Vragen en antwoordenjuli/augustus 2010


V. Hoeveel interviews heeft Maitreya tot nu toe gegeven?

A. 16.

V. Hebben deze allemaal plaatsgevonden in de VS?
A. Ja.

V. Is Maitreya inmiddels door andere zenders en tv-presentatoren geïnterviewd?
A. Nee.

V. Hebben er inmiddels interviews buiten de VS plaatsgevonden?
A. Nee.

V. Waren er ook Meesters bij uw lezing in mei 2010 in Nagoya (Japan)?
A. Ja, drie: Maitreya, de Meester Jezus en de Meester in Tokio.

V. Waarom verschijnt Maitreya niet onder Zijn echte naam? Ik denk dat dat beter zou zijn.
A. Het spijt me, maar Maitreya is het niet met u eens. Veel mensen willen dat de wereld verandert, maar zijn passief. Ze willen dat het op magische wijze gebeurt. Zij zien Maitreya als een grote avatar en denken daarom dat het Zijn taak is. Dat is het niet. Het is onze taak. Langgeleden zei Maitreya: “Elke rots en elke steen van de nieuwe beschaving moet door de mensheid zelf op zijn plaats gezet worden.” Meer recent zei Hij: “Ik ben slechts de architect van het plan. Jullie, vrienden en broeders, zijn de bereidwillige bouwers van de stralende Tempel der Waarheid.”
Hij moet weten, en zal weten, dat wanneer de mensen op Zijn ideeën reageren, zij de veranderingen voor de wereld willen die Hij bepleit; niet vanwege Zijn status, niet omdat Hij de Wereldleraar is. Als een Wereldleraar zegt dat we moeten samendelen, is het gemakkelijker de Leraar te geloven dan zelf te zien dat samendelen het enige antwoord op onze problemen is.
Wanneer je ziet dat samendelen de enige weg naar rechtvaardigheid en daarmee vrede is, zet je een innerlijke, spirituele stap in bewustzijn. Niet iedereen ziet dit. Waarom ziet u het? Omdat u dat spirituele bewustzijn hebt. Het is het gevolg van een innerlijk besef. Maar als je het alleen accepteert omdat je Maitreya hebt herkend, betekent dat nog niet dat je je bewust bent van de noodzaak. Hij moet weten dat voldoende mensen reageren vanuit hun eigen geestelijke bewustzijn.
Waarom delen miljoenen mensen momenteel niet samen? Waarom zien mensen innerlijk niet dat samendelen iets natuurlijks is in een familie van broeders? In een huisgezin delen de moeder, vader en kinderen alles met elkaar. Ons huis heet de Aarde en we zijn broeders en zusters. Alles op Aarde behoort iedereen toe en moet daarom gedeeld worden. In ieders behoeften moet worden voorzien, maar dat gebeurt niet. Waarom? Omdat mensen niet dat innerlijke spirituele bewustzijn hebben. Zij zorgen niet dat het gebeurt; het komt niet in ze op.
We hebben een vrije wil; we kunnen kiezen om samen te delen of niet. Als we besluiten om Maitreya’s raad op te volgen (en of wij nu weten dat het Zijn raad is of niet, is niet van belang), zullen we de wereld redden. Als we echter besluiten dat we niet willen samendelen, als er niet voldoende mensen zijn die willen veranderen – samendelen en rechtvaardigheid – dan zullen we onszelf vernietigen. Zo eenvoudig is het.
Maitreya weet dat er een ‘kritieke massa’ is van 1,8 miljard mensen die gereed zijn om Zijn raad op te volgen. Wanneer die 1,8 miljoen mensen laten weten waar zij staan en eisen dat hun regering haar manier van werken verandert en de hulpbronnen van de wereld deelt, zal het gebeuren.

V. Wat kunnen we doen om van het kapitalisme af te komen?
A. We zullen niet van het kapitalisme afkomen, maar zullen het een plaats geven in onze samenleving. Het is niet nodig om in extremen, zwart-wit te denken. Niemand denkt er ooit aan dat ze samen kunnen werken, maar Maitreya zegt het zo: denk aan een kar; als je slechts één wiel hebt – kapitalisme of socialisme – kan hij niet rijden. Alle economische structuren van de toekomst zullen een mengeling van socialisme en kapitalisme behouden. Er is momenteel geen land ter wereld waar de juiste mengeling bestaat. De truc is om de juiste balans te vinden. Vanuit het gezichtspunt van de Meesters bestaat de beste balans uit 30 procent kapitalisme en 70 procent socialisme.
Welke landen kennen de grootste stabiliteit? De Scandinavische landen. Hun verhouding ligt op ongeveer 60 procent kapitalisme tegen 40 procent socialisme, wat nog steeds vrij ver van de ideale verhouding ligt, maar het zorgt voor een stabielere samenleving, waar geen extreme rijkdom of armoede bestaat. Het zorgt voor een stabiele samenleving met een stabiele regering.
Een van de grootste problemen vanuit economisch gezichtspunt is dat in een van de machtigste landen, de VS, de verhouding 95 procent kapitalisme tegen 5 procent socialisme is; in Europa is het iets minder: tussen 80 en 85 procent kapitalisme tegen 15-20 procent socialisme. De beste verhouding van 70 procent socialisme tegen 30 procent kapitalisme werkt voor iedereen. Je ziet dus wel hoe ver de grote landen ervan af zitten en daarmee hoezeer het evenwicht in de wereld zoek is. Japan is ongeveer 80 procent kapitalistisch tegen 20 procent socialistisch. Het is geen kwestie van óf-óf, maar van de juiste verhouding tussen beide.

V. 1) Denkt u dat de recente explosie op het olieboorplatform in de Golf van Mexico en de milieuramp die daarvan het gevolg is de spreekwoordelijke nagel aan de doodskist voor oliewinning op zee in de VS is? 2) Mag ik vragen hoeveel honderdduizenden of miljoenen vaten olie in de oceaan gestroomd zijn uit de gebroken pijpleiding bij de Amerikaanse zuidkust op het moment dat u deze vraag beantwoordt?
A. 1) Nee, het spijt me, maar dat denk ik niet, gezien de aanhoudende zucht naar meer olie bij de Amerikaanse oliemaatschappijen (voor wie het vloeibaar goud is) en een groot deel van het Amerikaanse publiek dat aangeleerd is de ondergang van de olie-industrie te vrezen. 2) Verscheidene miljoenen. Dit ongeluk wordt aangekondigd als de ‘grootste milieuramp ooit in de VS’. Zelf ben ik die mening niet toegedaan. Er hebben zich verscheidene andere rampen van gelijke omvang voorgedaan in de VS, Europa en elders, zelfs tamelijk recent. De natuur is op wonderbaarlijke wijze in staat om dit soort ongelukken te boven te komen en gewoonlijk neemt het leven in het getroffen gebied binnen enkele jaren weer zijn normale loop.

V. 1) Is Maitreya gevraagd naar de situatie tussen Israël en de Palestijnen, nu de blokkade van Gaza wereldwijd weer in de belangstelling staat? Zo ja, 2) wat is de algemene strekking van Zijn antwoord? 3) Heeft Hij, in antwoord op vragen, gesproken over het olielek in de Golf van Mexico? Zo ja, wat is de algemene strekking van Zijn antwoord?
A. 1) Ja. 2) Maitreya betreurt de huidige tragische situatie van de Palestijnen en maakt Zijn standpunt duidelijk. Hij dringt er op aan dat de VS, in plaats van de wrede daden van de Israëlische regering te steunen, hun invloed bij Israël aanwenden om een einde te maken aan deze onmenselijke blokkade en te gaan onderhandelen over vrede. 3) Nee.

V. Was de explosie die het olieboorplatform in april 2010 tot zinken bracht en die geleid heeft tot reusachtige schade aan het milieu van de Amerikaanse oostkust, het gevolg van karma en, zo ja, mag ik vragen waarom?
A. Nee, het was een ongeluk. In feite heeft het niet geleid tot “reusachtige schade aan het milieu”, maar tot ‘potentiële’ schade aan het milieu. Vanuit Europees perspectief gezien overspeelt president Obama (die normaliter op mijn stem kan rekenen) zijn pogingen om BP aansprakelijk te stellen voor elke dollar schade die wordt geleden. BP heeft de verantwoordelijkheid al op zich genomen en heeft zich bereid verklaard authentieke redelijke schadeclaims voor zijn rekening te zullen nemen. Ik vraag me af of het Amerikaanse publiek weet dat BP voor de helft in handen van Amerikaanse beleggers is.

V. Kunt u zeggen wat de titel is van het schilderij op de omslag van uw nieuwe boek, De Bundeling van de Krachten van Licht: De geestelijke missie van de UFO’s [Nederlandse editie verwacht najaar 2010, red.] en wat het voorstelt?
A. Het heet ‘Pluto weggestuurd’. Het stelt de eeuwige strijd voor die in elk zonnestelsel geleverd wordt tussen planeten op verschillende punten in evolutie. Pluto is een krachtige 1ste-straals planeet die helaas nog niet erg ontwikkeld is. Elke planeet heeft zeven ‘ronden’ of incarnaties. Pluto is nog maar in zijn tweede ronde en heeft daarom een negatieve invloed op het leven van de andere planeten. De zonachtige schijf in het midden stelt Venus voor (die in haar zevende ronde is). Daarachter ligt Jupiter (zesde ronde) die wordt voorgesteld door de lange gele vorm, en achter Jupiter zien we de rode vorm van Mars (vierde ronde). De Aarde (vierde ronde) is weergegeven als de donkergroene vorm bovenaan het schilderij. Pluto (tweede ronde) is weergegeven als de zwarte vorm die zich aan de rechterkant terugtrekt, weggestuurd door de gecombineerde spirituele kracht van de andere planeten. Het spreekt voor zich dat de weergave van de vormen in het schilderij veel te danken heeft aan ‘artistieke vrijheid’.

V. Zijn de geestenwereld en de etherische wereld een en dezelfde?
A. Nee. De geestenwereld, zoals spiritisten het woord gebruiken, is het gebied van bewustzijn waar mensen ‘verblijven’ die zijn overleden. Het is geen plaats, maar een bewustzijnstoestand. De etherische niveaus zijn fijnstoffelijke niveaus van de fysieke wereld.

V. Kunnen we de ufo’s en de ruimtebroeders zien als we een etherisch lichaam hebben?
A. Iedereen heeft een etherisch lichaam, maar dat betekent niet automatisch dat je etherisch gezichtsvermogen hebt. Dit zal zich geleidelijk ontwikkelen, naarmate steeds meer kinderen met etherisch gezichtsvermogen worden geboren.

V. Het klimaat op Venus is zo extreem; hoe kunnen mensen daar leven, zelfs in het etherisch lichaam?
A. Venusianen zijn zeer ver geëvolueerd. Venus is in zijn laatste incarnatie of ronde; de Aarde is halverwege de vierde van zeven ronden. Als je op Venus leefde, zou je een lichaam hebben waarmee je daar heel comfortabel kunt leven.

V. Wanneer zal de mensheid het feit van etherische materie onderkennen?
A. Heel spoedig. Onze wetenschappers, met name zij die werkzaam zijn op het terrein van de astronomie, zijn zich inmiddels bewust van een vorm van materie die zij nog niet begrijpen. Ze weten dat het er is. Hun berekeningen zeggen hun dat het er is, maar ze kunnen het niet zien of er mee experimenteren. Ze noemen het ‘donkere materie’. Die zogenoemde donkere materie zijn in feite de etherische niveaus van materie.

V. Wanneer zal dit gebeuren?
A. Als ze een van de boeken met de esoterische leringen van Madame Blavatsky, Alice Bailey, Helena Roerich of zelfs van mij zouden inkijken, en voldoende zouden lezen over materie en de toestand van de etherisch-fysieke niveaus, zouden ze het antwoord in een middag hebben. In plaats daarvan hebben ze er 25 jaar en vele miljoenen euro’s aan besteed om een gigantische deeltjesversneller te bouwen, teneinde het bestaan van donkere materie aan te tonen.


Lees ook de vragen en antwoorden van vorige maanden.