De uiteindelijke triomf van de mens
door de Meester —, via Benjamin Creme (11 oktober 2010)


Het toekomstige leven voor de mensheid zal niet alleen rechtvaardiger en minder zwaar blijken te zijn, maar eindeloos veel interessanter dan het nu voor vele miljoenen mensen is. Het werk van wederopbouw is zó veelomvattend dat, op dat gebied alleen al, de creatieve krachten van velen oneindige stimulans zullen vinden. Later, wanneer de voorbereidende lering van meer esoterische aard wenselijk geacht wordt, zullen de sluisdeuren wijd geopend worden en zal een buitengewone, ingehouden dorst naar kennis zich over de hele wereld openbaren. De mens zal versteld staan van wat er te weten valt en met gretigheid zijn dorst lessen. Een immens onderwijsprogramma zal de vereiste kennis en begrip verschaffen. Het feit van Inwijding als fundamentele factor van de evolutiereis zal duizenden inspireren om hun eigen ontwikkeling ter hand te nemen en zo aan de noodzakelijke verfijning van hun voertuigen te werken. Doordat enkele Meesters openlijk zullen werken, zal dit werk een buitengewone stimulans gegeven worden en in betrekkelijk zeer korte tijd zal veel tot stand gebracht worden. Bijna vijf miljoen mensen staan al op de drempel van de eerste Inwijding. Hun aantal zal weldra met vele duizenden toenemen.
Zo zullen de Mysteriën van het proces van Inwijding de mensheid inspireren en opwekken haar voeten stevig op het Pad naar Bevrijding te plaatsen.
Deze zienswijze lijkt op dit moment wellicht verre van realiteit, zelfs ietwat naïef, maar de uiterlijke aanwezigheid van Maitreya en Zijn groep Meesters zal een wonderbaarlijke invloed hebben op het denken en het hart van letterlijk miljoenen mensen in elk land. Zij zullen nu gereed staan, hun aspiratie hoog en zuiver, voor het scheppen van een nieuwe wereld, en voor een geheel nieuwe kijk op wat het betekent om op planeet Aarde te leven. Velen van hen, mogelijk de meerderheid, zijn jong en betrekkelijk onaangetast door het cynisme en de ongebreidelde hebzucht van hun ouderen. Zo hebben zij een heldere blik op de antwoorden voor de problemen die hun vaders verbijsteren, verblind als die zijn door de gebreken en begoochelingen van het verleden. Deze jonge mensen zullen deze wereld voor hun vaders nieuw maken. Ze zijn voor dit doel in incarnatie gekomen en zullen reageren op Maitreya’s Oproep. Velen van hen zijn ook opgeleid en voorbereid voor de taken die hen wachten en die zij blijmoedig, onversaagd, zullen uitvoeren.
Heb geen angst, de wereld is veilig in die jonge handen. Zij wachten vurig op de gelegenheid om te dienen en te redden. Velen zien thans de fouten en zwakheden van de mensen; slechts weinigen, echter, kunnen de Goddelijkheid zien, die Ons, jullie Oudere Broeders, de zekere wetenschap geeft van de uiteindelijke triomf van de mens.

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden