Vragen en antwoordendecember 2010

V. Hoeveel interviews heeft Maitreya tot nu toe op de Amerikaanse televisie gegeven?
A. 27.

V. Zijn Zijn interviews en de reacties erop allemaal volgens plan?
A. Ja.

V. 1) Geloven veel mensen intussen, wellicht zonder het te zeggen, dat Maitreya zo iemand als Jezus of de Boeddha zou kunnen zijn? 2) Houden ze dit idee gewoonlijk voor zich?
A. 1) Ja. 2) Ja.

V. Zijn er onder degenen die Hem op tv hebben gezien mensen die hopen dat Hij de Christus is?
A. Ja, velen.

V. Zou de uitslag van de tussentijdse verkiezingen in de VS het proces van Maitreya’s geleidelijk aanzwellende oproep aan het Amerikaanse publiek om te denken in termen van praktisch mededogen, kunnen vertragen?
A. Ja, waarschijnlijk.

V. Ziet u elektrische auto’s als het antwoord op de vervuiling die door het verkeer wordt veroorzaakt?
A. Alleen voor de korte termijn.

V. In het najaar van 2008, voor de maand december, zag ik de ‘ster’ die pulseerde en van kleur veranderde, maar op één plek bleef staan zonder te bewegen. Aangezien dit gebeurde voor de aangekondigde verschijning van de ‘ster’ (december 2008), vroeg ik me af of het inderdaad een van de ‘sterren’ was die Maitreya’s verschijning aankondigen. Ik woonde destijds in St Charles (Missouri, VS). Dank voor uw uitleg en/of commentaar hierover.
A. Wat u in 2008 zag waren ruimteschepen van verschillende grootte en op verschillende missies. De ‘sterren’ zijn ook ruimteschepen, maar met de specifieke missie van voorbode van Maitreya’s verschijning.

V. Ik las een nieuwsbericht op internet waarin staat dat een wetenschapper in Australië twee jaar lang zendsignalen heeft opgevangen afkomstig van Gliese 581g (een terrestrische [op de Aarde gelijkende] planeet) en dat hij ervan uitgaat dat ze verzonden kunnen zijn door intelligente levensvormen op die planeet. 1) Is er intelligent leven op Gliese 581g en 2) sturen zij ons signalen bij wijze van groet?
A. 1) Ja. 2) Ja.

V. Sinds ik over de Ruimtebroeders heb gehoord bid ik soms tot de Venusianen wanneer ik de planeet Venus aan de avondhemel zie. Ik zeg dan: “Dank u voor uw hulp. Kunt u ons nog meer helpen?” 1) Horen ze mijn gebeden? 2) Zo ja, reageren ze erop?
A. 1) Ja. 2) Ja.

V. Moeten we er gewoon op vertrouwen dat God in de financiële middelen zal voorzien wat betreft het groepswerk?
A. Nee. Groepen moeten zelf de middelen inzamelen om in hun onkosten te voorzien.

V. Schuilt er enige waarheid in het verschijnsel van ‘chemtrails’ – chemische of biologische middelen die voor een of ander voor het publiek geheim doel door regeringen of agentschappen worden gesproeid? (Het doel is meestal boosaardig, zoals het beheersen van de gedachten van de bevolking of van het weer, enzovoort.) Of is dit slechts een valse samenzweringstheorie?
A. Het is weer een samenzweringstheorie die voortkomt uit Amerikaanse paranoia.

V. Dragen de negatieve gevolgen van radioactieve straling op de etherische gebieden, die niet door onze bestaande wetenschap kan worden gemeten, ook bij aan de opwarming van de Aarde?
A. Niet in enige merkbare mate. Zonder de onophoudelijke inspanningen van de Ruimtebroeders zou het echter goed mogelijk zijn.

