Vragen en antwoordenoktober 2010

V. Hoeveel interviews heeft Maitreya tot nu toe gegeven?
A. Vierentwintig. (13 september 2010)

V. Hoe reageren mensen op Maitreya’s tv-interviews? Beter of minder goed dan verwacht? [Vraag gesteld tijdens Benjamin Creme’s lezing in San Francisco (VS), augustus 2010.]
A. Mijn Meester heeft gezegd dat de reactie iets beter was dan verwacht. Maitreya zet mensen aan het denken, en zij denken heel diep na over wat Hij zegt. Hij zegt het op een heel rustige toon, zonder zwier, zonder enig onnodig uiterlijk vertoon. Mensen zien Hem als een gewone man. Hij wil de mensen die Hij wil helpen geen angst aanjagen.…

V. Overstromingen, droogte, bosbranden, modderstromen, vulkaanuitbarstingen – het lijkt wel alsof de beroering en verwoesting in de wereld momenteel een nieuw hoogtepunt hebben bereikt. Klopt dat? En is dit alles het gevolg van het karma van het land dat erdoor getroffen wordt?
A. De mensheid maakt een periode van enorme stress en onevenwichtigheid door. De deva’s die de krachten van de natuur regeren, worden daarmee ook uit evenwicht gebracht en vandaar de beroering en verwoesting. Een deel van die verwoesting is inderdaad het gevolg van karma van bepaalde landen.

V. Brazilië is bezig met de voorbereiding van de bouw van een enorme stuwdam in het Amazonegebied. De bouw zal ten koste gaan van de dorpen en de leefomgeving van inheemse volken. Een groot deel van het regenwoud zal onherstelbaar verwoest worden. Onze planeet is afhankelijk van regenwouden; zou dit een geval zijn waarin de Meesters kunnen ingrijpen om het woud te redden?
A. Nee, dat zou inbreuk maken op de vrije wil van de mensheid en zou nooit gebeuren. Het is duidelijk een zaak die aan de Verenigde Naties moet worden voorgelegd. Brazilië is een enorm groot land en er zullen zeker gebieden zijn waar de aanleg van zo’n dam minder schade veroorzaakt.

V. Actievoerders in India hebben onlangs met succes de bouw van een grote dam in de rivier de Ganges voorkomen. Hebben de actievoerders er juist aan gedaan om dit project te bestrijden, terwijl het hun zoveel voordelen had kunnen opleveren?
A. Ja. Het is een kwestie van het afwegen van de voordelen tegen de mate van verwoesting.

V. Sommige landen zijn vastbesloten om immigratie een halt toe te roepen en bouwen daartoe muren om te voorkomen dat mensen illegaal het land binnenkomen, of pakken mensen op die zich al gevestigd hebben en deporteren hen. Het is nog maar 20 jaar geleden dat de Berlijnse Muur neergehaald werd door de macht van het volk. Wat kan er gedaan worden om te voorkomen dat regeringen afscheidingsmuren bouwen en/of mensen in groten getale deporteren?
A. Dezelfde methode: de macht van het volk!

V. Mensen lijken wel idealen te hebben maar er niet naar te handelen. Wat kan er gedaan worden om ons te bevrijden van de zelfvoldaanheid waar de mensheid aan lijkt te lijden?
A. Zelfvoldaanheid is inderdaad de kwaal…. Het antwoord op het economische probleem is de herverdeling van de hulpbronnen van de wereld. Dit zou universele rechtvaardigheid tot stand brengen en daarmee vrede. Het is de enige weg naar vrede.

V. Kunnen ruimteschepen door onze wapens worden neergeschoten? Storten ruimteschepen weleens neer?
A. Ruimteschepen kunnen niet door onze wapens worden neergeschoten omdat zich rond elk schip een magnetisch veld bevindt dat elk wapen afstoot; het kan raketten natuurlijk van koers doen veranderen. De ruimteschepen zijn ondoordringbaar. Ze zijn letterlijk onkwetsbaar. Er zijn in het verleden echter verschillende voorvallen geweest waarbij de Ruimtebroeders zichzelf hebben opgeofferd bij een opzettelijke crash van hun vaartuig, zoals bij Roswell….

V. Wat kan de mensheid doen tegen de toename van terrorisme en vernietiging? [Vraag gesteld tijdens Benjamin Creme’s lezing in San Francisco (VS), augustus 2010.]
A. Terrorisme is volgens de Meesters in wezen het gevolg van onrechtvaardigheid….
Terrorisme wordt steeds geavanceerder. Je kunt het niet bevechten in een oorlog, want je weet niet waar het vandaan komt – het kan uit elk land ter wereld komen.


Lees ook de vragen en antwoorden van vorige maanden.