie van de betrokkene spoedig na de geboorte, rond het eerste of tweede jaar.

V. Ik ben het ermee eens dat samendelen de oplossing is voor veel van de problemen in de wereld. Ik meen echter dat samendelen volkomen vrijwillig moet gebeuren en niet kan worden opgelegd of afgedwongen, want dan werkt het niet. Veel mensen maken zich zorgen dat hun eigendommen door de regeringen zullen worden gestolen en overgedragen aan een rijke internationale oligarchie. Velen geloven ook dat de Verenigde Naties proberen de soevereiniteit van landen terzijde te schuiven en de volkeren te overheersen door middel van de mondiale financiële instellingen. Zegt Maitreya ook dat het samendelen, wat nodig is om rechtvaardigheid te brengen, geheel vrijwillig moet zijn, waarvoor het dus nodig is dat we onszelf op een andere manier leren zien, en niet door dwang van supranationale instellingen?
A. Willen we het beginsel van samendelen invoeren, dan is het vanzelfsprekend cruciaal dat dit de steun heeft van het overgrote deel van de mensheid. Anders werkt het niet. Niets wat de Meesters doen of bewerkstelligen mag inbreuk maken op de vrije wil van de mens. Die is heilig voor de Meesters.

 


 


Lees ook de vragen en antwoorden van vorige maanden.