Maitreya spreekt
door de Meester —, via Benjamin Creme (14 maart 2010)


Met elke week die voorbijgaat, weerklinken de woorden en gedachten van Maitreya in het denken van miljoenen mensen, die zich niet bewust zijn van de bron van deze inspirerende ideeën en hoopvolle denkbeelden. Velen denken diep na over hun betekenis en inzichten, en vinden er onverklaarbare troost in.
Anderen voelen zich gesterkt en gestimuleerd, van nieuwe moed en vastberadenheid vervuld. Weer anderen vragen zich af wie deze man kan zijn, zo eenvoudig en ontspannen en toch zo wonderbaarlijk wijs. Talrijk zijn de gevoelens van vreugde en liefde die Zijn verschijningen hebben gebracht.
Natuurlijk worden Zijn denkbeelden niet door allen aantrekkelijk gevonden, of indien aantrekkelijk, dan beslist utopisch en onbereikbaar. Grote aantallen zijn op hun hoede en ietwat bezorgd, bang dat Hij wellicht degene is die zij geleerd hebben het meest te vrezen: eenvoudig en bescheiden, gehuld in een aura van goedheid en liefde.
Aldus maken mensen van vele soorten en niveaus hun bereidheid en gereedheid voor verandering kenbaar.

Meesters

Intussen bereiden de Meesters Hun groepen voor op de tijd die direct voor ons ligt. Mannen en vrouwen in elk land worden bijeengebracht en getraind voor de taken die op hun vaardigheden en altruïstische dienst wachten. Zij kennen de behoeften van de nieuwe wereld en de prioriteiten voor hun werk. Dienstbaarheid is de sleutel. Wanneer de oproep van Maitreya en mensen van overal weerklinkt, zullen deze dapperen bij duizenden opstaan om de uitdaging aan te gaan. Zo zal er een beweging ontstaan die, met toenemende stuwkracht, de wereld spoedig zal omspannen en herscheppen.
Eén voor één zullen de noden in elk opzicht worden aangepakt: het voeden van miljoenen mensen die verhongeren of de hongerdood nabij zijn, door de productie en distributie van voedsel; de langzame verstikking van de mensheid vanwege ontbossing; het overwinnen van de opwarming van de aarde; beëindiging van het “onzichtbare gevaar”; het beëindigen van de politieke-economische impasse; het ontstijgen van de links-rechts tegenstelling in politieke stelsels. Elk van deze reusachtige taken vraagt om oplossingen. Elk is urgent, maar de prioriteiten zijn dat niemand honger mag lijden in een wereld van overvloed en dat onze planeet dringend op redding wacht.

Invloed

Spoedig zal de invloed van Maitreya’s denkbeelden opgemerkt worden. Reeds reageren velen, wereldwijd, op Zijn invloed, direct of anderszins. Steeds meer zal de invloed van Zijn denken de wirwar van belangen die momenteel centraal staan in het publieke debat verhelderen, en zullen de behoeften van ieder mens en gezin tevoorschijn komen als de essentie van de problemen van de mensheid.
Nu al treedt in vele landen een nieuw besef naar voren van de noodzaak voor een grondige herziening van alles, en gedijen de denkbeelden van samendelen, rechtvaardigheid en eerlijkheid voorspoedig. Naarmate het bereik van Maitreya’s verschijningen zich uitbreidt, zullen deze denkbeelden alleen maar verder groeien en opbloeien.

Aldus ontwaakt en beweegt het geweten van de mens zich in de richting van juiste verhoudingen. Aldus, eenvoudig en kalm, werkt de Grote Heer om de aangelegenheden van de mens te zuiveren en te heiligen.

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden