Ontluikende goddelijkheid
door de Meester —, via Benjamin Creme (24 april 2009)

 

In de gehele geschiedenis is er nooit een tijd geweest als de huidige. Nooit, in alle cycli die hun stempel hebben gedrukt op de evolutie van de mens, was er een zelfde mogelijkheid voor verandering. Deze tijd is daarom uniek. Ze duidt op een verandering in bewustzijn die zo dramatisch en vérstrekkend is, dat nieuwe begrippen en woorden bedacht moeten worden om de mens te beschrijven zoals hij zal worden.
De belangrijkste factor in deze ingrijpende gebeurtenis zal de invloed zijn van de Oudere Broeders van de mens, de Meesters van Wijsheid, geleid door Maitreya, de Christus en Wereldleraar. De invloed die Hun Grote Aantocht zal hebben op het leven, het denken en het gedrag van de mensen kan onmogelijk worden overschat.
Vele malen hebben jullie gehoord dat de mens een God in aanleg is; dit is geen holle frase maar juist de waarheid over de aard en het Wezen van de mens. Het is slechts een kwestie van tijd tot die waarheid wordt ervaren en duidelijk voor allen wordt uitgedrukt.
De Meesters zullen van Hun Overvloed aan onschadelijkheid, wijsheid en liefde schenken, en de mens veilig naar de haven van vervulling loodsen. Zo zal het zijn. Te zijner tijd zullen mensen hun rechtmatige plaats innemen en samen met de Meesters werken voor het welzijn van allen. Zo zullen mensen de Wetten van Leven en Liefde leren en vorm geven aan een toekomst van ongeëvenaarde schoonheid.

Stimulans

De tweede grote stimulans naar de voorwaartse ontwikkeling van de mens zal van het verre Waterman komen. Nu al, terwijl onze zon steeds verder de invloedssfeer van dat machtige sterrenbeeld binnentrekt, doet het gist van verandering zijn werk in het hart en denken van de mensen.
De wezenlijke hoedanigheid van Waterman is Synthese, een hoedanigheid die zelden te zien is in het huidige leven op Aarde. In toenemende vaart, echter, zal de hoedanigheid van Synthese op alle gebieden van het leven geleidelijk de plaats innemen van de fragmentatie en disharmonie van vandaag. Mensen zullen de betekenis van Eenheid leren begrijpen en inzien dat ze broeders en zusters zijn van één familie die samen een ontdekkingsreis ondernemen.

Genade

Wanneer mensen terugblikken, zullen ze deze tijd als een opstap naar Genade zien. De chaotische verwarring van vandaag is niets minder. Uit deze verwarring zullen nieuwe vormen tevoorschijn komen die de nieuwe beschaving zullen tooien; nieuwe en betere vormen zullen voorzien in de behoefte van alle  mensen, en het hart van ieder voldoening geven.

Toekomst

De mens zelf ondergaat zulke stimuli dat hij zich terecht onzeker voelt over de toekomst. Hij ziet en begrijpt weinig van de enorme veranderingen die reeds gaande zijn en klampt zich vergeefs vast aan het verleden. Spoedig zullen deze angst en nervositeit vervangen worden door moed en inzet voor het werk van transformatie. Onder leiding van Maitreya en Zijn Groep zullen mensen de hoekstenen van het nieuwe en betere leven plaatsen waarvan, ieder op zijn eigen wijze, alle mensen dromen.

 

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden