Tekenen van de tijd – oktober 2010

Serieus onderzoek naar graancirkels

De Britse graancirkelonderzoeker Michael Glickman heeft uitvoerig over het verschijnsel geschreven, waaronder een boek met de titel Crop Circles: The Bones of God (“Graancirkels, het wezen van God”). Glickman, die hoogleraar architectuur is en ontwerpervaring heeft, heeft de graancirkels gedurende 17 jaar onderzocht.
In een recent interview op BBC Radio 4 herinnerde Glickman zich dat toen hij in 1990 voor het eerst in een graancirkel stapte, hij zeker wist dat het “de menselijke macht te boven ging”. Terwijl hij zelf van mening is dat ze naar alle waarschijnlijkheid door een “superieure intelligentie” gemaakt zijn, stelde hij dat we ongelukkigerwijs in “een tijd van skepsis” leven waarin slechts naar concrete feiten en bewijs gezocht wordt zonder enig begrip van andere mogelijke verklaringen. Hij voelt zich gekrenkt door de “hersenloze banaliteit” waarmee de graancirkels tegemoet getreden worden en is vurig van mening dat het verschijnsel ons “diepste respect” waard is. Hij vervolgde: “We zien nu zulke ingewikkelde patronen dat er ten minste 12 kantklossende nonnen uit België voor nodig zijn om dat voor elkaar te krijgen.”
Op de vraag of ze door kunstenaars gemaakt worden, antwoordde Glickman: “Ik weet niet wat er aan de hand is, maar in de afgelopen 25 jaar zijn er in meer dan 50 landen graancirkels gemeld. Er zijn iets in de orde van 6000 voorvallen geweest, en de gedetailleerdheid, de precisie en schoonheid is eenvoudigweg adembenemend. Indien er zo’n groep kunstenaars bestaat, zijn ze verbazingwekkend, omdat ze elk jaar een niveau van vernieuwing en vindingrijkheid tonen dat de voorgaande seizoenen overtreft. Bovendien zijn ze ook enorm discreet en enorm begaafd… Overal waar sprake is van een door mensen gemaakte formatie, een vervalsing, voor een advertentiecampagne bijvoorbeeld, is die zó ondermaats, het is niet te geloven!... Ik heb als architect gewerkt bij de constructie van gebouwen en ook in trucages en productontwikkeling. Ik ging er altijd prat op dat ik wist hoe alles aan de oppervlakte van de planeet gemaakt werd.” Glickman voegde eraan toe dat de graancirkels zo prachtig zijn en zo zorgvuldig precies, en in seconden in volkomen stilte gemaakt, dat het “ondenkbaar is dat ze door mensen gemaakt worden.”
Op de vraag wie volgens hem de cirkels maakt, zei Glickman dat een superieure intelligentie, ontwikkelder dan wij “stilletjes liefdesbrieven onder de deur van de mensheid schuift”. Hij verklaarde dat deze voorzichtige, liefdevolle benadering van de mensheid effectiever was dan de wijze waarop regeringen handelen. (Bron: BBC, VK)

Chirton Bottom

Graancirkel in Chirton Bottom
(bij Urchfont, Wiltshire, VK),
16 juni 2010

(Copyright foto: Steve Alexander)

 

Clay HillGraancirkel in Clay Hill
(bij Warminster, Wiltshire, VK),
9 juli 2010
(Copyright foto: Steve Alexander)


Ufo’s boven Amsterdam

Op 13 september 2010 werden rond 22.00 uur drie grote, heldere ufo’s boven Amsterdam-west waargenomen en gefilmd. Amsterdam-west is de locatie van Theater de Meervaart, waar op 22 september 2010 de openbare lezing van Benjamin Creme wordt gehouden.
Bevestigd is dat de ruimtevaartuigen van Mars afkomstig waren en dat hun waarneming in de buurt van de plaats waar Benjamin Creme zal spreken niet toevallig is. (YouTube: abdessammir)

Lichtzegening

 

Na de Amerikaanse Transmissie-meditatieconferentie in augustus 2006 werd deze foto (rechts) genomen van D. S. uit Montreal en J. Y. uit Edmonton (Canada). De lichtzegening op de foto is van de Meester Jezus.