Themalezing Transmissie-meditatieconferentie 2009

Hieronder volgt een deel van de lezing die Benjamin Creme gaf tijdens de Transmissie-meditatieconferentie in augustus 2009 nabij San Francisco (VS). Voor de volledige tekst zieShare Nederland, jan./feb. 2010.

De geestelijke missie van de UFO's

door Benjamin Creme

Er bestaat een enorme hoeveelheid informatie over ufo’s, die deels waar is en beslist authentiek, en een massa die volkomen onwaar en onecht is. Dit is een uitgebreid onderwerp dat van enorm groot belang is. Ik begin met een artikel van mijn Meester dat een duidelijk uitgangspunt biedt (zie het kader hiernaast).

De tijd van openbaring
door de Meester –, via Benjamin Creme

Jarenlang hebben de volken van de meeste landen, min of meer gedwee, de verordeningen opgevolgd van hun wetgevers, de politici. Dit gebeurde vrijwel overal, of het wetgevende stelsel democratisch was of niet. Dit begint nu te veranderen. In plaats van impopulaire wetten stil te aanvaarden, betogen volken nu in vele landen en eisen verandering. Met uitzondering van landen die onder streng militair bewind staan, eisen steeds meer mensen dat zij gehoord worden, dat in hun behoeften wordt voorzien en slechte wetten worden rechtgezet. Naarmate de weldadige Waterman-energieën in kracht toenemen, zal deze groeiende macht van het volk zich vermenigvuldigen en de krachtigste stem op Aarde worden. Zozeer is dit zelfs nu het geval, dat regeringen van allerlei aard gedwongen worden rekening te houden met de reactie van het volk op wetten die zijn welzijn diep raken. Het wordt voor regeringen steeds moeilijker om langs strikte partijlijnen te regeren. Veel van het werk van regeringen is geheimzinnig en verborgen, veel gebeurt ‘achter de schermen’, waar het volk nooit over hoort, maar doorgaans waken regeringen ervoor, althans in de zogenaamde ‘democratische’ wereld, de gram of ontevredenheid van het volk op te wekken.

Er is één belangrijk terrein waar dit beslist niet het geval is. Gedurende meer dan zestig jaar hebben regeringen over de hele wereld de mensen de realiteit van ‘ufo’s’ of ‘vliegende schotels’ onthouden. Meer nog, ze hebben zich met alle middelen ingespannen om de inzittenden van deze ons bezoekende schepen af te schilderen als ‘aliens’, destructief en schadelijk voor de bevolking van de Aarde. Om hun burgers in hun greep te houden en ‘paniek’ te vermijden, hebben ze de ervaringen van honderdduizenden intelligente, onbevooroordeelde burgers ontkend. Zo hebben ze een grote mythe gecreëerd: “‘vliegende schotels’ bestaan niet, maar zijn roofzuchtig en gevaarlijk voor de mensen op Aarde”! Evenzo hebben ze de mensen geleerd om het idee dat graancirkels een nalatenschap uit de Ruimte zijn, belachelijk te maken, terwijl elke regering onbetwistbaar bewijs in handen heeft van het bestaan, de creativiteit en superieure technologie van deze moedige en onschadelijke bezoekers van de zusterplaneten in ons Stelsel. Onze diepgaande onwetendheid van de fijnere gebieden van materie heeft het de grote regeringen mogelijk gemaakt om deze misleiding zo lang in stand te houden.

Eindelijk is de tijd van openbaring aangebroken. Immers, niet langer zullen regeringsinstanties de waarheid van hun broederschap met de verre planeten van ons Zonnestelsel voor de mensen op Aarde verborgen houden. Nu al laat het “hemellichaam gelijk een ster”, de Voorbode van Maitreya’s verschijning, aan mensen wereldwijd zien dat ze jarenlang door hun regeringen zijn misleid. Je kunt ervan op aan dat Maitreya de waarheid van onze verwantschap met de andere planeten zal onthullen, evenals de samenwerking die al sinds lange tijd tussen ons bestaat. Dit is waarlijk een tijd van openbaring. (Share International, juli/augustus 2009)

