Vragen en antwoordenseptember 2010


V. Hoeveel tv-interviews heeft Maitreya tot nu toe gegeven?

A. Eenentwintig [21 augustus 2010].

V. Op 18 juli 2010 werd Nelson Mandela 92. Kunt u iets zeggen over zijn invloed op zowel dit land, Zuid-Afrika, als de wereld? Hij lijkt me zo’n bijzondere man en een geweldig voorbeeld voor iedereen.
A. Vele jaren lang, voor het einde van de apartheid in Zuid-Afrika en de vrijlating van Nelson Mandela na een gevangenisstraf van 27 jaar, voorspelden politici, met name in Groot-Brittannië, ‘rivieren van bloed’ als Zuid-Afrika een zwarte regering zou krijgen. Nelson Mandela riep, op aanwijzing van Maitreya, op tot vergeving van de wandaden uit het verleden en een nieuwe coalitie van zwarte en blanke Zuid-Afrikanen. Het resultaat was betrekkelijke vrede en geen ‘rivieren van bloed’ in het nieuwe Zuid-Afrika.

V. Verschijnen de Ruimtebroeders nu vaker, niet alleen in hun ruimteschepen maar ook in direct contact met individuen?
A. Nee, niet specifiek in hun directe contact met individuen.

V. Klopt het dat zich in bepaalde bergen en bergketens bases van de Ruimtebroeders bevinden?
A. Ja.

V. In Share International nr.5, juni 2010, zegt de Meester van Benjamin Creme: “De mensen staan op het punt een diepgaande waarheid te ervaren, een gewaarwording van hun essentiële Wezen... Hun Wezen zal zinderen van de vreugde en schoonheid van Broederschap, en ieder zal zichzelf zien als een deel van die schoonheid en liefde.” Doelt Hij hiermee op Verklaringsdag of op iets anders?
A. De Meester had het hier over Verklaringsdag.

V. Is het gevaarlijk om wi-fi apparaten naast je hoofd te hebben liggen als je slaapt? Kan dat hersentumoren veroorzaken?
A. Nee.

V. Ik heb heel veel boeken over de Boeddha gelezen en vraag me af waarom erin staat dat de Boeddha gezegd zou hebben dat God niet bestaat?
A. Boeddha heeft nooit gezegd dat God niet bestaat. Wat Boeddha zei, was: Wat kun je over God weten? Wat weet je van jezelf? Weet je ook maar iets over jezelf? Nee? Hoe kun je dan iets weten over God? Laat God maar even zitten en zoek eerst uit wie je zelf bent. Dat is wat de Boeddha zei. Dat is iets heel anders dan dat God niet bestaat.

V. Waar staat het symbool voor dat op de website van Share International gebruikt wordt?
A. Dat is eigenlijk een grafische weergave van een van mijn schilderijen, getiteld ‘De Vurige Diamant’. De Vurige Diamant bestaat echt. Het is een grote Staf van Inwijding. Deze bestaat in etherische stof, niet in grofstoffelijke materie. Het is een Staf die uitloopt in een enorme diamant. De vlammen vertegenwoordigen de energieën die er uitstromen. De Grote Staf wordt door de Heer der Wereld gebruikt bij de derde, vierde en vijfde inwijding. Deze Grote Staf wordt op gezette tijden door de Heer der Wereld in Shamballa, het hoogste centrum op onze planeet, opgeladen met energieën van de Zon. We hebben dus de mensheid, de Geestelijke Hiërarchie, waarvan Maitreya het hoofd is, en daarboven Shamballa. En in Shamballa verblijft Degene die al letterlijk miljoenen jaren op deze planeet is. Hij ziet er uit als een jongeling en wordt wel de Jongeling van Eeuwige Zomers genoemd; Hij is Jehova uit de Bijbel, de Heer der Wereld, de Ene Inwijder. Hij wijdt de Meesters en de derde- en vierdegraads ingewijden in. Maitreya wijdt de eerste- en tweedegraads ingewijden in met wat wordt genoemd ‘de Kleine Staf’. Jezus heeft gezegd: “Geen mens komt tot de Vader dan door Mij”, en dat wordt uitgelegd als, geen mens komt tot de Vader totdat hij christen wordt. Daar heeft het niets mee te maken. Maitreya zei, via Jezus: niemand kan voor de Vader, de Heer der Wereld in Shamballa, komen en door Hem ingewijd worden, als hij niet eerst voor Maitreya heeft gestaan en bij Hem de eerste twee inwijdingen heeft genomen.

V. Is Maitreya een ‘alien’?
A. Nee, Hij is geen ‘alien’. “Alien” is een raar woord om te gebruiken. Er bestaan geen ‘aliens’, nergens. Het is een verkeerd gebruik van het woord, aangezien we alle broeders zijn, deel uitmaken van de Ene mensheid.
De mensheid bestaat overal in de kosmos. Maitreya komt van de Aarde, werd geboren op Aarde en zal ten minste nog de komende 2500 jaar op Aarde blijven.

V. Waren er ook Meesters bij uw lezingen in Tokio en Osaka in 2010?
A. Maitreya en de Meester Jezus waren in Tokio; Maitreya, de Meester Jezus en de Meester in Tokio waren in Osaka.

