Vragen en antwoorden – maart 2009

V. De ‘ster’ die nu op verscheidene plaatsen in Noorwegen te zien is, lijkt steeds helderder te worden. De laatste tijd is hij ook overdag gezien. Wat is het doel ervan?
A. Het is een ‘teken’ als voorbode van het naar buiten treden van Maitreya in Zijn openbare missie.

V. 1) Zal de ster overdag zichtbaar zijn als het bewolkt is? 2) Heeft iemand hem overdag gezien? 3) In welke richting moeten we kijken als je in Nieuw-Zeeland woont?
A. 1) Dat hangt af van hoe dicht de bewolking is. 2) Ja. We hebben al meldingen ontvangen uit Noorwegen, de VS en Zuid-Korea dat de ster vaak ook overdag zichtbaar is. Ik twijfel er niet aan dat dit ook elders het geval zal zijn. 3) Naar het westen.

V. Was Maitreya aanwezig bij alle betogingen voor vrede in Gaza, die in januari 2009 over de hele wereld werden gehouden?
A. Nee. Hij was aanwezig bij drie betogingen.

V. Veel mensen zeggen dat de nieuwe president Barack Obama Maitreya is. Sommige antwoorden van Benjamin Creme op vragen impliceren dat Maitreya en Obama twee verschillende mensen zijn, maar dat Obama wellicht erg openstaat voor Maitreya’s idealen. Echter, de meest recente persberichten over de verschijning van Maitreya, zijn openbare interviews over de economie en de problemen van de wereld sluiten wel heel precies aan op het aantreden van de nieuwe president, die het bovendien over dezelfde kwesties heeft. Het is niet moeilijk te zien waarom sommige mensen denken dat Obama Maitreya is.
Wat is uw commentaar op deze vragen: 1) Is Obama eigenlijk Maitreya? 2) Of wordt hij alleen maar door Maitreya geïnspireerd?
A. 1) Nee, president Obama is beslist niet Maitreya.
2) Ik vraag me af of Obama ooit van Maitreya heeft gehoord. Het kan heel goed dat hij geïnspireerd is door de ideeën die door de jaren heen van Maitreya uitgegaan zijn. Die worden al jarenlang verwoord in Share International en door steeds meer mensen herhaald, naarmate de economische ineenstorting, die lang geleden door Maitreya werd voorspeld, werkelijkheid begint te worden. Maitreya heeft tot dit moment gewacht om openlijk naar voren te treden, omdat de ophanden zijnde krach nu pas vervuld wordt waardoor velen, onder wie hopelijk ook president Obama, de realiteit inzien van de noodzaak van een andere koers.

V. Ik ben heel dankbaar voor de kennis en de wijsheid die Share International aan het publiek ter beschikking stelt. Ik waardeer dit bijzonder.
Ik heb een vraag over de nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika. Hij deelt alle beginselen die Maitreya onderricht. Hij lijkt geen gewoon mens. 1) Is hij een van de leden van de Geestelijke Hiërarchie die Maitreya op Zijn missie zal vergezellen? 2) Of is hij een kanaal dat Maitreya gebruikt om Zijn missie te verwezenlijken? Hij leidt de wereld in een nieuwe richting: samendelen, samenwerking, vrede. Kunt u iets meer over hem vertellen?
A. 1) Er zijn op dit moment 14 Meesters in de wereld, plus Maitreya; uiteindelijk zullen er ongeveer 40 Meesters in de wereld zijn. President Obama is niet een van hen. Evenmin geldt dit voor willekeurig welke mens die u mogelijk kent.
2) Hij is geen ‘kanaal’ dat Maitreya voor Zijn missie gebruikt. Obama is in deze tijd een ongebruikelijke verschijning in de Amerikaanse politiek: om te beginnen omdat hij zwart is; daarnaast lijken zijn idealen dichter bij de werkelijke noden van het Amerikaanse volk en de wereld te liggen; hij lijkt bereid te luisteren naar de denkbeelden van andere landen en minder geïnteresseerd te zijn in het creëren van een ‘Amerikaans Rijk’, kortom een frisse wind in de internationale politiek. Dit is van groot belang, omdat de VS zo’n grote invloed hebben in de wereld – ten goede of ten kwade. De vraagsteller noemt samendelen als een van Obama’s idealen, maar ik heb hem het woord nog niet horen gebruiken. Dat zal een grote beproeving zijn van zijn vermogen, en dat van het Amerikaanse volk, om te reageren op de essentie van Maitreya’s lering en advies. Zonder samendelen zal er nooit rechtvaardigheid zijn. Zonder rechtvaardigheid zal er nooit vrede zijn. Samendelen is de sleutel tot de toekomst voor de mensheid.

V. Heer Maitreya spoort ons aan tot samendelen – en ik wil samendelen door giften aan bonafide goede doelen. Alleen gisteren al ontving ik post van acht goede doelen met verzoeken om donaties. Ik wil graag iets geven en wanneer ik dat doe, verkopen ze mijn naam en adres door en word ik bedolven onder nog meer van zulke post. Deze organisaties moeten over een behoorlijk groot budget beschikken als ze zich zulke grote mailings kunnen veroorloven.
Elke dag sterven er mensen van honger buiten het bereik van de grote hulporganisaties. Kan Share International misschien de namen van levensvatbare, betrouwbare groepen publiceren, die daadwerkelijk proberen de armen te voeden en de daklozen te huisvesten, waar dan ook ter wereld, maar niet beschikken over de middelen voor grootschalige mailings? Ik weet zeker dat vele lezers dat nuttig zouden vinden.
A. Maitreya spreekt over het wereldwijd samendelen tussen alle landen maar dit kan natuurlijk alleen gebeuren wanneer de meerderheid van de mensen zelf de noodzaak ervan inziet en het ook wil. Er bestaan vele bonafide hulporganisaties in de wereld, zowel onafhankelijke als gelieerd aan de Verenigde Naties, die geweldige en onbaatzuchtige hulp bieden aan de verpauperde meerderheid. Veel mensen maken zich terecht zorgen of hun giften wel terechtkomen bij degenen die het nodig hebben, maar niets is volmaakt en er heerst veel corruptie in de regeringen van de landen waar de nood het hoogst is. Corruptie bestaat over de hele wereld, zowel bij de rijken als bij de armen. De hulporganisaties van de VN, Oxfam, de kerkelijke hulporganisaties, Artsen zonder Grenzen, Save the Children, enzovoort, enzovoort doen allemaal hun best.

V. Kunnen we er echt van uitgaan dat de mensheid binnen een korte tijdspanne wereldwijde vrede zal creëren? Dat we geen wapens meer zullen produceren? Zullen we die dag echt meemaken, binnenkort?
A. Het is zeker dat de mensheid, wanneer ze daar voor gesteld wordt, een heel grote beslissing wacht en er zijn vele reactionaire krachten in de wereld die zich tegen verandering verzetten. Oorlog en de productie van wapens is een zeer lucratieve handel voor sommige mensen die zich tot het laatste moment tegen verandering zullen verzetten. De huidige wereldwijde ineenstorting van de economie (die wordt voorgesteld als ‘neergang’ of ‘recessie’) is in feite het teken van het einde van de oude orde en brengt nu al een verandering teweeg in de houding van veel mensen, jong en oud. Wanneer dezelfde mensen Maitreya horen spreken over de noodzaak van eenvoudiger leven en samendelen van de hulpbronnen om vrede te bereiken via rechtvaardigheid, zullen zij bereidwillig op Zijn oproep reageren. Zijn lering en pleidooi zullen mensen inspireren tot een enorme reactie van verlangen naar samendelen, rechtvaardigheid en daarmee vrede. Het is aan onszelf, wij moeten zozeer naar vrede verlangen dat we het verleden willen opgeven en ons voor de ene mensheid willen inzetten. Ik weet zeker dat we dat zullen doen.