Eind jaren ’40 en begin jaren ’50 van de vorige eeuw begonnen piloten van allerlei typen vliegtuigen, evenals soms hun passagiers, te melden dat zij voorwerpen in de vorm van omgekeerde schotels met een koepel en patrijspoorten hadden gezien die naast hun vliegtuig meevlogen en vervolgens met soms enorme snelheid wegvlogen.
Deze meldingen namen in frequentie toe en haalden in verschillende kranten de voorpagina’s. Toen ik er voor het eerst over las, nam ik net als veel anderen aan dat deze schotelachtige voorwerpen waarschijnlijk nieuwe toestellen waren die door Amerika, Rusland of Duitsland waren gemaakt. Toen de Geallieerde troepen na het einde van de Tweede Wereldoorlog Duitsland binnentrokken, werd in het zuiden van dat land duidelijk, tastbaar bewijs gevonden dat de Duitsers tijdens de oorlog in het geheim hadden geëxperimenteerd met anti-zwaartekrachtmachines. Tegelijkertijd werden door de Amerikanen en de Russen in het geheim soortgelijke experimenten uitgevoerd om de zwaartekracht te kunnen opheffen. Alle partijen waren in een hevige strijd verwikkeld om door middel van anti-zwaartekracht te kunnen vliegen, wat geheel nieuw was.
In 1953 had de Engelsman Desmond Leslie een boek geschreven over vliegende schotels. Hij was een neef van Winston Churchill en een getalenteerd man die toneelstukken, romans en muziek schreef. Toen hij zijn boek af had, hoorde hij over een buitengewone man in Amerika, George Adamski, die een artikel had geschreven waarin hij beweerde dat hij contact had gehad met mensen van andere planeten. Adamski zei dat een aantal mensen getuige was van zijn ontmoeting met een man van Venus.
Op een dag in november 1952 reed Adamski, op aanwijzing, de woestijn in in de buurt van Desert Center, Californië. De ooggetuigen bleven op enkele honderden meters afstand staan en zagen het tafereel door hun verrekijkers. Er landde een ruimteschip, van het type dat in de jaren ’40 en ’50 meevloog met lijntoestellen. Volgens Adamski kwam er een man uit het ruimteschip die gekleed was in een pak dat uit één stuk gemaakt was. Hij communiceerde met Adamski zonder te praten, althans niet direct, maar maakte hem duidelijk wat hij wilde zeggen. Ze hadden telepathisch contact. De man, die zei dat hij van Venus kwam, droeg schoenen waarvan de zolen zodanig waren gesneden dat ze duidelijke afdrukken achterlieten in het woestijnzand. Na afloop werden die gefotografeerd door leden van de groep die van een afstand hadden toegekeken.
Het nieuws dat er een man van Venus was geland in een ruimteschip verspreidde zich. Leslie hoorde van deze gebeurtenis en benaderde Adamski met het voorstel om Adamski’s verslag over diens ontmoeting in de woestijn toe te voegen aan het boek dat hij had geschreven over historische verslagen over vliegende schotels door de eeuwen heen. In zijn boek stelde Leslie dat de Aarde al duizenden jaren door vliegende schotels van andere planeten wordt bezocht en dat er vele beschrijvingen van deze ruimteschepen en voorwerpen op Aarde te vinden zijn die deze stelling onderschrijven. Zo werden Leslie en Adamski samen de auteurs van het boek De vliegende schotels zijn geland! (1953), dat een bestseller werd. Over de hele wereld werden er duizenden exemplaren van verkocht. Het boek werd op grote schaal omarmd door de zogeheten ‘new age’-beweging, met name in Amerika, soms ten gunste van het boek, soms ten nadele ervan. Adamski werd in grote delen van de wereld beroemd. Hij ging verscheidene keren op toernee om lezingen te geven in de VS, Zuid-Amerika, in Europa en elders, waarbij hij over de ruimteschepen sprak.
In 1955 publiceerde Adamski een volgend boek, met een uitgebreider verslag, Inside the Space Ships (‘Aan boord van de ruimteschepen’). Hierin vertelde hij dat hij was meegenomen in een klein ruimteschip, van het type omgekeerde schotel met koepel, naar een enorm moederschip. Daar maakte hij kennis met buitengewone mensen en ontving hij diepzinnige leringen van een belangrijk bemanningslid van het schip, een leraar van Venus.
Die lering was zo diepzinnig dat ze het denken van duizenden mensen die het boek lazen heeft beïnvloed. Het was niet de enige bron van die lering, maar vertoonde heel veel overeenkomsten met de leringen van de grote leraren van deze wereld, zoals Krishna, Boeddha, de Christus en Mohammed. Alle grote godsdienstige leringen lijken te worden bevestigd door de leringen van deze leraar van Venus. Deze lering heeft een bijzonder transformerende invloed en sluit nauw aan bij de leringen van Maitreya.