V. Ik vroeg me af waarom het altijd Maitreya of de Meester Jezus is wanneer u vragen krijgt van mensen die een Meester gezien hebben. Er zijn vele andere Meesters, dus waarom nooit een van hen? Ik snap het niet.
A. Maitreya en de Meester Jezus hebben deze speciale taak op Zich genomen om (als een ‘goede genius’) te verschijnen aan vele mensen die verbonden zijn met het werk voor de Wederverschijning, evenals aan vele mensen die vooralsnog aan de ‘rand’ van het werk verkeren. Op deze wijze geven Zij bemoediging en ‘bewijs’ van de echtheid van de informatie. Andere Meesters doen dit niet en hebben hun eigen specifieke taken. In Japan is de Meester in Tokio ook vaak betrokken bij dit werk van ‘verschijningen’ en zo nu en doen draagt ook mijn Meester eraan bij.

V. Voormalig NASA-adviseur en schrijver Richard C. Hoagland beweert dat foto’s van het maanoppervlak aantonen dat er overblijfselen zijn van oude bouwwerken en zelfs van glazen koepels die nog intact zijn. Zijn er echt nog ruïnes van bouwwerken op de maan te vinden?
A. Ja.

V. Beste meneer Creme, bent u onfeilbaar? Zo niet, hoe weet u dan of u het al of niet bij het juiste eind heeft?
U zegt ook dat de bezoekers van andere planeten alleen uit ons zonnestelsel afkomstig zijn. Billy Meier, beslist de bekendste ‘contactee’ van deze tijd, die zoveel onbetwistbare bewijzen heeft, heeft contacten uit de Pleiaden. Hoe kan dat? Dank u wel voor uw antwoord op deze vragen en voor al het goede werk dat u doet.
A. Nee, ik ben niet onfeilbaar; zelfs de Meesters beweren niet onfeilbaar te zijn. Dus ja, ik snap dat u een probleem heeft. Alleen de intuïtie en het onderscheidingsvermogen, die het resultaat zijn van jarenlange directe ervaring in het samenwerken met een Meester, stellen mij in staat om de uitspraken die ik doe in het openbaar te doen.
Wat betreft het werk van Billy Meier met de Ruimtebroeders, kan ik de realiteit van zijn contacten volledig onderschrijven, maar ik ben ervan overtuigd (en erover geïnformeerd) dat die mensen betreffen uit ons eigen zonnestelsel. Misschien dat Meier, in overeenstemming met het algemene ‘wetenschappelijke’ misverstand dat dat onmogelijk is, voor de Pleiaden kiest. Ik weet het niet, en maak me er ook niet druk om. Wat telt is het feit van de contacten.

Wat is werkelijkheid?

Tijdens een kleine bijeenkomst van groepsleden in New York in juli 2010 werd Benjamin Creme gevraagd: “Hoe ziet de werkelijkheid eruit als je die kent?” Dit was zijn antwoord:
“De werkelijkheid is dat wat wij denken dat het leven is, volkomen verschilt van wat het werkelijk is, en we hebben allemaal de mogelijkheid om te kiezen uit het ene of het andere aspect van de werkelijkheid. Er bestaan verscheidene werkelijkheden: die welke ons vooruit brengt, die welke ons vasthoudt waar we zijn, en die welke ons achterlaat. Die keuze hebben we. Het heeft niets te maken met het beantwoorden van vragen – vragen komen niet op. Het is goddelijkheid. Het gaat erom hoe goddelijk je wilt zijn.
Hoeveel van je goddelijkheid wil je laten zien, uitdrukken? Want er is niets anders. Er is niets anders dan die goddelijkheid om te laten zien! Dat is de realiteit. Je hebt het in je vermogen. Iedereen heeft het in zijn vermogen om te laten zien wat hij is, om de goddelijkheid te tonen die hij is. We maken er allen deel van uit.
Maitreya wil dat je weet dat dit de waarheid is. Het is echt heel, heel eenvoudig. Iedereen weet al dat dit de waarheid is. Ze staan zichzelf gewoon niet het voorrecht toe om het te geloven.”
Benjamin Creme, 22 juli 2010, New York (VS)


Lees ook de vragen en antwoorden van vorige maanden.