Themalezing Transmissie-meditatieconferentie 2009

De geestelijke missie van de UFO’s – Vragen en antwoorden (1)

door Benjamin Creme

De geestelijke missie van de UFO’s” was het thema van de lezing die Benjamin Creme gaf tijdens de Amerikaanse en Europese Transmissie-meditatieconferentie in 2009. De tekst van de lezing werd gepubliceerd in Share International nr.1, januari/februari 2010. Hieronder volgt een deel van de selectie uit de vragen en antwoorden die erop volgden.

V.Wat is de aard van de geestelijke missie van de Ruimtebroeders? Zullen zij bijvoorbeeld onderrichten?
A. In zekere zin zijn zij leraren. Via Adamski hebben ze een aanzienlijke hoeveelheid leringen gegeven, met name de Meester van Venus op het moederschip in Adamski’s boek Inside the Space Ships. De lering van deze Meester lijkt erg op die van Maitreya. Het gaat over de relatie van mens tot mens, en van mens tot wat we God noemen, de geestelijke aard van alle wezens in de hele kosmos. Dat is onderricht, maar ze gaan niet op een podium staan, folders uitdelen of boeken schrijven, niet dat soort onderricht.
De Ruimtebroeders zijn al betrokken bij het dupliceren van het magnetische omhulsel van onze planeet op het grofstoffelijk gebied. In onze toekomstige wetenschap, die Maitreya de wetenschap van licht noemt, zal in al onze energiebehoeften worden voorzien door energie direct van de zon. Deze energie, die verwant is aan de magnetische energie van de aarde en die nu door de Ruimtebroeders op het fysieke gebied wordt aangelegd, is de basis van de nieuwe wetenschap.
De Ruimtebroeders weten dat bepaalde vormen zekere energetische hoedanigheden hebben. In de steden van de toekomst zullen energie-opslagplaatsen in verschillende vormen bestaan voor onze verschillende behoeften. Deze energieën kunnen alle neergetransformeerd en afgestemd worden, afhankelijk van hun functie.
Uiteindelijk zullen we zelf de ruimte gaan verkennen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat we door middel van gedachtekracht ruimtevaartuigen zullen maken en erop uit gaan om de melkweg te ontdekken.

V. Zijn er, behalve van Adamski, nog andere leringen die afkomstig zijn van de Ruimtebroeders?
A. Dit is net als elk ander aspect van het nieuwetijds gedachtegoed. Het is een mijnenveld en je moet je er heel voorzichtig een weg door banen. Er zijn authentieke leringen zoals die van Adamski, maar er bestaat ook een geweldige hoeveelheid begoocheling en illusie.

V. Wat is het doel van de ondergrondse bases van de Ruimtebroeders op deze planeet? Wat doen ze daar?
A. Wij hebben alles op deze planeet geplunderd. Alle land, lucht, rivieren, zeeën en oceanen zijn vervuild. De ruimteschepen gaan naar de diepten van de oceaan en neutraliseren de vervuiling voor zover het ze is toegestaan. We hebben kernafval in de Atlantische en de Stille Oceaan gestort en de Ruimtebroeders doen hun best om de gevolgen van deze verschrikkelijke bronnen van giftig afval teniet te doen, dus ze hebben veel te doen. Het is een doorlopend proces. Zij hebben apparaten die de schadelijkste elementen van de vervuiling kunnen neutraliseren, met name die van hoogactief kernafval. Maar de mate waarin het hen is toegestaan ons te helpen, wordt beperkt door de wet van karma.

V. Zijn de Ruimtebroeders betrokken bij genezing? Zullen ze een rol spelen bij Transmissie-meditatie of zijn ze er op een andere manier bij betrokken?
A. Hebben ze een rol bij genezing? Nee, niet direct. Zijn ze betrokken bij Transmissie-meditatie? Nee, ze zijn niet direct betrokken bij Transmissie-meditatie, maar zij werken wel als transformators voor kosmische en planetaire energieën voor onze Hiërarchie, die deze energieën via de Transmissie-meditatiegroepen verspreidt.
Zij mengen zich niet in ons leven. Ze komen om te helpen. Het is een reddingsoperatie waar zij bij betrokken zijn om planeet Aarde te redden en om de mensheid te redden van de verschrikkelijke verwoesting die wij hebben aangericht door kernstraling en alle plundering van de aarde, de ontbossing, enzovoort. Het is een planetaire missie en niet zozeer een inmenging in onze modus operandi.

