Een nieuw licht in de mensheid
door de Meester —, via Benjamin Creme (11 juli 2010)


De Krachten van Licht winnen reeds terrein, boeken vooruitgang, veroveren het hart en denken van de mensen. Nu al is het mogelijk een zekere en veilige afloop te voorspellen van de strijd die, ofschoon onbekend aan de meerderheid der mensen, heeft gewoed rond de toekomst van planeet Aarde en zijn bewoners.
Die strijd is gedurende talloze eeuwen op elk gebied, in alle omstandigheden en toestanden, geleverd, en is het weefsel van de wereldgeschiedenis zelf. Ten langen, langen leste kan een nieuw licht in de aura van het mensenras worden waargenomen, dat goeds voorspelt voor de toekomst van het ras. Waar komt dit nieuwe licht vandaan? Het is natuurlijk het gevolg van vele gebeurtenissen en zegeningen, maar bovenal is dit het teken dat de mens zichzelf in een nieuw licht begint te zien, zichzelf begint te zien als althans in aanleg goddelijk, zeker waardevoller en van groter betekenis dan hij gedacht had, en in staat een wereld te scheppen waar hij trots op kan zijn.
Ondanks de pijn en het lijden die tegenwoordig zo wijdverspreid zijn, bespeuren velen een nieuw vertrouwen in zichzelf en in de toekomst, een nieuwe hoop dat de huidige plagen van voorbijgaande aard zijn, en dat een betere tijd nabij is.

Bewustwording

Met het zien van dit nieuwe licht in de mensheid weet Maitreya dat de mensen zich bewust worden van Zijn inspanningen en energieën, dat de nieuwe krachten van Waterman hun belofte vervullen, en dat mensen in een besef van doel en trots bij elkaar komen.
Van nu af aan zal dit dagende besef van eenheid, en de kracht die het voortbrengt, zich steeds meer manifesteren, en zal velen tot georganiseerde actie brengen om hun lot te verbeteren, om de omstandigheden te veranderen die mensen kleineren en hulpeloos maken. Op deze wijze zal in een betrekkelijk korte periode een aanzienlijke verandering in de toestand van de wereld plaatsvinden. De mens nadert het dieptepunt van de door hem zelf teweeg-gebrachte tegenspoed.
Verwoesting en oorlog, zelfvoldaanheid, zelfzucht en hebzucht hebben alle een rol gespeeld bij het creëren van deze pijnlijke toestanden. Het ontwaken, het nieuwe licht, is een teken dat de mensen de Grote Wet beginnen te begrijpen: alleen onschadelijkheid brengt mensen in een juiste relatie met de Wet van Oorzaak en Gevolg, de fundamentele Wet van ons leven. Dit is een spirituele gemeenplaats, maar één die het mensenras moeilijk te begrijpen of te aanvaarden vond. Zulke begrip en aanvaarding zouden voor altijd, en in één slag, veel onnodige pijn en lijden in onze wereld transformeren.
De Energieën van Waterman, die elke dag in kracht toenemen, zullen het voor de mensen gemakkelijker maken om de noodzaak van onschadelijkheid in te zien. Deze heilzame krachten werken toe naar samensmelting en synthese en verminderen zo het verlangen naar wedijver en aanmatigend individualisme. De tekenen wijzen erop dat de mens op weg is.

(De Meester — is een ouder lid van de Geestelijke Hiërarchie van Meesters van Wijsheid. Zijn naam, welbekend in esoterische kring, wordt om diverse redenen nog niet bekendgemaakt. Benjamin Creme staat in voortdurend telepathisch contact met zijn Meester, Die deze artikelen aan hem dicteert.)


Lees ook de artikelen uit vorige maanden