Lezers schrijven – januari/februari 2010


Gunstig tijdvenster

Toen we op 22 november 2009 met een kraam over de ‘ster’ en Maitreya’s naar buiten treden op een paranormaalbeurs stonden in San José (Californië, VS), kwam er een man van middelbare leeftijd met een intense blik naar de kraam en zei dat hij Benjamin Creme in het Masonic Auditorium in San Francisco had horen spreken. Hij zei ook dat hij de video’s van de ‘ster’ op YouTube had bekeken. Ik zei dat Maitreya volgens sommige mensen wel eens volgende maand op tv zou kunnen zijn. Hij zei: “Er is een gunstig tijdvenster tussen Thanksgiving Day [26 november] en Kerstmis.”
Toen ik later door Maitreya’s Missie, dl. III, bladerde, kwam ik in het hoofdstuk “De kunst van het wachten”, bij een paragraaf getiteld: “Gunstige tijdvensters”.
Hierin bespreekt Benjamin Creme de illusie van tijd en hoe de Meesters de ontplooiing van het Plan zien in termen van “gunstige tijdvensters”.
Hij zegt dat zelfs Maitreya niet de precieze datum van Zijn eerste verschijning op tv kent. Hij ziet een gunstig tijdvenster voor Zijn verschijning op basis van de manifestatie van vele factoren, waaronder kosmische energieën en de reactie van de mensheid daarop. Benjamin Creme noemt ook nog een andere factor die van invloed is op de huidige situatie in de wereld: de Heren van Stoffelijkheid, de krachten van chaos, die, wetend dat hun tijd voorbij is, proberen om Maitreya’s openlijk optreden tegen te houden door hun invloed op bepaalde reactionaire politieke en religieuze groepen, op machtbeluste politici, industriëlen, militairen, mediabonzen en kapitalisten.
Was deze bezoeker aan de kraam, gezien de crises in de wereld op het gebied van milieu en economie, de oorlog in Afghanistan en de reactie van de mensheid daarop, een bijzondere persoon die ons wees op een “gunstig tijdvenster” voor Maitreya’s verschijning?
R. T., San Francisco (VS).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man Maitreya was.

Jaar van de Tijger

Op 23 december 2009 deelde ik in Takadanobaba, Tokio, folders uit over het spiraalvormige licht boven Noorwegen. Ik wilde de straat oversteken om verder te gaan. Toen ik net op het punt stond de spoorbaan over te steken, gingen de spoorbomen omlaag. Dus wachtte ik en bleef staan tot de trein gepasseerd was. Toen merkte ik dat een dronken man van in de 40 op een fiets mij van achteren naderde. Hij tikte me op mijn schouder en zei luid: “Het is een tijger! Een tijger!” Hij wees naar de spoorboom die in zwarte en gele strepen geverfd was en ik begon te lachen om zijn gevoel voor humor. Ik zei tegen hem: “Ja, het is inderdaad een tijger, hè?” Hij ging luid verder met: “Het is een tijger! Tijger! Het wordt volgend jaar het jaar van de Tijger! Weet je, je hebt goed gokken en slecht gokken. Loterij is goed! Paardenracen is goed! Maar Pachinko (een Japans gokmachinespel) niet!. Ik herinner me niet precies de inhoud van ons gesprek, maar zoiets zei hij. Toen tikte hij op mijn schouder en wees weer naar de spoorboom en zei: “Tijger! Tijger!” heel luid. De mensen keken bevreemd naar ons, maar ik genoot er nogal van om met deze dronken man te praten. De trein reed voorbij en de bomen gingen omhoog. Zodra hij me passeerde zei ik lachend tegen hem: “Succes met uw gokken!” Hij stak zijn rechterhand omhoog en wuifde alsof hij “Ja” tegen me zei. Kunt u zeggen of deze man een bijzondere persoon was? Of gewoon een vrolijke dronken man?
N. T., Tokio (Japan).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man Maitreya was. Dit jaar, 2010, is het Chinese Jaar van de Tijger.

Twee brieven van dezelfde persoon:

Gelukkig Nieuwjaar

(1) Vlak na middernacht op Oudjaarsavond keek ons gezin vanuit de zolderramen van ons huis naar het vuurwerk dat in de binnenstad van Londen werd afgestoken. We zagen ongeveer 15 heldere oranje-rode lichten een voor een uit de gloed van het vuurwerk verschijnen. Ze vlogen achterelkaar en op gelijke afstand van elkaar, richting ons stadsdeel, Wimbledon, een afstand van ongeveer 11 km. Aanvankelijk dachten we dat het een vloot commerciële helicopters was die het vuurwerk vanuit de lucht bekeek. Toen beseften we dat de witte en rode flikkerlichten die helicopters hebben, ontbraken en de voertuigen ook geen geluid maakten, terwijl ze rustig naderden en recht over ons huis vlogen. Vervolgens draaiden ze en leken de een na de ander in de laaghangende wolken te verdwijnen. Waren dit ufo’s?
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat het ruimtevaartuigen van Mars waren die een Nieuwjaars-‘groet’ brachten.

Gunstig voorteken

(2) Op zondag 3 januari 2010 lieten mijn man en ik om 5.30 p.m. onze honden uit in Richmond Park, Londen. Toen we het park uitliepen, zagen we een grote stralende oranje lichtbol langs de nachtelijke hemel gaan, ongeveer op gelijke hoogte met het dak van sommige nabijgelegen torenflats. Hij verplaatste zich geruisloos en langzaam boven ons hoofd in de richting van de donkere lucht boven Richmond Park. Na een paar seconden hield de glanzende oranje bol stil en “vlamde op”, alvorens langzaam te krimpen tot een speldepunt en geheel te verdwijnen. Was het een ufo?
D. E., Londen (VK).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de oranje bol Maitreya’s Lichtschip was.

Nieuwjaarsgroet

Na met vrienden het Oudejaar uitgezwaaid te hebben, gingen drie van ons 1 januari 2010 om half twee ’s nachts vanuit noord-Londen op weg naar huis. We keken omhoog naar de nachtelijke hemel en zagen een heldere oranje bol hoog in de lucht. We stonden te kijken hoe hij verscheen en zagen hoe hij geruisloos en gelijkmatig over de daken van de huizen voor ons zweefde en toen in een wolk verdween. Hij straalde kalmte en rust uit en leek een ontroerend gevoel voor timing te hebben na wat een jachtige Decembermaand en Kerstperiode was geweest. Aan de ongewone manier waarop hij zich leek voort te bewegen konden we duidelijk zien dat het geen helicopter of vliegtuig was en vanwege de snelheid en nauwkeurigheid waarop hij zijn weg ging, kon het ook geen Chinese lantaarn geweest zijn. We vroegen ons af of het wellicht een ufo was.
C.G. Londen (VK).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de oranje bol in werkelijkheid Maitreya’s Lichtschip was.

Levendige bijeenkomst

Op 9 augustus 2009 hielden we in Chiba-Stad een videopresentatie. Toen de video halverwege was, kwamen twee mannen en een vrouw samen binnen en zeiden: “Hier is het. Hier wordt de video van Benjamin Creme’s lezing vertoond.” De ene man was lang, stevig gebouwd, achter in de 40 of begin 50 met een lichte huidskleur en een bril. De andere was begin 40 en een beetje kleiner dan de ander. De langste man zei dat hij een boer uit Onjuku was. De vrouw was in de 30, knap en slank met haar tot op de schouders en droeg witte kleding en een pofrok. Ze zei dat ze genezer was.
Zodra het vraag-en-antwoordgedeelte begon, uitte een vrouw uit het publiek kritiek en zei dat dit als een godsdienst klonk, dat als Maitreya een verlosser was, waarom hij dan niet verscheen om deze wereld vol problemen te redden, of wat deden wij, de organisatoren van deze bijeenkomst, dan wel voor de wereld, enzovoort. Met de mededeling dat de inhoud van de video heel anders was dan ze verwacht had en dat ze zich bedrogen voelde, ging ze verontwaardigd weg.
Nadat ze vertrokken was, zei de langste man uit Onjuku, als om rust te scheppen, dat hij wel meer had willen horen van wat die verontwaardigde vrouw ervan dacht. Toen begon hij verschillende vragen te stellen, zoals: “Wie is Benjamin Creme?” “Waarom geeft hij die lezing?” “Op basis waarvan gelooft u dat dit verhaal waar is?” “Heeft iemand van jullie Maitreya of de Meesters ontmoet?” “Wat is het verband tussen de ‘ster’ en Maitreya’s naar buiten treden?” “Als de sterren van Venus of Mars zijn, staan er dan stempels ‘Vervaardigd op Venus’ of ‘Vervaardigd op Mars’ op?” Op al deze vragen gaven groepsleden hun eigen mening en het publiek zelf droeg hun eigen indrukken en/of meningen bij, en dit alles maakte deze videobijeenkomst levendig en heel interessant.
Na afloop dronken we wat thee en bespraken we de bijeenkomst. Voor ze naar huis ging, sprak onze medewerkster Chica de man die ons zoveel vragen had gesteld. Hij kwam lachend naar haar toe, bedankte haar en zei dat hij het een heel goede bijeenkomst vond en goed kon begrijpen dat individuele leden hun eigen mening hebben, die verschilt van die van andere leden. Toen liet hij haar een kaart zien met: “Het Netwerk van Licht” erop, en vroeg: “Wat heeft dat met jullie groep te maken?” Het bleek een kaart te zijn die een van onze nieuwere groepsleden hem had gegeven. Terugdenkend lijkt deze lange man ons veel aanwijzingen gegeven te hebben om in overweging te nemen en heeft hij ons geleerd om voorbereid te zijn voor onze videopresentaties.
Later, op weg naar huis, ontmoette een andere medewerker deze lange man en de vrouw in de trein en hij zei dingen als:
Hij had een ufo ervaring gehad toen hij 18 was. Hij kende dit verhaal al. Hij was onderricht, maar niet uit boeken.
Hij probeerde dit verhaal ook aan anderen te vertellen, maar ze behandelden hem of hij gek was.
Het speet hem dat hij tijdens de bijeenkomst zulke vragen had gesteld.
Degenen die de lezing hadden bijgewoond, hadden veel geluk.
Wat hij tijdens de bijeenkomst wilde weten was onze ervaringen met wonderen.
We moeten een aangenamere sfeer scheppen bij de bijeenkomst.
Ga uit van een gerichtere benadering om de informatie te verspreiden.
Dingen veranderen, maar toch gaan mensen erin mee.
Ze denken dat papier eetbaar is.
Mensen zijn niet dankbaar voor voedsel.
Waren deze drie mensen die laat naar de bijeenkomst kwamen bijzondere personen?
M. N., Chiba (Japan).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de kleinere man Maitreya was, de lange man de Meester Jezus en de vrouw diens discipel.