Universele lering

Het is, wellicht in andere woorden, als de lering van Maitreya wanneer Hij spreekt over de aard van de mensheid als natuurrijk, dat we één wereld zijn, over de noodzaak van samendelen, rechtvaardigheid, juiste verhoudingen en bovenal de noodzakelijkheid dat we oorlog moeten uitbannen. Dit wordt steeds opnieuw benadrukt in de leringen van zowel Maitreya als van de Venusiaanse leraar. Adamski, een oprechte, sympathieke man, bracht deze lering mee terug en maakte haar bekend.
Ze sluit naadloos aan op de kern van de leringen voor de Nieuwe Tijd, afkomstig van Helena Petrovna Blavatsky, Helena Roerich en Alice A. Bailey, en verschafte de mensheid, die juist een wereldoorlog achter de rug had, een volkomen nieuw gezichtspunt. De gevolgen van de oorlog waren nog heel sterk voelbaar in Europa, Japan en Rusland en mensen begonnen net weer de draad van beschaving op te pakken. Mensen zochten naar betekenis en doel, naar hulp bij de wederopbouw van de wereld.
De Verenigde Naties was opgericht en daarin was het credo van de rechten van mannen en vrouwen overal ter wereld ingebed (de VN-Verklaring van de Rechten van de Mens). De wereld zag geleidelijk de problemen onder ogen die het gevolg waren van de oorlog – de armoede van Duitsland, dat volkomen door de Geallieerden was vernietigd; de uitzonderlijk grote schade, materieel en in mensenlevens, die Rusland had geleden en die het Russische volk afhield van haar verlangen om een nieuwe samenleving te creëren na de afschuwelijke strijd tegen het nazisme.
Na de oorlog kwam Amerika met het Marshall-plan, zijn grootste daad in vele decennia. Het Marshall-plan transformeerde de Europese industrie en voorzag Europa, en met name West-Duitsland, van de nieuwste en beste industriële toepassingen die Amerika, ondanks de oorlog, tijdens de oorlogsjaren had ontwikkeld.

Hulp Ruimtebroeders bij crisis

Toen volgden twee traumatische gebeurtenissen. Berlijn was verdeeld in vier zones: een Russische, een Amerikaanse, een Britse en een Franse. In 1961 blokkeerden de Russen hun zone, waardoor vrije doorgang tussen oostelijk en westelijk Berlijn onmogelijk werd. Amerika en Rusland, die tijdens de oorlog tegen de nazi’s van 1939 tot 1945 bondgenoten waren, werden uitgesproken vijanden. Amerika hield vast aan zijn, zij het onvolmaakte, idee van democratie, en Rusland aan zijn idee, zij het niet de realiteit, van het communisme. Elk hield fanatiek vast aan het eigen denkbeeld en dat bracht de wereld dichter bij een derde wereldoorlog dan ze ooit geweest was.
Deze twee grootmachten hadden nog maar net de tweede van de grote oorlogen van de 20ste eeuw achter de rug en in 1961 stonden ze pal tegenover elkaar.
Wat maar weinig mensen weten is dat het niet president Kennedy was die een einde maakte aan de vijandschap tussen Rusland en Amerika in die tijd. Dat werd gedaan door de Ruimtebroeders uit ons eigen zonnestelsel, afkomstig van met name Mars en Venus. Zij zijn meesters van energie, zoals kan worden afgeleid uit hun verkenning van de ruimte met hun ufo’s. Zij hebben een beheersing van energieën waarvan wij niet eens weten dat die mogelijk is, en waren in staat de spanning tussen de Amerikanen en de Russen te neutraliseren.
President Kennedy werd door een Venusiaanse bemiddelaar die op Aarde leefde, geadviseerd om de Russen op een bepaalde manier te benaderen, hetgeen hij tot op zekere hoogte deed. Hij deed het – op zijn eigen Amerikaanse manier, maar hij deed het en in de tussentijd haalden de Ruimtebroeders alle energie uit de gespannen situatie, zodat de crisis overwaaide. Sinds de oorlog was de wereld niet zo dicht bij het uitbreken van een derde wereldoorlog geweest en die werd uitsluitend voorkomen door de Ruimtebroeders. Zij hadden een beroep gedaan op al hun krachten – hun eigen beheersing van energie en al diegenen die onder ons leefden als gewone mensen maar eigenlijk agenten van Venus, Mars, Jupiter en andere planeten waren.
In oktober 1962 deed zich opnieuw een situatie voor waarbij de wereld dicht bij een derde wereldoorlog kwam. In september 1962 leverde de Sovjet-regering in het geheim kernraketten aan Cuba. Toen de Amerikaanse geheime dienst de wapens ontdekte, deed de Amerikaanse regering er alles aan om de raketten te laten verwijderen. In oktober daagden de Russen Amerika uit, om te zien wat het zou doen, door een schip dat volgeladen was met kernraketten de Atlantische Oceaan over te sturen naar Cuba, zodat ze bij Amerika op de stoep zouden staan. De Russen deden deze keer geen enkele poging om de raketten te camoufleren, dus iedereen kon zien dat het raketten waren.
Het was een antwoord aan Amerika, een provocatie van Rusland, dat zei: “Jullie hebben Rusland omsingeld met raketten, van Alaska tot Pakistan”, wat Amerika inderdaad gedaan had en nog steeds doet. Pakistan is een Amerikaanse basis en is dat al jaren.Van daaruit, evenals van de zuidelijke grens van Rusland tot aan Alaska, is Rusland al sinds de jaren ’60 volledig omsingeld door Amerikaanse raketbases.
Voor de tweede maal deed president Kennedy een bekendmaking. Hij had, via een tussenpersoon in de Amerikaanse diplomatieke dienst, van de Ruimtebroeders te horen gekregen wat hij moest zeggen. Hij zei min of meer wat hem gevraagd was te zeggen, maar opnieuw op zijn eigen manier, in plaats van op de manier waarop het hem gevraagd was te zeggen.
Evenals hem was gevraagd ten tijde van de Berlijnse crisis, werd president Kennedy opnieuw gevraagd de Russen met respect en begrip toe te spreken, en te zeggen dat hij hun zorgen begreep en zou trachten die weg te nemen. In plaats daarvan was hij zeer uitgesproken en daagde Rusland uit. Ik geloof niet dat de Russen van plan waren om de raketten echt aan Cuba te leveren. Ik geloof niet dat ze zo dwaas, zo kortzichtig waren om te denken dat ze dat konden doen zonder te worden tegengehouden. En de Cubanen hadden al helemaal niet de wens om van de aardbodem te worden weggevaagd. Dus, het schip maakte rechtsomkeer, wat de Russen volgens mij toch al van plan waren geweest.
Dat was de tweede keer dat de Ruimtebroeders op krachtige wijze moesten ingrijpen om een einde te maken aan vijandigheid. Ze doen dit door middel van energie, door negatieve krachten te neutraliseren, de angst van mensen weg te nemen en de schijn van een bestand tot stand te brengen, een toestand waarin iets nieuws kan groeien. Dat is de manier waarop de Ruimtebroeders altijd gewerkt hebben.
Zij geloven niet in confrontatie. Het advies dat zij de mensen van planeet Aarde geven is alle geschillen op te lossen door middel van samenwerking, niet door confrontatie, door het gezichtspunt van de ander te zien en het geestelijke pad te volgen in plaats van het pad van oorlog.
Dat is de aard van de Ruimtebroeders. Dat is waarom ze zo ver geëvolueerd zijn, waarom ze die buitengewone technologie hebben die zo ver vooruit is op die van ons, en nooit oorlog voeren. Zij staan daar ver boven en willen niets dan vrede en goede wil voor de mensheid.

Het zonnestelsel en het Plan

De mensheid bestaat niet alleen in dit zonnestelsel, maar overal in de hele kosmos. Er is geen plek in de kosmos waar geen mensen zijn.
Alle planeten maken deel uit van het ene Plan, waar ook de Aarde bij betrokken is. De meeste mensen op Aarde weten niet eens dat een dergelijk Plan bestaat. Het is een plan van evolutie voor ons zonnestelsel, dat werkt als een eenheid.
Wij zien de Aarde, de zon en de maan, maar hebben maar heel weinig aandacht voor de andere planeten van ons zonnestelsel, behalve dan via de NASA en de Russische inspanningen. Alle planeten hebben hun eigen plan. Zij maken alle deel uit van ons zonnestelsel en het zonnestelsel evolueert als één geheel.
Niet alle planeten staan op hetzelfde punt van ontwikkeling. Sommige zijn heel weinig ontwikkeld. Andere, zoals de Aarde, zijn ongeveer halverwege het pad. Weer andere zijn heel hoog ontwikkeld. Net zoals wij honderdduizenden levens doormaken om van de vroege dier-mens een Meester te worden, zo heeft een planeet zeven manifestaties of ronden, die elk miljoenen jaren duren. Sommige planeten hebben het traject voltooid en zijn onzichtbaar geworden, maar ze zijn er nog steeds, op etherisch niveau. Andere planeten, zoals Venus, bevinden zich in hun laatste ronde. Venus is het alter ego, het hogere aspect, van de Aarde.
De Aarde bevindt zich halverwege, in het midden van de vierde ronde. Op dat punt begint een planeet zijn weg te vinden, zijn bestemming. De volken beginnen te ontwaken. Dat is wat er nu in de wereld gebeurt. De mensheid ontwaakt uit een lange slaap waarin zij het contact was verloren met de werkelijkheid, met het doel en de betekenis van het leven op Aarde. Ze raakte diep verzonken in het grove materialisme waarin zij tot op de dag van vandaag nog steeds verkeert.

