Tekenen van de tijd – januari/februari 2010

Kettingreactie

In december 2009 berichtte NBC Philadelphia over een mysterieus paar in een restaurant, wiens gulheid een ‘magische’ kettingreactie opgang bracht. Personeelsleden van Aramingo Diner in Port Richmond vertelden dat een man en een vrouw een kettingreactie van gulheid op gang bracht door dubbel te betalen, niet alleen voor hun eigen ontbijt, maar ook voor gebruikers van andere maaltijden, die ze niet kenden. “Het was magisch. Ik had tranen in mijn ogen, omdat het nooit eerder is gebeurd. Ik ben hier al 10 jaar en ik heb zoiets nog nooit gezien,” zei Lynn Willard, een serveerster. Willard en andere serveersters vertelden dat het paar hen vroeg niets te zeggen, totdat zij weg waren. Gedurende de volgende vijf uren schoten tientallen eigenaren in diezelfde vakantiestemming door de rekening van andere maaltijden te betalen, zodra ze hoorden dat hun eigen rekening door vreemdelingen was betaald. De manager van Diners zei dat niemand zich zorgen maakte over de hoogte van de rekening, die varieerde van 12 tot 30 Amerikaanse dollar, en mensen gaven er grif een fooi voor de serveerster bij. NBC vond het opmerkelijk hoe een klein gebaar van vriendelijkheid zo’n magie kan scheppen. (Bron: NBC)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de ‘mysterieuze’ man Maitreya was en de ‘vrouw’ de Meester Jezus.)

Wonderbaarlijk herstel moeder en kind

Een vrouw in Colorado die tijdens de bevalling door een ogenschijnlijk fatale hartaanval werd getroffen, kwam minuten later onverklaarbaar weer tot leven en herstelde volledig. Haar baby, bijna levenloos geboren, werd in het ziekenhuis gereanimeerd.
Tracy Hermanstorfer, een 33-jarige vrouw die geen hartpatiënt was, stopte op Kerstavond 2009 in het Memorial Hospital in Colorado Springs plotseling met ademen en kreeg tijdens de bevalling een hartstilstand. Dr. Stephanie Martin, een van de artsen die haar behandelde, zei: “Ze gaf geen tekenen van leven meer. Geen hartslag, geen bloeddruk, ze ademde niet.” Doktoren en verpleegsters deden vergeefse pogingen om haar met borstcompressie en door middel van intubatie weer tot leven te brengen. Vier minuten later voerden ze, bevreesd voor het leven van de baby, met spoed een keizersnede uit zonder verdoving. De baby, vertelde Martin, “was uitermate verzwakt en had een trage hartslag.”
Minuten na de geboorte begon Tracy Hermanstorfer onverklaarbaar genoeg weer te ademen en kwam haar hartslag terug. De baby kwam tot leven na intensieve inspanningen van het ziekenhuispersoneel. Martin vertelde dat ze de hartstilstand noch het herstel van de moeder kon verklaren. “We hebben een grondige evaluatie gedaan en konden niets vinden wat verklaart waarom dit gebeurde.” Mike Hermanstorfer, Tracy’s man, zei dat het “Gods hand was. We zijn beiden gelovig … maar dit, zelfs een ongelovige – leg mij eens uit hoe dit kon gebeuren. Er is geen andere verklaring,” zo zei hij. (Bronnen: Associated Press, CNN.com)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het herstel van moeder en kind het gevolg was van tussenkomst door de Meester Jezus.)

CalfKalf met kruisvormige blaar

Er is een kalf geboren met een witte tekening in de vorm van een kruis op het voorhoofd. Het kalf Mozes, half Jersey en half Holstein, is grotendeels bruin van kleur, en werd op 1 december 2009 op de boerderij van de familie Sterling (Connecticut, VS), geboren. De eigenaar van de boerderij, Brad Davis, vertelde dat hij met stomheid geslagen was, toen hij het kruis zag. “Ik viel bijna om. Ik voelde me alsof ik op mijn knieën moest. Ik denk dat het misschien een boodschap van daarboven is. Ik weet het niet zeker. We proberen het nog steeds te verklaren.” Het kalf leeft op de naburige boerderij “de Buttercup”, waarvan Davis mede-eigenaar is, samen met Megan Johnson die zegt er zeker van te zijn dat het kruis een wonder is. “Ik zit in de fokkerij en ik ben bekend met voortplanting en erfelijkheidsleer, en ik denk niet dat dit op een miljoen koeien nog eens zou kunnen gebeuren … Ik denk zelf dat het goddelijke tussenkomst is.” (Bronnen: Daily Mail, VK; Norwich Bulletin, VS; WFSB.com)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat het een wonder is, gemanifesteerd door de Meester Jezus.)