Vragen en antwoorden – januari/februari 2009

V. Is de Israëlische aanval op Gaza een reden voor het uitstel van het verschijnen van de ster, die voorspeld was tussen Kerst en begin januari?
A. Nee. Vanuit het gezichtspunt van de Meesters is er geen uitstel. In ons persbericht aan de media schreven we niet dat de ster zou verschijnen “tussen Kerst en begin januari”, maar dat hij zou verschijnen “in de zeer nabije toekomst”. Hoe dan ook, dit wordt geschreven op 8 januari en het is nog steeds heel vroeg in het nieuwe jaar. Mijn Meester zegt: wees kalm en verwachtingsvol (die sluiten elkaar niet wederzijds uit). Het Plan verloopt zeer goed.

V. Wat zal ervoor nodig zijn om beide zijden in het conflict tot onderhandelen te brengen teneinde het punt te bereiken waarop in Palestina en Israël vrede en verdraagzaamheid mogelijk worden?
A. Het is gemakkelijk te zeggen dat ze moeten onderhandelen, maar de kloof tussen de twee partijen is zeer groot en ik ben ervan overtuigd dat Maitreya ervoor nodig zal zijn om hen tot elkaar te brengen. Het probleem is dat een duurzame vredesovereenkomst eerlijk moet zijn. Tot dusver is de Palestijnen nooit een eerlijke of rechtvaardige oplossing aangeboden. Evenmin staat Israël open voor onderhandeling over cruciale verschillen van inzicht.
Ik geloof dat een wereldwijd embargo van Israël, zoals dat werd toegepast op Zuid-Afrika en dat leidde tot het einde van de apartheid, de doeltreffendste manier zou zijn om Israël aan de onderhandelingstafel te krijgen.

V. Als het ingrijpen van Israël tijdens de Zesdaagse Oorlog in 1967 het ‘kwaad’ vertegenwoordigde, zien we dan dezelfde energie aan het werk met betrekking tot zijn optreden tegenover de Palestijnen, vooral in de Gaza-strook?
A. Ja.

V. Er wordt veel, misschien wel te veel, verwacht van de nieuwe Amerikaanse president. Denkt u dat de wereld te optimistisch is? Men verwacht van Barack Obama dat hij alle grote wereldcrises van nu oplost: de economische crisis, het milieu, de werkloosheid, bedrijven die ten ondergaan, het groeiende aantal daklozen, de toenemende armoede, het conflict in het Midden-Oosten en het terrorisme. Tegen zo’n taak is toch alleen een superman opgewassen?
A. Absoluut waar. Gelukkig hebben we een superman die ons werkelijk de weg kan tonen naar een oplossing van deze problemen – Zijn naam is Maitreya. De rest is aan ons. Wij moeten de juiste beslissingen nemen in het licht van Maitreya’s denkbeelden. Obama kan een beslissende stem zijn voor een ‘nieuw’Amerika – dat bereid is samen te werken en naar anderen te luisteren – in de wereld.

V. De verkiezingen en het vooruitzicht van een nieuw tijdperk in de Amerikaanse politiek, met Barack Obama als president, lijkt de stemming onder Amerikanen en mensen elders in de wereld te hebben verbeterd. Verwacht u een nieuwe fase van gematigdheid en onderhandeling in plaats van oorlogshitserij?
A. Ja. Hij zal waarschijnlijk niet onmiddellijk uit Irak en Afghanistan vertrekken, maar toch zo spoedig mogelijk, wat dat ook betekent; we kunnen echter uitzien naar omgang met een president die niet spreekt of handelt op basis van ideologische demagogie, maar die handelt op basis van feiten en gematigdheid en die een uiterst ziek land weer gezond moet maken. En hij heeft het voordeel van Maitreya en Zijn visie, energie en liefde. Wat een geweldig voorbeeld kan hij volgen!

V. De militaire macht van Israël is afhankelijk van Amerikaanse financiering en leveranties. Zal de economische ineenstorting van de VS en de rest van de wereld een positieve invloed hebben op het conflict tussen Israël en Palestina?
A. Obama heeft al gezegd dat Amerika Israël zal steunen, maar financiële problemen kunnen mogelijk leiden tot afname van de financiële steun uit de VS. Hoe dan ook, ik weet zeker dat Maitreya er voor nodig zal zijn om deze twee groepen te verzoenen.

V. Er zijn al veel landen die de gevolgen ondervinden van de economische ineenstorting. Wankelende bedrijven en de financiële sector wordt grote sommen geld toegezegd, maar het zijn natuurlijk de gewone mensen die er meer dan gewoonlijk van te lijden hebben. Wat kunnen de Meesters doen om degenen te helpen die al in armoede leven en degenen die nu met schulden, zonder huis en zonder baan komen te zitten?
A. Het is niet aan de Meesters om onze problemen op te lossen. Wij zijn verantwoordelijk voor de chaos. Als Zij zich direct in onze zaken zouden mengen, zouden Ze onze vrije wil schenden. Tijdens de ‘vette jaren’ hadden de meeste mensen maar weinig oog voor de armen en daklozen. De Meesters bieden de leringen aan die de wereld met één klap van armoede en oorlog zouden bevrijden.

