Het moment is gekomen
door de Meester —, via Benjamin Creme (8 februari 2009)

 

Ten lange leste zullen de mensen beseffen dat ze gezamenlijk een reis ondernemen van Zelf-ontdekking, die hen te zijner tijd aan de voeten van het Allerheiligste brengt.
Het wezen van deze ontdekkingsreis is dat ze zelfbeschikt en zelf gewild is, en tegelijkertijd gedeeld wordt met alle leden van de menselijke familie, gekend of niet. Het is waar dat alle mensen broeders zijn, kinderen van de Ene Vader, ieder bezig, bewust of anderszins, met dit gewichtige avontuur dat we het leven noemen. Voor velen is dit avontuur tegenwoordig helaas een pijnlijke en vernederende ervaring; voor miljoenen is het onrechtvaardig en onvruchtbaar; hoe eerder voorbij hoe beter.
Geen wonder, derhalve, dat zovelen het leven zien als afmattend en een sleur, hun kinderdromen van succes en geluk nog slechts verre herinneringen.
Mensen worden geboren om Zelf-bewustzijn te scheppen en erin te groeien, en behoeven een omgeving die dat mogelijk maakt. De verschrikkelijke ziekte van commercialisering heeft talloze miljoenen van hun geboorterecht beroofd en, terwijl haar verraderlijke uitgroei alle aspecten van het leven van de mensen binnendringt, wringen haar catastrofale tentakels elk gevoel van mildheid en medemenselijkheid uit hun hart. De mensheid is in de greep van commercialisering en haar ziel is in gevaar.

Ommekeer

Wat kunnen mensen doen om dit catastrofale proces te keren? De huidige economische en financiële chaos, symptoom van de vernietigende krachten van commercialisering, laat de mensen reeds zien dat ze dit monster niet langer kunnen toestaan hun leven te regeren; dat ze de balans moeten opmaken en opnieuw hun prioriteiten moeten stellen voor een rechtvaardiger en gezonder economische structuur die hun behoeften beter dient.
Natuurlijk zijn er velen die, betrekkelijk onberoerd door de huidige crisis, deze tijd zien als een ‘neergang’ en vol vertrouwen de onvermijdelijke ‘opleving’ tegemoet zien, zodat we op de oude voet door kunnen gaan. Dit is niet langer mogelijk; de blinde kan niet langer de blinde leiden. Zij hebben niet van Maitreya gehoord.

Moment

Maitreya heeft dit moment gekozen om Zijn belofte te vervullen en het domein van de mensen te betreden om hen op hun reis te helpen. Hij treedt nu naar buiten; Zijn voorbode, het sterre-teken van Zijn verschijning, wordt door velen over de hele wereld gezien en is het signaal van Zijn openlijke optreden voor de mensen. Met gebruikmaking van de televisiemiddelen van vandaag zal Hij een reeks interviews geven die in Amerika begint, en ook Japan en vele andere landen zal omvatten.

Als een gewone man, niet voorgesteld als Maitreya, zal Hij voor al degenen spreken die geen stem, geen woordvoerder hebben. Hij zal de mensen oproepen om de schatten der Aarde te delen en elkaar te omarmen als de broeders en de zusters die ze zijn. Hij zal laten zien dat, willen we vrede hebben, er slechts één weg is om die te bereiken: door de verwezenlijking van rechtvaardigheid overal ter wereld, en dat rechtvaardigheid alleen kan worden bereikt door samendelen. Wij zien de reactie tegemoet van alle mannen en vrouwen van goede wil in deze, onze wereld.

 

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden