Een glorieuze onderneming
door de Meester —, via Benjamin Creme (10 januari 2010)


Wanneer de mensen Maitreya zien, of zij Hem herkennen of niet, zullen zij zich geroepen voelen Hem te steunen, of Hem af te wijzen met alles waar Hij voor staat: samendelen, rechtvaardigheid en vrede. Zo zullen de mensen verdeeld en gekend worden. Zo zal het Zwaard des Onderscheids zijn voorbestemde taak vervullen, en zo zal Maitreya de bereidheid tot verandering van de mensen kennen. Met Zijn verschijning als een van hen zorgt de Grote Heer ervoor dat de mensen Hem volgen en steunen vanwege de waarheid en verstandigheid van Zijn ideeën, en niet vanwege Zijn status.
Tezelfdertijd is het onbelangrijk of zij Hem herkennen als Maitreya, als de Christus of eenvoudig als een man wiens wijsheid overeenstemt met hun eigen aspiratie naar rechtvaardigheid en vrede, een betere wereld voor alle mensen.
Geleidelijk aan zullen velen, zo mogen we aannemen, Maitreya gaan zien als Degene die door alle religieuze groepen onder verschillende namen wordt verwacht, en Hem zo noemen. Sommigen zullen zeggen: “Hij moet de Mahdi zijn,” terwijl anderen zullen beweren: “Krishna is weergekeerd, de wet is vervuld!” Weer anderen zullen vermoeden: “Hij is toch zeker de Messias, die eindelijk gekomen is,” terwijl nog weer anderen Hem als de Christus of Maitreya Boeddha zien. Allen zullen Hem zien als de door hen Verwachte, die hun hoop vervult en gekomen is om hun noden te lenigen.
Maitreya zal deze beweringen bevestigen noch ontkennen en ook Zijn werkers die denken dat zij Hem herkend hebben, behoren zich er niet over uit te spreken. Pas op Verklaringsdag zal Maitreya Zijn ware identiteit en status bevestigen.
Op die glorieuze dag zullen de mensen, boven alle loochening, weten dat hun lange wachten niet vergeefs geweest is, dat hulp werkelijk voorhanden is, dat de Leraar klaarstaat om te helpen en te leiden. Dat Hij komt als een Oudere Broeder, en niet als Verlosser, gereed om de leiding te nemen bij de redding van onze planeet en om de mensen zelf in staat te stellen het gezond verstand in hun leven en levenswijzen te herstellen.

Oplossing

Maitreya zal laten zien dat onze problemen veelvoudig maar oplosbaar zijn. Dat we de oplossing voor alles reeds in handen hebben. Dat alleen al de eenvoudige daad van samendelen de kracht heeft om het leven op Aarde ten goede te transformeren. Als Oudere Broeder zal Hij de mensen het vertrouwen vragen dat Hij hen naar niets dan hun voorbestemde pad van harmonie en liefde zal leiden, dat zij niets te vrezen hebben dan hun eigen angst en dat de weg vooruit reeds de blauwdruk van het Goddelijke in zich draagt.
Zo zal Maitreya het voor de mensen eenvoudiger maken om te beginnen aan een transformatie van reusachtige omvang, waarbij alle mannen en vrouwen overal betrokken zijn, een transformatie die de mensheid zal aanzetten tot een glorieuze onderneming: het herstel van de rechtmatige plaats van Planeet Aarde onder de zusterplaneten van ons stelsel.

 

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden