Lezers schrijven – mei 2010


Wondergenezing!

Onlangs liet een röntgenfoto bij de opticiën in mijn rechteroog een groot gat in de macula zien. Een specialist in het ziekenhuis bevestigde deze diagnose en verwees me voor een eventuele operatie, maar wilde nog een röntgenfoto. Terwijl ik een kleine afdruk van Maitreya’s ‘hand’ vastgeklemd hield, was ik blij verrast en verrukt toen de röntgenfoto een spontane genezing van het gat in de macula liet zien.
1) Was Maitreya’s ‘hand’ verantwoordelijk voor dit geweldige cadeau?
2) Verbeeld ik me dat er een nieuwe vreugde voelbaar is in de wereld?
L.E. L., Brighouse (west-Yorkshire, VK).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat Maitreya verantwoordelijk is voor de genezing. En ja, er is een nieuwe vreugde in de wereld, waarop je al reageert.

Vertrouwd met verdriet

Op zaterdag 26 maart 2010 ging ik naar de kathedraal van St. Albans waar ik ’s zondags vaak bid en mediteer in het  rustige bijgebouw en waar de vele gebeden van mensen bijdragen aan de spirituele energie. Maar dit keer ging ik op zaterdag, want het was de verjaardag van mijn geliefde dochter Lesley, die drie maanden geleden is overleden. Naderhand, toen ik vanaf de kathedraal de heuvel afliep op weg naar mijn auto, hield ik stil om een plantenbak met bloemen te kopen voor mijn andere dochter, Francine. Ik was zo dwaas te denken dat ik die helemaal naar het parkeerterrein kon dragen. Het begon me zwaar te vallen, toen een man en een vrouw met een baby in een wandelwagen naar me toe kwamen. “Mag ik dat voor u dragen? Het ziet er erg zwaar uit,” zei de man. “Dank u, het lukt wel,” zei ik, maar ze volgden mij en al gauw zei hij: “Ik denk dat u dat toch beter aan mij kunt geven.” Deze keer nam ik het dankbaar aan. De vrouw had een lachend gezicht en praatte met me terwijl we de heuvel afliepen, en voordat ik het wist vertelde ik haar over mijn dochter, wat ik normaal nooit zou doen aan een wildvreemde. Aan de voet van de heuvel is het nog een lange wandeling naar de parkeerplaats. Ik zei: “Ik kan het nu weer zelf,” maar de man zei: “Dat denk ik niet,” en hij droeg de bak verder langs het pad tot we eindelijk de parkeerplaats bereikt hadden. Ik deed de achterklep open en hij zette de plantenbak voor me in de achterbak.
“Ik weet niet hoe ik u moet bedanken voor uw hulp!” zei ik. De vrouw zei iets maar ik kan me haar woorden niet herinneren, behalve dat ze geweldig waren. Ze opende haar armen heel wijd en omarmde me en de man die de hele tijd had gezwegen, gaf mij een hand.
In de auto begon ik me af te vragen waarom ik op deze bijzonder verdrietige dag zulke aardige mensen had ontmoet en dat ze, hoewel ze eruit zagen als ieder ander echtpaar met een wandelwagen, een diepere kennis leken te hebben van het ondraaglijke verdriet dat ik deze afgelopen drie maanden ervaren heb, iets wat naar mijn gevoel geen enkele vriendin, hoe meelevend ook, geheel kan begrijpen. Ik keek om me heen, maar het echtpaar was verdwenen. Ik begon me af te vragen of de zwijgzame man Maitreya was en de liefdevolle vrouw de Meester Jezus?
B. T., St Albans (England, VK).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man inderdaad Maitreya was en de ‘vrouw’ de Meester Jezus. De ‘baby’ was een discipel van de Meester Jezus.

Overtuigingen

Eerlijk gezegd had ik voor het incident met Raj Patel [zie blz.9; Red.] nog nooit van Share International gehoord. Maar het verbaasde me dat ik nog nooit van u gehoord had. Ik schreef een opmerking bij het interview van Stephen Colbert met Raj Patel (op de website Colbert Report van Comedy Central) onder de naam ‘Unemployed Accountant’.
Ik kan de frustratie van Share International over het artikel van de New York Times wel begrijpen, maar ik kan me ook voorstellen dat het positieve effecten heeft gehad voor Share International wat betreft publiciteit. Ieder die de positie van waaruit Share International spreekt, kan begrijpen, zal hierdoor op zijn minst zijn mogelijk stevig gewortelde overtuigingen opnieuw onder de loep nemen. De boodschap van Share International zal bij deze mensen zeker weerklank vinden, nu of op een later moment, wanneer ze er open voor staan. Pas na het schrijven van mijn opmerking realiseerde ik me hoe mijn eigen overtuigingen op één lijn staan met die van Share International en wilde ik in contact komen en op de een of andere manier hulp aanbieden, hoe beperkt die wellicht ook is.
Veel dank voor wat u doet.
A. M., Hove (Sussex, Engeland).
Redactie: Dank voor uw zeer weloverwogen commentaar. Ik raad u aan om contact op te nemen met het kantoor van Share International en te vragen om u in contact te brengen met een groep in uw omgeving.

Muzikale magie

In februari 2000 kwam ik thuis na een driedaags reisje en merkte dat mijn cd-apparaat in mijn afwezigheid was gaan spelen.
Er stond een bandje van Sai Baba luid te spelen. Ik had deze band in geen eeuwen meer afgespeeld. De vorige keer dat ik het hoorde was toen het automatisch begon te spelen terwijl ik de cd-speler aanzette. Zit er een geest in het apparaat?
S. M., Richmond (Surrey, VK).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat het Maitreya was die het bandje liet spelen.