V. Zal er na Verklaringsdag een toenemende nabijheid en samenwerking zijn met de Ruimtebroeders?
A. Ja.

V. Zullen de Ruimtebroeders helpen ons de kunst van het leven te leren?
A. Indirect wel. Ze weten veel over de kunst van het leven, met name de afgezanten van Venus, die als Goden zijn. Venus is het alter ego van de Aarde en is in zijn laatste ronde. De wezens van Venus zijn bijzonder ver geëvolueerd. Sanat Kumara, de Heer der Wereld hier op Aarde, komt van Venus.
Zij hebben de mensheid veel te leren, maar dat geldt ook voor onze eigen Geestelijke Hiërarchie – Maitreya en de Meesters. Ik denk niet dat het een kwestie is van kiezen tussen de ene lering of de andere. Je zult zien dat het allemaal heel erg overeenkomt. Het is gewoon moeilijk toe te passen – of het lijkt moeilijk toe te passen voor ons.

V. Zullen de Ruimtebroeders te zijner tijd een openbare rol spelen met betrekking tot de mensheid, zoals de Meesters?
A. Het antwoord daarop is nee, maar geen ondubbelzinnig nee. Zij willen niet de plaats innemen van onze eigen Hiërarchie. Alles wat zij in de toekomst doen met betrekking tot het helpen van de Aarde, zal gedaan worden van achter de schermen, om te laten zien wat er gedaan kan worden. Indien nodig zullen ze optreden als actieve tussenpersonen voor de nieuwe technologie waarover zij beschikken en die zij helpen om op Aarde te verwezenlijken. Dat zal gebeuren wanneer de tijd daar rijp voor is, wanneer wij bepaalde beginselen hebben aanvaard, met name de totale afschaffing van oorlog.
Zij hebben een taak, maar ze zullen niet de plaats van onze Hiërarchie innemen. Zij zijn te beleefd, zich te zeer bewust van de occulte grondwaarheden en van de juiste verhouding tot andere mensen, om onze vrije wil te schenden door de boel over te nemen. Ze zullen een raadgevende status hebben op planeet Aarde. Zij zijn gekomen om te helpen, dat is alles.

V. Waarom zijn de Ruimtebroeders hier om ons te helpen, in plaats van zich op hun eigen planeet te richten?
A. Zij zijn bewuste leden van het bondgenootschap dat de federatie van planeten van ons eigen stelsel is. Zij werken niet alleen voor hun eigen planeet of een andere planeet in het bijzonder, maar voor de groei en vervolmaking van het stelsel als geheel. Dat stelsel is het uitdrukkingslichaam van de Zonnelogos. Als hun werk eruit bestaat om de Aarde te helpen, dan is dat zo. Dat is wat ze doen. Als het om een andere planeet ging, zouden ze hetzelfde doen.

V. Hoeveel Ruimtebroeders leven er momenteel onder ons? Hoe manifesteren zij zich? Worden ze als baby in een gezin geboren of komen ze als volwassene?
A. Volgens mijn informatie zijn het er ongeveer 2000. Zij zijn over de hele wereld verspreid en leven in verschillende landen. Sommigen zijn hier tijdelijk op bezoek en komen voor een paar uur, een paar dagen of een week of twee. Anderen komen voor een langer verblijf en doen dat op verschillende manieren. Ze kunnen komen als volwassene, maar ze kunnen ook in een gezin incarneren en als kind opgroeien.
Adamski was een volwassen man voordat hij besefte dat hij geen gewoon mens was. Er bestaat een interessant boek van Desmond Leslie, getiteld The Amazing Mr Lutterworth*. Het is niet meer in de handel, maar volgens mij is het nog wel tweedehands te vinden. Het boek gaat eigenlijk over Adamski. Lutterworth is een Venusiaan, maar leeft in een aards lichaam.
Als Adamski vier jaar oud is, gebeurt er iets vreemds met hem. Hij wordt heel even bij zijn familie weggehaald en weer teruggebracht, en is nooit meer dezelfde. Dat is echt gebeurd met Adamski.
Desmond Leslie, die Adamski goed kende, onthulde dat Adamski in plaats van een navel een aantal sneden in zijn buik had, ruim een centimeter diep, in de vorm van een ster, eigenlijk een cirkel waar grote stralen uitkwamen zoals een ster – Venus. Dat kon je natuurlijk niet zien, tenzij hij zijn hemd omhoog deed, maar hij had het aan Leslie laten zien.
Adamski was geboren in Polen en kwam als kind naar Amerika. Zijn ouders waren Poolse immigranten. Hij groeide op in de VS, woonde lange tijd aan de voet van Mount Palomar in Californië en overleed uiteindelijk in de VS.
Het is een heel interessant boek. Het vertelt het verhaal van iemand die zich in toenemende mate bewust wordt van waar de meeste mensen zich niet van bewust zijn – bijvoorbeeld de gedachten van anderen. Hij wordt bestormd door de gedachten van mensen om hem heen. Als hij in de bus zat, wist hij wat de mensen om hem heen voelden en dachten, en dat vervulde hem met schrik. Het is afschrikwekkend, maar uiteindelijk krijgt hij het onder controle. Het boek is fictie, maar gebaseerd op wat Adamski aan Desmond Leslie over zijn eigen ervaringen vertelde.

* Zie voor een bespreking van dit boek en een artikel over Adamski, plus Vragen en antwoorden, Share International nr.8, oktober 2008.