Kleurspoeling?

12 December 2009 waren mijn vrouw en ik op weg om boodschappen te doen voor het weekeinde. Toen we langs het lokale filiaal van een bekende winkelketen liepen, ging mijn vrouw naar binnen op zoek naar een bepaald artikel. Hoewel het koud was, besloot ik buiten te blijven en te genieten van de zwakke winterzon. Terwijl ik op het trottoir stond en, enigszins afwezig, naar de voorbijgangers keek, hoorde ik plotseling een stem achter mij. Ik keek om en zag een bejaarde vrouw in een lange beige winterjas met wit haar, die een rollator voortduwde. Omdat ik niet verstaan had wat ze zei, vroeg ik of ze het nog eens wilde zeggen. “Gebruik je soms een haarspoeling?” vroeg ze. Omdat ik nogal verrast was, duurde het een paar seconden voor ik begreep waar ze op doelde. “Om zo’n goede grijze kleur in je haar te krijgen,” legde ze vrolijk uit met een levendige uitdrukking op haar gezicht. “Nee, integendeel!” “Wij dames gebruiken dat natuurlijk,” vervolgde ze. Ik moet er nogal verward uitgezien hebben, want ze zei vervolgens, terwijl ze haar hand op mijn arm legde: “Wij Amsterdammers zijn zo, we spreken iedereen direct aan.” En terwijl ze wegliep, zei ze over haar schouder: “Het is een compliment, hoor!” “Dank u!” zei ik. Ze ging de winkel in en ik barstte in lachen uit, en voelde me enorm opgevrolijkt. Ik lach nog elke keer als ik eraan denk.
J. C., Amsterdam.
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de bejaarde vrouw de Meester Jezus was.

Heimelijke hulp

Op 31 maart 2009 onderging ik een hartoperatie in het Universiteitsziekenhuis van Nagasaki, vanwege een gebarsten aneurysma van de grote lichaamsslagader. Mijn overlevingskans was, naar verluidt, 50 procent en de operatie duurde acht uur. Ze werd uitgevoerd door een team jonge doktoren van tussen de 30 en 40 jaar. Mijn vrouw, kinderen, mijn zuster en haar man volgden de operatie via de monitor in een andere ruimte. Vreemd genoeg zagen zij dat een oudere dokter met wit haar dat onder zijn operatiemuts uit kwam, de operatie leidde. Mijn familieleden zagen deze dokter tweemaal. Later vroeg mijn vrouw aan de hoofdarts die mij onder zijn hoede had, of er een oudere dokter bij de operatie betrokken was geweest, wat hij vierkant ontkende.
Was er een oudere man betrokken bij mijn operatie? Zo ja, wie was hij?
N. M., Nagasaki (Japan).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de oudere dokter die de leiding bij de operatie had de Meester Jezus was. Hij zorgde ervoor dat de operatie slaagde.


Lees ook de brieven van vorige maanden.