V. Veel mensen zijn nerveus over de economische gezondheid van hun land op dit moment, maar er zijn nog steeds financiers die beloven dat het nu spoedig beter zal worden, dat dit gewoon een ‘gezonde correctie’ is. Mensen weten niet hoe ze het beste verder kunnen gaan – sparen, uitgeven, investeren of op de oude voet doorgaan? Graag uw commentaar.
A. Zoals de Meester zo duidelijk zegt, is dit geen tijdelijke ‘neergang’ of een ‘gezonde correctie’ die we met z’n allen doormaken, maar de ineenstorting van de oude, onrechtvaardige orde. Dit is noodzakelijk en ook onvermijdelijk; het logische gevolg van onze hebzucht en zelfzucht. Voor wat het waard is, ik zou aanraden om te sparen en te leren eenvoudiger te leven. Dit zullen we allemaal moeten doen, zodat anderen ook kunnen leven.

V. Als al ons spaargeld en onze pensioenen in rook opgaan, en als niemand nog in staat is om iets te kopen vanwege de economische crisis, hoe kan de wereld dan blijven draaien?
A. Het vooruitzicht is niet zo somber en extreem als u denkt. De basisgoederen zullen geproduceerd en verkocht blijven worden – en Maitreya zal een betere, rechtvaardiger en eerlijker manier van leven laten zien. U kunt nu zien waarom Maitreya zo lang heeft moeten wachten om in het openbaar te spreken. De mensheid, met uitzondering van de ontwikkelingslanden, heeft jarenlang in een illusie geleefd en gedacht dat een volkomen corrupt en oneerlijk economisch systeem altijd kon blijven bestaan. Men vergeet dat de energieën van Waterman een steeds grotere invloed hebben.

V. We horen momenteel veel over “reddingsplannen” om de economieën van landen weer aan de praat te krijgen, evenals verhoging van de overheidsuitgaven voor infrastructurele werken om banen te creëren. Daarnaast hebben landen al enorme staats- en buitenlandse schulden, en draaien de geldpersen 24 uur per dag. Maakt dit alles het niet nog moeilijker om over te stappen op een economie die is gebaseerd op samendelen? Moeten de schulden niet eerst afbetaald worden?
A. Deze stimuleringsmaatregelen zullen niet werken. Dit is geen New Deal zoals in de tijd van Roosevelt. Dit zijn heel andere tijden, ofschoon de situatie lijkt op die in de jaren ’30 van de vorige eeuw. Dit is het einde van het Tijdperk, en wanorde is geen passerende storm. Het zal mensen helpen om samendelen te zien als de enige manier om de wereldeconomie te reorganiseren.

V. 1) Hebben de mensen die bekend staan als “de drie wijzen” historisch echt bestaan? 2) Wie waren zij? 3) Waarom waren zij op zoek naar Jezus?
A. 1) Ja. 2) Zij waren Meesters. 3) Ze waren niet “op zoek naar” Jezus. Ze kwamen eer bewijzen aan Hem Die zou worden overschaduwd door de Christus.

V. Hoe kan ik met mijn weerstand tegen dienstbaarheid omgaan of deze overwinnen?
A. Blijf het proberen. Wie weet gaat u het zelfs fijn vinden!

V. Volgens het blad New Scientist hebben wetenschappers ontdekt dat de ruimte gevuld is met een onbekende straling. De straling is zes keer krachtiger dan alle bekende astronomische bronnen binnen dezelfde frequentiebreedte tezamen. De wetenschappers waren op zoek naar geringe veranderingen in de kosmische achtergrondstraling die in de ruimte alom aanwezig lijkt en waarvan de herkomst volkomen onduidelijk is.
De astronomen menen dat zij iets nieuws hebben ontdekt: volgens de betrokken wetenschappers van de NASA waren de signalen niet eerder ontdekt, omdat de telescopen op Aarde nog niet gevoelig genoeg waren.
Wat is dit? Kunt u commentaar geven op deze ontdekking?
A. Als de wetenschappers correct weergeven wat zij zien, dan ontdekken ze nu voor zichzelf wat al ontdekt was door Wilhelm Reich (1897-1957), de bekende psychoanalyticus en latere wetenschapper, die een fundamentele energie ontdekte welke hij ‘orgon’ noemde. Hij zag dit als een energie die ten grondslag ligt aan alle vormen van materie. Hij heeft op vele manieren met orgon geëxperimenteerd: voor genezing en voor wolkenbreken (regen maken) waar en wanneer nodig, met heel eenvoudige middelen. De Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit (FDA) liet hem als dank arresteren en gevangenzetten, en hij stierf in de gevangenis.
Ik geloof dat de trilling die de astronomen hebben ontdekt, het ‘orgon’ van Wilhelm Reich en de hogere, etherische niveaus van materie één en dezelfde zijn. De huidige wetenschap erkent stof in vaste, vloeibare en gasachtige vorm, maar esoterici weten dat er vier hogere niveaus van stof bestaan boven het gasachtige, aangeduid als het 4de, 3de, 2de en 1ste etherische niveau van materie. Dus in plaats van drie niveaus van materie zijn er zeven.
Alle materie is de neerslag van licht en derhalve zijn de niveaus van materie licht dat op zeven meer of minder stoffelijke niveaus is neergeslagen.


Lees ook de antwoorden van vorige maanden.