Het leven van mensen zal opbloeien
door de Meester —, via Benjamin Creme (11 oktober 2009)

Wanneer mensen zich ten volle de omvang bewust worden van de schade die de economische en financiële ineenstorting van recente jaren hun leven heeft toegebracht, zullen zij begrijpen dat het onmogelijk is, zoals velen hopen, om naar het oude systeem terug te keren. Die economie werd verbrijzeld door hebzucht, egoïsme en verdeeldheid, maar in wezen door de werking van de energieën van de nieuwe tijd. Nu al, meer dan mensen gewaar worden, verrichten de energieën van Waterman wonderen op Aarde. In toenemende mate worden mensen in bewustzijn tot elkaar gebracht; de energieën van synthese doen hun weldadig werk. Nu al reageren velen op een nieuwe wijze, als bevrijd van een moordend gewicht, en zien uit naar een wereld die eenvoudiger, maar meer verenigd is.

Wanneer Wij dit zien, zijn ook Wij verheugd en gesterkt in Ons geloof in de eigenschappen van de mens. Onze hoop voor de toekomst wordt hernieuwd wanneer we zien hoe de mensen zoeken en reageren op het nieuwe. Het is niet de ‘ster’ alleen die de sfeer op Aarde heeft doen omslaan van wanhoop in hoop, maar hij toont zich een krachtige factor in deze ommekeer. Steeds meer zullen de energieën van Waterman in mensen het verlangen teweegbrengen naar eendracht en eenheid, en nu al zaaien zij de zaden voor toekomstige transformatie.

Intussen wacht Maitreya geduldig de dag af waarop Zijn gezicht door de mensen gezien kan worden. Die dag is niet veraf. Reeds worden er regelingen getroffen voor Zijn eerste interview, het eerste van vele. Wees niet verbaasd als de reacties op Zijn uitspraken bedaard of gematigd zijn. Twijfel er niet aan dat Maitreya bij toekomstige optredens luid en krachtig zal spreken voor de lijdende armen van de wereld, voor een einde aan oorlog, voor een wereld waarin rechtvaardigheid en samendelen mensen in hun weldadige genade omhullen. Veel, zeer veel, wordt er van Maitreya verwacht, maar weinigen kunnen zich de immense reikwijdte voorstellen van Zijn grootmoedigheid van geest. Mensen zullen Hem leren kennen en liefhebben als een vriend en leraar en zullen welwillend op Zijn woorden reageren. Maitreya zal in de mensen de liefde uit hun eigen hart oproepen voor rechtvaardigheid, samendelen en vrede – de eeuwige juwelen in het hart van alle mensen.

Nu breekt de tijd aan dat deze goddelijke eigenschappen verder zullen bloeien, naarmate de mensen opnieuw kijken naar de fouten en onvolkomenheden van het verleden. Onder leiding van Maitreya en Zijn Groep zal het leven van de mensen opbloeien als nooit tevoren, waarbij mensen vanuit hun oude toestand van onwetendheid en angst verheven worden tot in de uitdrukking van een goddelijkheid die tot nu toe bijna onbekend was.

 

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden