Eenvoud (deel 1)

een compilatie (verkort)

Hier volgt een tweede selectie van uitspraken van Maitreya (Boodschappen van Maitreya de Christus en Maitreya’s Leringen — de Wetten van het Leven), Benjamin Creme’s Meester (Een Meester spreekt) en Benjamin Creme, met betrekking tot het thema Broederschap. (Ingekort — zie voor de integrale tekst Share Nederland, november 2010)

Het antwoord op jullie problemen is werkelijk eenvoudig. Vele malen heb Ik jullie verteld dat de wil tot samendelen jullie leven moet leiden. Opnieuw herhaal Ik: zonder Samendelen en Rechtvaardigheid, Mijn broeders en zusters, zal de mens geen vrede kennen. Sla daarom acht op Mijn raad. Neem daarom de enige weg die open ligt en vertrouw op Samendelen om het lijden van de wereld te verlichten. (Maitreya, uit Boodschap nr.133)

Het is Mijn plan de wereld Mijn eenvoudige leer van de Waarheid te brengen: dat de mensen Eén zijn, allen broeders; dat God alle mensen evenzeer liefheeft; dat de natuur het voedsel levert om met alle mensen te delen; dat Ik, die voortkom uit het verleden van de mensheid, het antwoord weet op het dilemma van de mens. Ik zal jullie de eenvoudige wegen tonen van verandering, van juiste onderlinge verhoudingen, van een juiste uitdrukking van de Wil van God.
Het is Mijn plan jullie dit te laten zien en jullie te bevrijden van je beperkingen. De weg die voor ons ligt, is niet eenvoudig, Mijn vrienden, maar met jullie hulp zal alles ten goede keren voor de mensheid. (Maitreya, uit Boodschap nr. 55)

“Zie je broeder als jezelf,” zegt Maitreya. Creëer een Internationaal Depot waaruit allen kunnen nemen. Alleen zo, door Samendelen, kan de wereld vernieuwd worden, leert Hij. Alleen door Samendelen, zal Hij verzekeren, zullen de mensen het geluk vinden dat zij zoeken. Alleen Samendelen zal Rechtvaardigheid en Vrede brengen.
Aldus zal Maitreya de gedachten van mensen leiden naar de Waarheid die Hij brengt en is. Aldus zal Maitreya de mensen hun dwalingen tonen en de oplossing voor hun dilemma, en aldus zullen de mensen de balans opmaken van hun toestand en, in toenemende aantallen, zich bewust worden van de Waarheid van Zijn raad.
Steeds meer zullen de mensen inzien dat Maitreya’s leiding de enige weg is om het geluk en de vrede te bereiken waar allen innerlijk naar hunkeren. Tot dan toe belemmerd door angst, zullen zij in Zijn eenvoudige Lering het antwoord vinden op al hun vrees en zorgen.
Vanzelfsprekend zal niet iedereen in Maitreya de raadgever vinden die zij zoeken. Voorwaar, velen zullen in Zijn Lering alles vinden wat zij vrezen en haten. Geleidelijk echter, zal de bezieling van hen die op Zijn eenvoudige woorden van Waarheid kunnen reageren en ernaar handelen, miljoenen naar Zijn doel van Rechtvaardigheid en Vrede leiden. Zijn Lering, ofschoon eenvoudig, zal doordringen tot in het hart van al diegenen in wie liefde nog niet is uitgedoofd.
Aldus zal Maitreya over de hele wereld werken en allen aan Zijn zijde trekken die verlangen naar een nieuw begin, naar een eenvoudiger, gelukkiger wereld om hun kinderen in vrede en harmonie groot te brengen. (Benjamin Creme’s Meester, uit ‘De Eenheid van de mensheid’)

Maitreya is een meester in het verhelderen van het diepzinnige. Daarom is hij Wereldleraar. Wanneer je Hem ziet, zul je een leraar zien wiens eenvoud de mensheid aanspreekt. Maitreya kan de diepste waarheid op allereenvoudigste wijze brengen, op een wijze die het hart en het begrip, en dus de intuïtie, van heel gewone mensen raakt. (…) Ik ken een man die Maitreya vele malen heeft ontmoet en Hem heeft horen spreken. Hij zegt heel eerlijk: “Meneer Creme, u gebruikt veel woorden.” “Maar met Maitreya”, zegt hij, “hoef je niet echt te luisteren. Maitreya spreekt op zo’n manier dat het je van binnen raakt.” Het opent automatisch je bewustzijn. Je gelooft het omdat je ziet dat het zo is. Stel je voor dat de eenvoudigste mensen in de hele wereld op die manier worden onderricht. Geleidelijk zullen ze in contact komen met de ideeën van Maitreya die ze bijna onbewust in zich zullen opnemen, alsof ze onbewust getransformeerd worden. Hun bewustzijn zal, via hun hart, steeds verder worden geopend voor de realiteit, voor aspiratie. Op deze manier zullen ze heel snel worden onderricht, direct, op een wijze die nooit eerder is voorgekomen. (Benjamin Creme, Maitreya’s Missie, dl. III)

Wij, de ontwikkelde wereld, dat wil zeggen eenderde van de wereldbevolking, misbruiken en beroven de planeet van zijn hulpbronnen en maken de wereld onleefbaar. De wereld kan de verspilling van de Westerse landen niet veel langer volhouden, met alle vervuiling die de wereld, de lucht, het land, de rivieren, zelfs de oceanen bedekt, als verschrikkelijk gevolg. We vernietigen grote delen van wat ooit wouden waren die de zuurstof verschaffen, of verschaften, die we nodig hebben om te leven. We maken deze planeet onbewoonbaar. Zelfs als het samendelen van de hulpbronnen van de wereld geen probleem was, zou het uiteindelijk onmogelijk zijn dat de wereld veel langer doorging met het huidige misbruik van de hulpbronnen. We moeten samendelen, zodat iedereen kan leven, maar we moeten leren eenvoudiger te leven, zodat we allemaal kunnen leven. We moeten onze leefwijze vereenvoudigen en minder en verstandiger eisen stellen aan de planeet. Het ecologische evenwicht van de wereld zal een van Maitreya’s voornaamste zorgen zijn en Hij zal vanaf het hoogste niveau laten zien hoezeer we de planeet Aarde misbruiken en welke onvermijdelijke gevolgen dit zal hebben als we zo doorgaan. De noodzaak voor actie in dat opzicht zal duidelijk worden voor wetenschappers en via hen voor de regeringen van de wereld. (Benjamin Creme, De Wereldleraar voor de hele mensheid)

Het is Mijn missie om jullie de weg naar God te tonen, om voor jullie het eenvoudige Pad naar je Bron te ontvouwen. Ik besef dat voor velen dit Pad eindeloos lijkt en bezaaid met moeilijkheden. Waarlijk, Mijn vrienden, dat is niet zo. Wij maken het Pad zelf bij het betreden ervan. Wanneer wij het Pad zijn, opent de Weg zich vóór ons, volgens de Wet. Het Pad naar God is zeer eenvoudig. De stappen op dit Pad zijn even eenvoudig, en talrijk zijn de helpers en gidsen op de Heilige Weg. (Maitreya, uit Boodschap nr. 126)

Door samen te delen, erken je God in je broeder. Dit is een eenvoudige waarheid, maar tot nu toe moeilijk te vatten voor de mens. De tijd is gekomen om van deze Waarheid te getuigen. Door Mijn aanwezigheid zal de Wet van Samendelen geopenbaard worden. Door Mijn Aanwezigheid zal de mens naar God toe groeien. Door de Aanwezigheid van Mij en Mijn Broeders zal het Nieuwe  Land van Liefde worden gekend. Mijn vrienden, neem deze eenvoudige Wet ter harte. (Maitreya, uit Boodschap nr. 82)