Geneeskrachtig water in AustraliŽ


door Pasquo Cassetta

Yankalilla is een slaperig provinciestadje genesteld in een schilderachtig dal op anderhalf uur rijden van Adelaide in Zuid-AustraliŽ. In augustus 1994 zag Susan Fehlburg daar op de muur van de anglicaanse Christus-kerk voor het eerst een beeltenis van Maria en kind. Toen de oorspronkelijk uit Canada afkomstige pastoor Andrew Nutter erbij gehaald werd, zag hij de beeltenis ook. De afbeelding verschijnt in een oneffen stuk pleisterwerk rechtsboven het altaar.

In juli 1996 berichtte pastoor Andrew over het verschijnsel in een plaatselijk kerkblad. Sindsdien is het nieuws van de verschijning de wereld rondgegaan. Een wichelroedeloper, die op alle publiciteit was afgekomen, wees Andrew op een beekje dat onder de kerk stroomt. Andrew had al eerder gedacht dat de verschijning in Yankalilla niet alleen voor zijn eigen parochianen bedoeld was, maar voor mensen in heel AustraliŽ. De ontdekking van het water bevestigde zijn gevoel dat deze plaats een centrum voor bedevaart en genezing zou kunnen worden.

Intussen had ik Benjamin Creme in Londen een fax gestuurd om de oorsprong van de verschijning en het beekje te verifiŽren. Er kwam een fax terug met het antwoord dat de verschijning echt was, dat het beekje, evenals de verschijning, het werk was van de meester die Maria was geweest en dat het water geneeskrachtig is.

Deze informatie gaf ik door aan Andrew. Er werd besloten om naar het water te gaan boren. Maar de vraag bleef: waar moet men boren?

Een tweede fax naar Londen leverde van de meester van Benjamin Creme een advies op over de plaats van de bron. Enkele dagen geleden (eind september 1996) werd op de aangegeven plek geboord: op twee meter van de muur op ťťn lijn met de afbeelding. En er werd water gevonden!

Andrew wil het water geven aan mensen die zijn wekelijkse pelgrimsmis bijwonen en ook aan de aanhoudende stroom bezoekers die de hele week door vanuit heel AustraliŽ naar de kerk komen.

left.gif (491 bytes)