Tekenen van de tijd – maart 2010

Wonderbaarlijke redding

Zevenentwintig dagen onder het puin in Haïti en nog in leven. Een 28-jarige man overleefde vier weken onder het puin na de zware aardbeving die Haïti op 12 januari 2010 trof. Het reddingswerk was al enige tijd stopgezet en geschat werd dat minder dan 140 mensen levend uit de door de aardbeving veroorzaakte ruïnes waren gehaald.
De broer van de man vertelde dat die het heeft overleefd omdat “iemand hem water had gegeven” tijdens zijn 27 dagen durende begrafenis.
Hij wordt momenteel behandeld in een veldhospitaal bij de luchthaven. Dr. Dushyantha Jayaweera van het veldhospitaal van de Universiteit van Miami beschreef de conditie van de man als “redelijk”. “Hij is nog ziek … maar we zijn zeer optimistisch over de toestand van de patiënt.” (Bron: BBC, VK; examiner.com)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de man werd gered door de Meester Jezus, die hem water gaf.)

Het wonder van Damascus

Onder de naam ‘Het wonder van Damascus” is het opmerkelijke verhaal van een Syrische vrouw, Mirna Nazzour, wijd verspreid. Het begon op 22 november 1982 toen Mirna en twee andere vrouwen voor hun zieke schoonzuster baden. Er straalde licht uit Mirna’s handen, die dat zelf niet opmerkte, en toen begon er olie uit haar handen te vloeien. Iemand stelde voor dat ze haar handen op de zieke vrouw legde en als gevolg daarvan was die op slag genezen.
Op 27 november 1982 begon er uit een miniatuuricoon van Maria en Kind geneeskrachtige olijfolie te vloeien en is dat blijven doen, evenals uit vele andere iconen in Mirna’s huis.
In december 1982 begon ze visitaties en leringen van Maria te ontvangen. Mirna werd gevraagd buiten bij haar huis een eenvoudig altaar te bouwen en op 19 december werd een man die polio had, genezen terwijl hij bij het altaar bad. Sinds dat eerste geval zijn vele anderen genezen.
Op 25 november 1983 begon Mirna uit haar voorhoofd, handpalmen, voeten en haar zijde te bloeden, een verschijnsel dat bekend staat als stigmata. Ze ervaart deze wonderbaarlijke gebeurtenis elk jaar op Goede Vrijdag. De wonden gaan open, bloeden en sluiten zich binnen een bestek van zes uren. Artsen hebben haar tijdens dit proces nauwkeurig onderzocht en hebben geconcludeerd dat het ‘bovennatuurlijk’ is en hun begrip te boven gaat. Het werk van Mirna gaat tot op de dag van vandaag door: hoop en genezing brengen aan de duizenden die haar komen opzoeken in haar huis dat nu permanent openstaat. (Bron: YouTube)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit authentieke wonderen zijn, gemanifesteerd door de Meester Jezus en de Meester Die Maria was.)

Redding bij waterval

Onlangs meldde de BBC World Service een voorval dat op 9 juli 1960 plaatsvond. Roger Woodward, toen een 7-jarig Amerikaans jongetje, ging met zijn 17-jarige zuster en een oudere vriend van de familie een boottochtje maken bij de Niagara-watervallen. Ze kwamen te dicht bij de waterval zelf. Het bootje werd door het ruwe water meegesleurd en sloeg om. Roger, met alleen een haastig aangetrokken veel te groot zwemvest aan, werd over de rand van de waterval naar beneden gesleurd, maar overleefde de val. Hij vertelde dat hij tijdens de val helemaal niet in paniek raakte, maar zich juist heel vredig voelde.
Zijn zuster kon goed zwemmen en probeerde naar de kant te zwemmen. Ze was echter zo uitgeput dat ze het niet zelf gered zou hebben.
Plotseling rende een zwarte man over de brug in haar richting en schreeuwde haar luid toe dat ze in zijn richting moest zwemmen. Die stem gaf haar weer moed. Ze wist zich aan zijn duim vast te houden. Met de hulp van een andere man wist hij haar, nog maar zes meter van de waterval vandaan, omhoog te trekken. (Bron: BBC World Service)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat de kinderen werden gered door de Meester Jezus.)

Verschijningen van Maria in Burundi

Duizenden mensen verzamelen zich elke maand op dezelfde dag om getuige te zijn hoe een jonge vrouw op een heuveltop op het platteland van Burundi visioenen van Maria ervaart.
Euzebie, een 23-jarige vrouw uit Masinde in de provincie Kayanze, zegt dat zij elke maand op de 11de op een heuvel in de buurt van haar dorp een verschijning van Maria ziet. Duizenden volgelingen uit het hele land, evenals uit het naburige Rwanda en Oeganda voegen zich bij haar, en blijven elke maand drie nachten, van de 11de tot de 13de op de heuvel om te bidden, te zingen en op trommels te slaan.
Een geregelde bezoeker is Regina Pacis, die ongeveer een uur onderweg is vanuit een andere provincie om zich bij Euzebie te kunnen voegen. Regina vertelt dat ze de stem van Maria kan horen wanneer Zij met Euzebie spreekt, van wie wordt gezegd dat ze sinds haar vierde jaar visioenen van Maria krijgt. Maar slechts enkele mensen, met ‘een bijzondere gave’, kunnen Maria ook zien.
De gouverneur van de provincie, Edouard Nduwima, zegt dat de aartsbisschop van Kayanze, monseigneur Gervais Banshimiyubusa, gelovigen heeft aangeraden Euzebie niet meer te bezoeken, in afwachting van een onderzoek door de kerk naar de authenticiteit van haar beweringen. Verering op de heuveltop is verboden en de politie gaat in het gebied patrouilleren.
Intussen stelt een bestuurder uit de hoofdstad Bujumbura, de heer Mubiligi, dat hij eens een wonder meemaakte tijdens de maandelijkse eredienst, toen communiebrood uit de lucht in de handen van Euzebie viel. (Bron: BBC News, VK)
(De Meester van Benjmin Creme verklaart dat de ervaringen van Euzebie authentiek zijn, afkomstig van de Meester Die Maria was.)

Beeltenis van Jezus op vrachtwagenraam

Een beeltenis die lijkt op het gelaat van Jezus is al twee weken lang bijna dagelijks te zien op het raam van een vrachtwagen in Tennessee (VS). Jim Stevens uit Johnson City vertelde dat de beeltenis ’s morgens in de condens op het raam van de vrachtwagen aan de bestuurderskant verschijnt. Wanneer de ochtendcondens verdampt, verdwijnt de beeltenis. Maar wanneer de condens de volgende ochtend terugkeert op het raam, is de beelteis opnieuw in het raam te zien. Stevens zei dat hij, toen hij de beeltenis voor het eerst zag, dacht dat ze zou verdampen en niet terugkomen. Maar ze bleef steeds opnieuw verschijnen. Stevens, die zegt niet bijzonder gelovig te zijn, gaf te kennen dat hij geen plannen heeft om de ramen van de vrachtwagen op korte termijn te wassen. (Bron: Associated Press.com, VS; Johnsoncitypress.com)
(De Meester van Benjamin Creme verklaart dat dit wonder gemanifesteerd wordt door de Meester Jezus.)

Schrift op Lijkwade van Turijn bevestigt authenticiteit

Een bijna onzichtbare tekst die op de Lijkwade van Turijn is gevonden, bewijst volgens dr. Barbara Frale, onderzoeker bij de Vaticaanse archieven, de authenticiteit van het kleed. Frale gebruikte door een computer bijgewerkte beelden van de lijkwade om vaag geschreven woorden in het Grieks, Latijn en Aramees die erop ingedrukt zijn, te vertalen. Ze zegt dat bij de woorden ook “(I)esou(s) Nnazarennos” staat, vertaald uit het Grieks als “(J)esu(s) Nazareeër”. Deze woorden bewijzen dat de tekst niet van middeleeuwse origine kan zijn, omdat ze niet refereert aan Jezus als Christus, aldus Frale, in een tijd dat geen enkele christen naar Jezus zou verwijzen als Nazareeër zonder Zijn goddelijkheid te vermelden, uit angst om als ketter te worden verbrand.
Het schrift, dat voor het blote oog nauwelijks zichtbaar is, werd voor het eerst gezien tijdens een onderzoek van het kleed in 1978. Evenals de afbeelding van de man op de lijkwade zijn de letters alleen zichtbaar op negatieven.
Veel onderzoekers verwierpen het schrift dat op het kleed te zien is op grond van resultaten van C14-onderzoek in 1988, dat ogenschijnlijk aantoonde dat de lijkwade in de 13de of 14de eeuw vervaardigd zou zijn. Maar Raymond Rogers, van het National Laboratory in Los Alamos (VS) zei in 2005 dat de onderzochte draden afkomstig waren van lapjes stof die gebruikt waren om de wade na een brand te herstellen, en hij kwam tot de conclusie dat de wade uit de tijd van Jezus kon stammen.
Frale toonde foto’s van de woorden aan deskundigen, die het ermee eens waren dat de schrijfstijl typisch was voor het Midden-Oosten in de eerste eeuw. Ze denkt dat de tekst door een klerk op een document werd geschreven en boven het gezicht op de wade gelijmd, zodat het lichaam door de familieleden geïdentificeerd en naar behoren begraven kon worden. Metalen die in die tijd in de inkt gebruikt werden, kunnen het mogelijk gemaakt hebben dat het schrift op het linnen werd overgebracht, zo denkt Frale.
Frale concludeert ook dat de tekst het evangelieverhaal van de laatste momenten van Jezus deels bevestigt. Een fragment in het Grieks dat gelezen kan worden als “verwijderd op het negende uur” kan betrekking hebben op tijdstip van overlijden van Christus zoals in de Bijbel werd vermeld.
Op een bijgewerkt beeld dat door Frale werd onderzocht, zijn ten minste zeven woorden zichtbaar, gefragmenteerd en verspreid op en rondom het gelaat op de wade, die op het kleed horizontaal en verticaal door elkaar staan. Eén kort fragment van Aramese letters is nog niet vertaald. Een Latijns fragment – “iber” – kan een verwijzing zijn naar keizer Tiberius, die in de tijd van de kruisiging van Jezus regeerde.
In haar boek The Shroud of Jesus Nazarene (“De Lijkwade van Jezus de Nazareeër”) reconstrueert Frale uit de letters op de wade wat haars inziens op de overlijdensverklaring van Jezus stond: “Jezus de Nazareeër,(schuldig) Bevonden (tot het aanzetten van het volk tot opstand). Terechtgesteld in het jaar 16 van Tiberius. Afgenomen op het negende uur.”
“Ik heb geprobeerd om objectief te zijn en religieuze kwesties buiten beschouwing te laten,” aldus Frale. “Wat ik bestudeerde was een eeuwenoud document dat de terechtstelling van een man op een specifieke plaats en tijd vaststelt.” (Bron: Associated Press; The Times, VK)
(De Meester van Benjamin Creme bevestigt dat de tekst authentiek is en voegt er de bevestiging aan toe dat de Lijkwade van Turijn de wade van Jezus van Nazareth is.)