De missie van de Ruimtebroeders

Maitreya is gekomen om de mensheid te laten ontwaken. De ruimtemensen zijn ook gekomen om de mensheid te helpen en te redden. Ze zijn, vooral door de Amerikaanse regering, afgeschilderd als beestachtige wezens die verminkte karkassen achterlaten op de vlakten en woestijnen van Amerika, die mensen in hun ruimteschepen meenemen en operaties op hen uitvoeren, chips implanteren om mensen voor altijd onder controle te houden, en ze dan naar de Aarde terugbrengen. Dit alles is absoluut onwaar.
Als er één ding duidelijk wordt uit de leringen van Adamski, afkomstig van een Meester van Venus, van mijn Meester en, zo zul je zien, van Maitreya, is het wel dat de Ruimtebroeders volkomen onschadelijkheid betrachten tegenover de mensen van de Aarde. Eigenlijk zijn zij hier op een geestelijke missie. Zij komen om de mensheid te redden van nog grotere pijn en lijden dan we anders zouden hebben ondervonden in de jaren sinds de ontdekking van de atoomsplitsing.
Sinds die tijd hebben we kernenergie in onze atmosfeer uitgestoten, die onze wetenschappers niet eens kunnen meten. Men heeft de technologie niet om de niveaus van materie boven het gasvormige, de etherische niveaus, te meten, waar deze uitstoot van kernenergie plaatsvindt – de dodelijkste uitstoot van energie die ooit op Aarde heeft plaatsgevonden.
Deze kernenergie is enorm krachtig en vernietigt het welzijn van de mensheid en de lagere natuurrijken. Dit gebeurt door de uitputting van het immuunsysteem van ons lichaam, waardoor we worden blootgesteld aan allerlei ziekten die ons anders niet zouden treffen. Als gevolg hiervan hebben we te maken met de ene griepgolf na de andere, evenals andere ziekten waar we steeds minder afweer tegen hebben. Het toenemende aantal gevallen van Alzheimer bij steeds jongere mensen over de hele wereld is een direct gevolg van de hoge concentratie kernenergie op de hogere etherische niveaus, die niet wordt geregistreerd door de instrumenten van onze hedendaagse wetenschappers. Deze energie tast het menselijk brein aan en veroorzaakt zo steeds meer gevallen van Alzheimer, geheugenverlies, desoriëntatie en de geleidelijke afbraak van het afweersysteem van ons lichaam.
De Ruimtebroeders, voornamelijk van Mars en Venus, zijn hier op een geestelijke missie om deze kernstraling te neutraliseren. Het is hun niet toegestaan de aanwezige kernstraling volledig te neutraliseren, maar zij doen wat binnen de karmische wet is toegestaan, met behulp van implosieapparatuur. Zij neutraliseren de straling die wij zonder uitzondering vanuit elke kernreactor de atmosfeer in pompen en de straling die vrijkomt bij alle kernproeven. We maken voortdurend meer en slimmere bommen die nog dodelijker zullen zijn dan de voorgaande bommen. Bij al die experimenten komen er wolken kernstraling in de atmosfeer terecht waar wij niets van weten. Wij zijn niet in staat die te meten en ontkennen daarom dat ze bestaat.
Onze atoomwetenschappers geloven dat zij kernenergie volkomen onder controle hebben, wat aantoonbaar niet waar is. Ze hebben geen begrip van de vier etherische niveaus van materie boven het vaste, vloeibare en gasvormige, en hebben daarom slechts beperkte kennis van wat zij kennen als kernenergie. Het is eigenlijk etherisch-stoffelijke materie die we niet zouden moeten gebruiken. Kernenergie is datgene wat de Bijbel noemt “staande waar het niet behoort”. Kernsplijting zou niet toegepast moeten worden. Het is dodelijk en in toenemende mate schadelijk voor de gezondheid van de mensen van deze planeet.
De mensen van andere planeten besteden talloze uren aan het opruimen van deze energie en tegelijkertijd aan het creëren, op het grofstoffelijke gebied, van een replica van het magnetische veld van onze planeet. Elke planeet wordt omringd door een magnetisch veld. Dat bestaat uit elkaar kruisende krachtlijnen en waar die elkaar kruisen vormen zich draaikolken van kracht.
Deze draaikolken zijn door onze Ruimtebroeders op het grofstoffelijke gebied gedupliceerd als onderdeel van een nieuw energienetwerk dat Maitreya de Wetenschap van Licht noemt. Samen met elektrische energie direct afkomstig van de zon, zal dit energienetwerk ons de nieuwe Wetenschap van Licht verschaffen die door Maitreya voorspeld is. Het zal deze planeet voorzien van onbeperkte, veilige energie voor alle doeleinden, zoals dat al bestaat op andere planeten, en op een manier dat ze niet door een groep mensen kan worden opgekocht of gemonopoliseerd.
Om voor de hand liggende redenen zal deze technologie niet vrijgegeven worden voordat we oorlog voor altijd afgezworen hebben. Het allerbelangrijkste is momenteel dat we oorlog voor altijd afzweren, met alle mensen gezamenlijk overeenkomen dat oorlog voorgoed tot het verleden behoort. Dat zal de kern van Maitreya’s eerste leringen zijn. Hij zal steeds opnieuw benadrukken dat we vrede moeten sluiten. Kortom, er zal vrede moeten heersen, want we kunnen nu al het leven op planeet Aarde, menselijk en ondermenselijk, vernietigen. Maitreya en de Meesters komen deels om ervoor te zorgen dat we onze planeet niet vernietigen.
Zouden we de planeet wel vernietigen, dan zou dat onomkeerbare gevolgen hebben voor de rest van het zonnestelsel en zou de toekomst van de mensheid er echt vreselijk uitzien. We zouden geen planeet meer hebben om op te leven en we zouden een afschuwelijke misdaad tegen onszelf en de andere planeten begaan. We zouden op een of andere verre, duistere planeet moeten incarneren die allerminst geëvolueerd is. We zouden helemaal opnieuw moeten beginnen, zoals we miljoenen jaren geleden waren, en de lange, langzame weg omhoog weer afleggen. Het zou ongelooflijk pijnlijk zijn en onze evolutie duizenden, misschien wel miljoenen jaren lang beperken. Waarom zouden we daarvoor kiezen? Ja, waarom zouden we zo’n einde kiezen?

