Hieronder volgt een selectie van brieven van lezers. Zie voor een uitgebreidere selectie Share Nederland nr.4, mei 2009.

Lezers schrijven – mei 2009


Openbaring

Nooit eerder heeft een onderwerp zo volledig mijn aandacht in beslag genomen. Op dit tijdstip in de avond heb ik, denk ik, elke pagina van deze website gelezen. De artikelen, achtergrond en filosofie hebben me zo geboeid, dat ik móest schrijven.
Evenzo heb ik in mijn hele leven niet eenmaal van deze Leraar ‘Maitreya’ gehoord. Ik heb er nooit van gehoord, omdat ik als baptist ben opgevoed. Maar wellicht heb ik hem gevoeld. Ik heb zowaar een aanstelling als dominee gehad en was als zodanig van 1996 tot 2002 werkzaam in een kleine bond van kerken in Kentucky. We geloofden dat er maar één ware God is en dat er velen zouden komen die zeggen dat zij Hem zijn. Dat Satan als een mooie en overtuigende misleider van de mensen zal verschijnen om vrede te verkondigen en te propageren met als enig doel christelijke gelovigen te verzoeken en weg te leiden van het pad naar de vernietiging van hun ziel. Maar, terwijl ik deze uitstekend en prachtig verwoorde filosofie las, realiseerde ik me dat er een reden moet zijn waarom ik van die specifieke kerk en haar richtlijnen ben afgedreven. Ik zal het uitleggen.
Kort nadat ik in de kerk gewijd was om mij als dienaar van God te presenteren, had ik een zeer indringende droom. Deze droom openbaarde zich voor een tweede maal via een heel krachtige geestelijke stimulans tijdens een zeer spirituele jaarlijkse vergadering van onze bond van kerken. De meeste leden van de zusterkerken waren aanwezig toen, tegen het einde van de bijeenkomst, een lied werd gezongen. Dat was het moment waarop ik door de geest geleid werd om mijn droom aan de congregatie te openbaren. Onaangekondigd begon ik mijn droom te verkondigen toen het lied geëindigd was.
Het was een visioen van mijzelf staande op een heel klein schiereiland dat uitliep in het water van een grote vijver bij een boerderij. Aan de ene kant van het schiereiland was helder schoon drinkwater, maar aan de andere kant was het water vies, bedekt met algen en zonder levengevende zuurstof. Ik zag een oude vis die, misvormd en stervend, zijn kop uit het water stak en naar lucht snakte, en niet in staat was om zich te bewegen. Toen kwam er een jongere, sterkere vis tevoorschijn, die uit het water en over de smalle reep land waar ik op stond naar de andere kant sprong, waar het water schoon was, en blij weg zwom.
Terwijl ik daar stond, voelde ik de aanwezigheid van een vrouw die achter mij stond, aan de rand van de vijver. Ik draaide me om en vroeg wat dit was. Zonder haar lippen te bewegen sprak ze tegen me en zei: “De oude werkwijzen kunnen niet leven (terwijl ze met haar hand naar de onheilspellende kant van het schiereiland wees), maar de nieuwe zullen een manier vinden en leven.”
Terwijl ik deze preek gaf met de zeggingskracht van de geest, kon ik voelen dat de oude vis symbool stond voor de kerk, omdat ik niet het gevoel had dat de geest door de oudere ouderlingen van de kerk ontvangen werd. Ik kon bijna hun gedachten voelen terwijl ze luisterden, alsof ik hiervoor werd gekastijd. Niet lang daarna heb ik mijn lidmaatschap opgezegd, omdat ik door sommige leden werd genegeerd en mondeling getuchtigd voor elk onderwerp dat ik ter sprake bracht en elke preek die ik gaf.
Sindsdien heb ik vele andere visioenen en boodschappen gekregen. Ik ben onlangs ook slachtoffer geworden van de verslechterende economie, wat leidde tot mijn ontslag uit de autobranche. Ik ben weer gaan studeren (geschiedenis), omdat ik heel recent een sterk verlangen voel om les te geven. Ik wil het denken van jongeren raken. Ik zie dingen op een veel dieper niveau dan anderen en het lijkt alsof schrijven vooralsnog de enige manier is waarop ik ze kan doorgeven. Dit vermogen om ‘onrecht’ in onze maatschappij te zien, van economische kwesties tot filosofische en politieke zaken, evenals gezond verstand, werken frustrerend, omdat ik kan zien waar de misleiding van onze maatschappelijke wegen en gebruiken toe leidt, terwijl ik geen manier heb om mensen te vertellen wat ik zie.
Ik heb dit alles geschreven om het volgende te kunnen zeggen. Het lijkt wel alsof ik mijn hele leven op zoek ben geweest naar iets om me op te richten. Ik geloof dat ik dit iets heb gevonden toen ik deze website las. Mijn leven is vol verwarring geweest en ik ben van baan naar baan en van stad naar stad getrokken, mijn gezin, dat me door een of ander wonder altijd trouw is gebleven, met me meeslepend. Maar ik heb iets gezocht om in te kunnen geloven. Dat heb ik vreselijk hard nodig om vrede te hebben met mezelf en rust te vinden in een gerichte laatste helft van mijn leven. Is het mogelijk dat dit echt gebeurt? Heb ik het gevonden? Ik kan me niet eens herinneren hoe ik op deze website terecht ben gekomen. Ik weet alleen dat ik er ben.
Terwijl ik zit na te denken of ik deze brief eigenlijk wel moet sturen, moet ik denken aan andere keren dat ik een brief van dit gewicht heb geschreven. De meeste pogingen eindigden met de melding van het reactieformulier dat ik teveel lettertekens getypt had. Maar als dat gebeurt, zal ik een e-mailadres vinden om hem op te sturen.
Ik verzoek u oprecht om een antwoord.
J.K., Ohio (VS).
Benjamin Creme antwoordt: Dank u voor uw prachtige brief. De droom werd gemanifesteerd door de Meester Jezus. De ‘vrouw’ op de rand van de vijver achter u was de Meester Jezus. Welkom bij het feestmaal.

AardappelAardappelmagie
Op een avond in februari 2009 werden mijn broer Frank en zijn partner Barbara verrast toen zij bij hen thuis in Cheshire (VK) bezig waren een maaltijd te bereiden. Barbara zag dat op de buitenkant van een van de aardappels een heel duidelijk kruis te zien was. Ze waren verbijsterd over de ontdekking, vooral omdat het kruis volmaakt gevormd was en er prachtig uitzag. Zij legden hem opzij en vroegen zich af wat de verklaring zou kunnen zijn.
Verscheidene dagen daarna, hoewel nog steeds zonder antwoorden, voelden zij dat er iets bijzonders aan het “geheimzinnige kruis” was.
Zou de Meester kunnen zeggen wie hier de hand in had?
Sarah McDaid, Richmond (Surrey, VK).
De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het kruis werd gemanifesteerd door Maitreya en geneeskrachtige eigenschappen bezit.

Tijdelijk groepslid
Sinds 1987 hebben we in onze flat in Lyon (Frankrijk) bijeenkomsten voor Transmissie-meditatie.
In mei 2007 belde een man, Arnaud de Beauchamps genaamd, me op om de volgende woensdag met ons mee te doen met de Transmissie-meditatie. Hij zei dat hij in de buurt woonde.
Die dag kwam hij meedoen en hij was de laatste die stopte met mediteren. Na afloop maakte hij een opmerking over een boek van mijn zoon, dat hij van de tafel oppakte.
Hij begon een gesprek; “Ken je Agartha?” Ik zei dat het de legendarische stad in het binnenste van de aarde was en dat ik dacht dat het een vergevorderde maatschappij was. Hij gaf daar geen antwoord op, maar vroeg: “Wat denk je van de ruimtebroeders?” We praatten over hun verschijningen en hun weldadige werk. Toen ging hij weg.
De volgende woensdag belde hij om te zeggen dat hij later kwam – hij stond in de file – en dat hij het vervelend vond om de groep te storen. Ik zei: “Als je na Maitreya’s boodschap, maar voor de Grote Aanroep binnenkomt, zal dat niemand storen.” Vlak voor de Grote Aanroep wist ik dat hij aan de deur stond, terwijl hij niet had aangebeld! En daar was hij. Hij zat op dezelfde plaats en bleef weer tot het eind.
Hij zag een foto van Sai Baba en een andere van Maitreya in Nairobi. Hij zei overtuigd: “Maitreya is die man in het wit.” We spraken over Avatars, planetair en kosmisch; hij vroeg waarom Maitreya gekomen is, wat Zijn missie, Zijn doel en prioriteiten zijn. Hij ging een half uur later weg, met: “Vaarwel, Suzanne,” en een prachtige glimlach.
Hij was ongeveer 40 à 45 jaar oud, langer dan 1,80 m en had kort bruin haar. Hij is nooit meer teruggekomen.
Was deze man Maitreya of een Meester?
Suzanne Paillot, Lyon (Frankrijk).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de man de Meester Jezus was.

Betrouwbare hulp
Mijn vader is lid van een Transmissie-meditatiegroep hier in de Filippijnen. Ze hebben zelfs elke zondag een radioprogramma met verschillende onderwerpen over de komst van Heer Maitreya. Ik denk dat het echt een grote verandering teweegbrengt als we onszelf toestaan open te staan voor het idee om Maitreya te aanvaarden en ik praat soms over Hem met mijn echtgenoot, collega’s en vrienden. Ik wil u vragen over een ervaring, of misschien is het gewoon maar toeval?
Ik ben in januari 2006 getrouwd en wilde vanwege mijn leeftijd verschrikkelijk graag een kind. Ik had een afdruk van Maitreya’s ‘Hand’, legde mijn hand erop en deed een wens voor een baby. Na een paar maanden werd ik zwanger en dat maakte me heel gelukkig. Ik vraag me af of dit gewoon toeval was, maar hoe dan ook, ik geloof toch dat Hij altijd een manier weet om mensen te helpen. Ik hoop de informatie over Verklaringsdag te blijven verspreiden.
C.A., Valenzuela City, (Filippijnen).
De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat het geen toeval was dat u zwanger werd. Maitreya hielp uw situatie, zodat u een kind kon krijgen.


Lees ook de brieven van vorige maanden.