Alternatief geneesmiddel

We hadden een interessante ervaring toen we op 16 maart 2010 een afspraak bij onze dokter hadden. Terwijl we in de wachtkamer zaten, kwam er een bejaarde man met een rollator binnen, vergezeld van zijn dochter. De man zat tegenover ons en de dochter zat naast Jessie. De man leek echt vrolijk, begon te praten met de vrouw naast hem en vertelde haar dat hij 97 jaar oud was (waar hij helemaal niet naar uit zag). Er was iets aan hem dat ons een beetje aan de heer Creme deed denken. Er ontstond een gesprek tussen de enkelen van ons die samen wachten en de man en zijn dochter. Hij praatte op een heel joviale, humorvolle en positieve manier over dingen, met verwijzingen naar zijn gesprekken met God. Hij had een mooi gebaar dat hij een paar maal maakte, waarbij hij zijn handen met de palmen naar boven draaide, wat gepaard ging met een glimlach, alsof hij zei: “Ja, zo is het nu eenmaal.” Hij leek de kamer met grote vreugde te vullen.
Toen we via de wachtkamer terugkwamen van de dokter, was hij er nog. Hij lachte zo vriendelijk, sloeg zijn handen ineen in onze richting en maakte een kleine buiging toen we wegliepen. Het was echt een heel mooie eenvoudige ervaring met mensen die zo open en gelukkig met elkaar zijn, en het maakte dat we ons afvroegen of deze twee mensen ‘gewone mensen’ waren of misschien Maitreya en de Meester Jezus. We zouden het erg op prijs stellen als de Meester dat zou willen zeggen. Wat het ook is, het was een mooie ontmoeting.
R. S. en J. W., Vancouver (Canada).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat het inderdaad Maitreya en de Meester Jezus waren.

Vreemde eend in de bijt

Ik werk in Leipzig en elke dag wandelen we tijdens onze lunchpauze door het nabije Johannapark.
Op 31 maart 2010 besprak ik de verschijning van de ‘ster’ en Maitreya’s rol in de moderne wereld. Toen we het park binnengingen, zag ik een man van middelbare leeftijd met lang zwart krulhaar op een oude fiets met een blauwe batterijlamp die er met plakband op bevestigd was. Ik had nooit eerder zo’n grappige constructie gezien en toen we het park verlieten, kruiste hij onze weg weer. Hij zei niets tegen ons, maar ik veronderstelde dat er wellicht een reden voor was dat hij ons pad kruiste. Gewoonlijk zie ik geen mensen zoals hij onder het publiek in Leipzig.
Kunt u alstublieft zeggen of we een ongewone man ontmoet hebben of was het Maitreya?
D. K., Leipzig (Duitsland).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de man inderdaad Maitreya was.

De ‘ster’

In oktober 2009 keek ik om ongeveer 05.30 uur uit het raam in oostelijke richting en zag een groot voorwerp, groter dan een ster, heel helder oranje. Tegen zes uur in de ochtend ging hij op grotere afstand staan en veranderde van kleur. Om 06.30 uur verdween hij. Dit is niet de eerste keer dat ik dit voorwerp vanuit mijn raam zag. Ik zie het al maandenlang. Is het de aangekondigde ‘ster’?
A. R.B., Berlijn (Duitsland).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat dit de ‘ster’ is.

Geschenk voor Valentijnsdag

gezicht JezusOp 14 februari 2010, Valentijnsdag, was ik rond 20.00 uur in Tokio in een club met de naam Kasteel Tintagel, waar we sinds die middag op een feest waren.
Toen ik wegging, zag ik een gezicht geprojecteerd op een paal van een nutsbedrijf achter de fietsen. De straatverlichting scheen op de paal door de bladeren van een boom en de schaduw van de bladeren vormde een silhouet dat precies op een gezicht leek.
Het was echter niet zomaar een silhouet. Het zag eruit alsof het een zwart/wit foto of een houtskoolschets was en had fijne nuances om het er driedimensionaal uit te laten zien. Ik kon zelfs de vorm van een voorhoofd zien. Het kwam uit de achtergrond naar voren. Het was het gezicht van een man, scherpgesneden en met fijne gelaatstrekken en een lange rechte neus. Hij was niet jong en zijn uitdrukking gaf waardigheid weer en diepgaand medeleven.
Verscheidene andere mensen zagen het en waren ook verbaasd. Een stel mensen waren bang en zeiden dat het misschien een geest was, maar ik zei hun: “Geesten zouden niet zo’n gevoel van waardigheid en schoonheid geven. Dit is niet iets slechts. Maak je geen zorgen.” Toen antwoordde een man: “Inderdaad. Als deze persoon echt bestaat, moet hij een heel bijzondere man zijn.” Een vrouw die haar knie had verwond op het feest bij het zwaardentoernooi zei dat haar pijn verdwenen was.
Hiervoor had ik veel onopgeloste zorgen, maar sinds ik het gezicht gezien heb, voel ik me zelfverzekerder en hoopvoller.
Werd het gezicht gemanifesteerd door een van de Meesters?
S. Y., Tokio (Japan).
Benjamin Creme’s Meester bevestigt dat de afbeelding door de Meester Jezus werd gemanifesteerd.


Lees ook de brieven van vorige maanden.