V. Hebben de Ruimtebroeders nog contact met verschillende wereldleiders, en weten die openlijk en expliciet van het bestaan van de Ruimtebroeders?
A. Er zijn leiders van landen in de wereld die het verschijnsel geloven en niet begrijpen waarom grote landen als Amerika, Rusland en de Europese landen het niet ‘toegeven’. Ze willen het zelf niet doen, omdat ze niet uit de pas willen lopen. Maar zij vinden het volkomen geloofwaardig dat de ufo’s uit de ruimte komen, misschien niet van Mars of Venus, maar ergens van buiten het zonnestelsel. In feite is geen van de ufo’s afkomstig van buiten ons zonnestelsel. Ze zijn afkomstig van de planeten in ons eigen stelsel. Deze leiders weten dat misschien niet, maar zij geloven wel in het bestaan van de ufo’s en sommige van hen zouden het ook graag bekendmaken. De landen in Zuid-Amerika, met name Brazilië, hebben voorgesteld om de waarheid bekend te maken, maar daar is niets van gekomen.

V. Zijn er Ruimtebroeders die in de Verenigde Naties of in regeringen werken?
A. In de Verenigde Naties zeker. In regeringen? Ja, in sommige regeringen, maar niet zoveel als je misschien denkt. Niet in machtsposities, maar gewoonlijk als adviseur, in het diplomatieke korps van verscheidene landen, bijvoorbeeld.

V. Als we met anderen over de ‘ster’ en de ruimteschepen spreken, horen we vaak dat mensen ontvoerd zijn en er littekens en geïmplanteerde chips aan overhouden. Hoe kunnen we dit weerleggen? Hoe kunnen we anderen duidelijk maken wat u vertelt?
A. Het is gewoon niet waar. Die dingen gebeuren gewoon niet. Er zijn veel mensen die science fiction films zien, waarin buitenaardse wezens worden voorgesteld als kwaadaardige, samenzwerende monsters die proberen de Aarde in handen te krijgen. Als dat de bedoeling van de Ruimtebroeders was, hadden ze elke stad ter wereld al lang geleden over kunnen nemen. Die verwarde mensen hebben levendige astrale verbeeldingen die even vluchtig zijn als dromen, en zij betrekken die op hun angstige ervaringen van die science fiction films. Die astrale verbeeldingen worden op grote schaal aanvaard als gevolg van de algemene zwartmakerij van de Ruimtebroeders en hun voertuigen door regeringen en andere agentschappen in de afgelopen 60 jaar.
Dit soort gefantaseerde aanvallen op mensen is gewoon niet mogelijk. De ruimteschepen zijn gemaakt van etherische stof. Je kunt in een grofstoffelijk lichaam niet met een etherisch-stoffelijk toestel ontvoerd worden.
In de VS bestaat een agentschap dat als enige doel heeft de realiteit van de ufo’s te vervormen. De Amerikaanse regering weet, evenals alle andere regeringen, dat ufo’s bestaan. Ze weten uit ervaring dat ze onschadelijk zijn. Waarschijnlijk weten ze dat ze hier komen voor belangrijk werk. De regeringen van de wereld zouden graag alle technologische geheimen van de Ruimtebroeders kennen, maar tegelijkertijd willen ze de bewijzen achterhouden dat de Ruimtebroeders onschadelijk, goedgezind, behulpzaam en superieur zijn aan de regeringen waaronder de mensen hier op Aarde leven.
Als de Ruimtebroeders zo ver gevorderd zijn, en hun technologie lijkt erop te wijzen dat dat inderdaad zo is, zouden de mensen zeggen: “Wie heeft de regering van Amerika, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland of welke andere regering in de wereld nodig? Laat de Ruimtebroeders komen, laat ze landen en ons het geheim vertellen van hun succes. Dan kunnen wij dat misschien ook.”
De regeringen weten dat de bevolking dat  zou doen. Ze zouden de macht die ze nu over het volk hebben, verliezen. Ze zijn ook bang voor paniek, omdat ze zoveel zaden van haat, geweld en mysterieuze occulte praktijken over de Ruimtebroeders hebben gezaaid in het denken van het publiek.
Orson Welles maakte in 1938 een hoorspel van het boek War of the Worlds van H.G. Wells. Toen Welles in dat programma bekendmaakte dat planeet Aarde werd aangevallen door Martianen, waren de mensen dagenlang doodsbang. Mensen geloofden echt dat er een aanval uit de ruimte plaatsvond, dat de Martianen al neerdaalden en op het punt stonden hun dodelijke wapens te gebruiken. Het programma was maar een grap, een heel onverantwoordelijke grap, maar zo is Orson Welles. Regeringen hebben het zaad gezaaid en gaan door met het proces om angst aan te wakkeren, die ze hebben geplant in het denken van de mensen op Aarde, in hun eigen land en daarbuiten.

[Einde fragment]