V. Zal Maitreya er uitzien als Japanner wanneer Hij op de Japanse televisie verschijnt?
A. Maitreya zal verschijnen in zijn zelfgeschapen lichaam. Hij is geen Japanner, dus Hij zal er niet als Japanner uitzien.

V. Zal Hij wel Japans spreken?
A. Ja, Hij zal wel Japans spreken.

V. Is er een manier om de angst voor de dood te overwinnen?
A. Iedereen gaat dood. Het is droevig dat veel mensen in angst leven; een van de grootste angsten is die voor de dood. Als mensen eens wisten hoe gemakkelijk sterven is, vergeleken met geboren worden, dan zouden ze er zelf verbaasd over zijn dat ze zoveel tijd in angst doorbrengen. Doodgaan is simpel en niets om bang voor te zijn. Een van Maitreya’s ‘vele taken’ is om de mensheid van angst te bevrijden, inclusief de angst voor de dood.
In de 19de eeuw stimuleerde de Meester Hilarion de vorming van de spiritistische beweging, juist met de bedoeling om de mensheid te bevrijden van angst voor de dood. Angst voor de dood is gewoonlijk angst voor eeuwige vernietiging, terwijl de waarheid is dat het leven oneindig is. We zijn zielen; de ziel incarneert steeds opnieuw totdat er een volledige eenheid bestaat tussen de ziel en haar weerspiegeling, de man of vrouw op het fysieke gebied. Wanneer deze beide één zijn, en daarmee een Meester, zijn ze voor altijd bevrijd van wat wij de dood noemen.

V. Zijn er Japanse politici die door Maitreya geïnspireerd worden?
A. Er zijn er die van Maitreya en Zijn prioriteiten gehoord hebben en die deze informatie heel hoog achten, maar die niets doen omdat zij zich hulpeloos voelen. Er zijn er een paar die wat je zou kunnen noemen direct geïnspireerd worden, maar door de Meester in Tokio. De Meester in Tokio heeft discipelen door wie Hij heen werkt. In elk land worden mensen verzameld die ontvankelijk zijn voor de noden van de wereld en niet alleen van hun eigen land. Die mensen zullen het raamwerk vormen van de nieuwe regeringen die in elk land langs democratische weg gevormd zullen worden. Oprechtheid en altruïsme zullen de waarmerken van de nieuwe regeringen zijn.

V. Zijn er politici in de rest van de wereld die door Maitreya geïnspireerd worden?
A. Er zijn heel weinig politici van de oude stempel die ook maar iets van Maitreya weten of iets om Hem geven. Maar in de centra, met name daar waar een Meester woont, bevinden zich in toenemende aantallen selecte groepen mensen die bij elkaar zijn gebracht. Zij kennen het plan en weten wat de mensheid nodig heeft. En door hun duidelijke gebrek aan ego en hun oprechtheid zullen zij op posities van invloed en macht terecht komen.
Deze vragen gaan vaak over individuen. Het denkbeeld van een verlicht of sterk persoon die naar voren komt en een groep vormt, verandert. Maar wanneer een groep als groep werkt, niet als individuen, dan kan zij de energieën van Waterman aanboren en gebruiken.

V. Waarom zal het zo lang duren voordat de nieuwe Technologie van Licht wordt ingevoerd?
A. Zodra we aanvaarden dat oorlog voor altijd tot het verleden behoort en zodra we het beginsel van samendelen aanvaarden en oorlog uitbannen, zullen we kunnen beschikken over de energie van de zon. Op dit moment is er geen enkel land dat deze energie niet alleen voor zijn eigen doeleinden zou gebruiken. De nieuwe energie zou wapens kunnen verschaffen die nog krachtiger zijn dan de atoombom. Pas wanneer we allemaal oorlog voorgoed afzweren zal deze energie ons worden toevertrouwd.

V. Ik wil graag geleid worden door Maitreya, de Meesters en de Ruimtebroeders. Wat moet ik doen om dat te bereiken?
A. Volgens Maitreya is het beste wat u kunt doen de belangrijkste aspecten, zoals Hij ze noemt, van Zijn lering te beoefenen: eerlijkheid in denken, oprechtheid van geest en onthechting. Cultiveer die drie, dan boekt u het gemakkelijkst en het snelst vooruitgang.

V. Als ik wil leven en werken voor de wereldvrede komt dat eigenlijk neer op een leefwijze die mijn ouders afkeuren. Moet ik ervoor kiezen om juist te leven voor het grotere geheel, ook als dat betekent dat ik daarmee mijn ouders niet gehoorzaam?
A. Ik zou zeggen, wees jezelf. Als je toestemming van je ouders nodig hebt om juist te leven, moet er iets mankeren aan hun ideeën. Als je een visie hebt en je gelooft dat het de juiste visie is, moet je die volgen. Hoe zou je iets anders kunnen doen?

Als de wereld zou worden bestuurd door jonge mensen en kinderen, zou ze er waarschijnlijk prachtig uitzien. Ze zou vervuld zijn van de aspiratie en het goede van alle jonge mensen van de wereld die vol verlangen zijn naar rechtvaardigheid, samendelen en juiste verhoudingen, en er gereed voor zijn – veel eerder dan hun oude ouders en grootouders.


Lees ook de vragen en antwoorden van vorige maanden.