God is er ook voor mij

Op 8 december 1995 zag Joann Noriega een "groot, mooi kruis", zichtbaar gemaakt door het licht van de maan, in haar badkamerraam verschijnen. In de 17 jaar dat ze in het huis in Montclair, in het zuiden van CaliforniŽ, woonde had ze de afbeelding nooit eerder gezien. Noriega deed het raam open en dicht, benieuwd of het kruis zou verdwijnen. Maar het kruis bleef. Noriega knielde neer en begon te bidden. "Het was de Maagd Maria," zei Noriega. "Ik twijfelde er niet aan. Ik probeerde er niet eens naar te raden."

cross1.JPG (44699 bytes)Ze zag de Maagd op het lichtend kruis, omringd door een engelenschaar (naast haar) "zoals bij de Onbevlekte Ontvangenis". Het visioen kwam na middernacht en bleef meer dan een week voordat het weer verdween. Sindsdien keert het visioen van de Maagd op het kruis iedere maand met volle maan terug.

In het huis van Noriega hebben zich ook andere verschijnselen voorgedaan — andere kruisen verschenen in het raam, op de vloer werden regenbogen zichtbaar, uit een kaars in haar slaapkamer sijpelt olie en soms klinkt het geluid van bellen. In haar woonkamer zijn onduidelijke foto’s te zien, door Noriega thuis genomen, van een man aan een kruis die zijn handen uitstrekt naar eenzelfde figuur in gebed, en een ruitvormige figuur in de zon.

Vanwege het kruis en de geur van rozen in het huis maken veel mensen een pelgrimstocht naar haar huis. Elke week houdt Noriega op vrijdagavond een gebedsbijeenkomst in haar woonkamer. "Hier is de Maagd al drie jaar lang verschenen", zegt ze. Ze nodigt ook mensen met problemen bij haar thuis uit om hen te helpen hun wanhoop te boven te komen en om hun vertrouwen in God te hernieuwen door haar wonder met hen te delen. "Mensen hier uitnodigen om te bidden en de kruisen te zien, maakt dat ze zich goed voelen," zei Noriega. "Zij kunnen de Heilige Geest voelen. Zij kunnen al deze warme sensaties voelen."

Het kruis van licht heeft het leven van vele mensen veranderd, onder wie een voormalige drugsverslaafde, Hussem Farach, die zei: "Volgens mij ben ik op de slechtste plaatsen geweest, mijn leven was een hel... Maar nu weet ik dat, wat er ook gebeurt, God er ook is voor mij. Hij heeft het al bewezen."

(Bron: Daily Bulletin, CaliforniŽ, VS)