Subtiele benadering

De Ruimtebroeders komen om te dienen. Het is hun aard om te dienen. Zij getroosten zich enorme opofferingen. Zij komen met duizenden tegelijk en besteden hun tijd en energie om ons op elke mogelijke manier te helpen. Ze creëren over de hele wereld de draaikolken die voor ons zichtbaar zijn als graancirkels, maar ook onzichtbare. De graancirkels zijn slechts een uiterlijk, zijdelings teken van hun aanwezigheid. Als je ogen hebt om te zien, vertelt dit teken je dat iemand met geweldige intelligentie, vaardigheid, tact en terughoudendheid de rand van ons gewaad aanraakt en zegt: “We zijn er.”
Ze zouden kunnen landen en er een hele toestand van maken om ons te zeggen dat ze er zijn, maar dat doen ze niet. Ze maken stilletjes contact, fijngevoelig – om ons geen angst aan te jagen. Als ze landen en mensen raken in paniek en worden bang, dan gaan ze gewoon weer weg. Als de mensen niet bang zijn, als ze niet in paniek raken, dan gebeurt er misschien iets. Dan stellen de Ruimtebroeders zichzelf misschien voor, zoals ze aan duizenden mensen op deze Aarde gedaan hebben. Dat zijn mensen die tot de dag van vandaag nooit gezegd hebben dat zij een ruimteschip gezien hebben en de ruimtemensen hebben ontmoet die eruit kwamen, die met hen spraken zonder kennelijk te spreken, maar hun te kennen gaven dat ze bezoekers waren van andere planeten, die in vrede komen om ons te helpen. De mensen met wie contact is gemaakt, zijn bang om zich uit te spreken, om te worden uitgelachen.
Wij maken degenen die zich uitspreken belachelijk. We maken degenen belachelijk die de waarheid spreken, zelfs als we de waarheid herkennen. We zijn geneigd de waarheid te verwerpen omdat de waarheid een verandering in jezelf betekent, een verandering in je eigen manier van denken, voelen, handelen en reageren. Het betekent een werkelijke psychologische verandering, dus het is moeilijk. Daarom is het gemakkelijker om te ontkennen dan om te bevestigen.
Zelfs wanneer mensen het zouden kunnen bevestigen omdat ze min of meer geloven wat ze lezen over de Ruimtebroeders of over de Wederverschijning van de Christus en de Meesters, zijn ze geneigd het te verwerpen. Ze zijn geneigd redenen te zoeken om het te ontkennen. En zelfs als ze het niet geheel ontkennen, vinden ze redenen om het te bagatelliseren of bewijs te vragen dat pas op Verklaringsdag zal komen. Ze willen het bewijs dat pas zal komen wanneer de Ruimtebroeders landen, de deuren van hun schepen openen, naar buiten komen en “hallo” zeggen. Dan pas zullen ze het geloven, omdat iedereen ze dan zal zien en het gemakkelijk is om te geloven. Maar wanneer de Ruimtebroeders contact maken op hun eigen stille, rustige en voorzichtige manier, door hier met iemand contact te maken, daar met twee mensen, hebben degenen met wie contact is gemaakt niet de moed om te zeggen: “Ik heb het met mijn eigen ogen gezien en kan het dus niet ontkennen.”

Onze Oudere Broeders

De mensen van de vliegende schotels zijn onschadelijk op een wijze waarvan we alleen maar kunnen wensen dat mensen zo waren. Wij schenden voortdurend elkaars privésfeer. Wij hebben geen enkele terughoudendheid. Als je hen nodig hebt, zijn ze er. Als je ze niet nodig hebt, bemoeien ze zich nergens mee. Ze treden niet naar voren. Ze zijn terughoudend, stil, beleefd, zoals de meesten van ons niet zijn.
Samenleven in vrede is de boodschap van Maitreya. Dat is hoe de Ruimtebroeders leven – onschadelijk, tactvol, respectvol. Zij zijn onze Oudere Broeders, net als Maitreya en de Hiërarchie van Meesters. Wij zijn één zonnestelsel. We zijn met zijn allen bezig aan een reis naar volmaaktheid. We staan op verschillende niveaus; sommigen zijn dichter bij het einde van de weg, en anderen worstelen zelfs na miljoenen jaren nog om het pad te vinden naar de goede weg.
De Ruimtebroeders zijn er om ons te helpen. Met hun hulp zullen de krachten van het kwaad vernietigd worden, de krachten die mensen overal verhinderen om samen te leven in vrede, in rechtvaardigheid en juiste verhoudingen. Juiste verwantschap is de volgende voorbestemde stap voor de mensheid, en met de hulp van de Ruimtebroeders en het naar buiten treden van onze eigen Hiërarchie van Meesters, zal die stap snel genomen worden.

De Ruimtebroeders delen Hun kennis van de Wetenschap van Licht met ons, de nieuwe Wetenschap die ons zal voorzien van onbeperkte energie voor al onze behoeften. Zij hebben die wetenschap en zullen die ons ter beschikking stellen wanneer wij laten zien dat we in staat zijn in vrede samen te leven, met rechtvaardigheid, samendelen en juiste verhoudingen, zodra we oorlog voorgoed afzweren. Dan zullen we weten dat Zij inderdaad onze broeders zijn.

[Einde fragment]