V. Het helpen van Maitreya om Zijn missie te volbrengen, gaat ook alle godsdiensten aan. Hoe zit het dan met mensen die een goeroe hebben? Hoe valt dit te combineren als iemand een andere Meester of Goeroe volgt?
A. Maitreya is geen godsdienstig leraar. Hij is in wezen een Geestelijk Leraar die Zich ook bezighoudt met de politieke, economische en sociale noden in de wereld. Hij is de Wereldleraar voor alle mensen, godsdienstig of zonder geloof. De meeste mensen zijn geneigd het religieuze pad als het enige geestelijke pad te zien. Het is slechts een van de vele paden om God te ervaren. We hebben politiek en economie zozeer gehuld in diepgaand materialisme, dat we daardoor in de kritieke situatie zijn beland waarin we ons nu bevinden. We moeten geestelijke politiek en economie bedrijven door samendelen, rechtvaardigheid en vrijheid voor alle mensen. Dat is het doel van Maitreya. Liefde is de werking van correct samendelen. Dat is de weg naar vrede. Niemand hoeft zelfs maar te geloven dat Maitreya bestaat. Het is voldoende om te geloven in waar Hij voor staat. Hij wenst geen volgelingen of devotees.

V. U heeft gesproken over de functie van graancirkels en energetische knooppunten overal ter wereld. Kun je zeggen dat het verschijnsel van de cirkels van licht deel uitmaakt van dezelfde voorbereidingen voor de Technologie van Licht? Met andere woorden, zijn de cirkels van licht misschien de graancirkels van de stad?
A. Het klopt inderdaad dat het verschijnsel van de cirkels van licht deel uitmaakt van de voorbereiding voor de Technologie van Licht. Maar je kunt niet zeggen dat het stedelijke graancirkels zijn. Ze hebben een totaal andere functie.

V. Wat is die functie?
A. Als ik je kon zeggen wat die functie is, dan zou ik hier niet zitten. Dan zouden alle wetenschappers van de wereld aan mijn voeten zitten om te horen wat die is. Als ik het wist, zou ik het met geen mogelijkheid kunnen vertellen. Het antwoord is: ik weet het niet. Maar wat ik wel weet is dit: als we de technologie begrepen waarmee het verschijnsel van de lichtcirkels wordt gecreëerd, dan  zouden we het probleem van de opwarming van de aarde heel snel opgelost hebben.

V. Ik vrees het verdriet waarmee ik zal moeten omgaan, wanneer mijn zussen of mijn ouders overgaan naar het astrale gebied. Ik zal ze vreselijk missen. Ik troost mezelf door mijzelf voor te houden dat ik ze weer zal zien als ik zelf overga. Maar wat nu, als zij alweer geïncarneerd zijn voordat ik de kans heb om ze te zien? Zal ik gedoemd zijn om ze nooit weer te zien? Kunt u mij hier mee helpen? Wees alstublieft barmhartig in uw antwoord.
A. Wanhoop niet, want we incarneren in groepen, waarbij we steeds opnieuw andere verhoudingen tot elkaar hebben. Misschien wordt u wel de vader van uw ouders en zusters, of komt u terug in een andere verhouding tot hen. Maakt u dus geen zorgen.

V. In een van uw boeken zei u dat we “in contact met de ziel” moesten komen. Hoe doe je dat, praktisch gesproken?
A. Op de aloude manier: door meditatie en dienstbaarheid.

V. In april 2008 overleed mijn moeder in het ziekenhuis van Cranbrook (British Columbia, Canada). Terwijl zij op haar kamer lag, gingen mijn vrouw en ik naar buiten om een luchtje te scheppen. Terwijl we daar zaten vormde zich precies boven het ziekenhuis een kruis aan de hemel. Ik weet niet of anderen dit kruis ook gezien hebben, maar er waren geen andere wolken in de lucht. Ik wou dat ik mijn camera bij me had gehad! Ik hoop dat, als anderen dit ongelooflijke schouwspel die dag hebben gezien, zij kunnen bevestigen wat wij zagen. Ik geloof werkelijk dat dit een teken van God was.
A. Het kruis aan de hemel werd gemanifesteerd door de Meester Jezus.

 


Lees ook de antwoorden van vorige maanden.