Wonderen zonder eind

In november 1977 zei Maitreya: "Wie naar tekenen zoekt, zal ze vinden." In mei 1988 liet een medewerker van Maitreya weten: "Hij zal de wereld overspoelen met gebeurtenissen die we nooit zullen kunnen bevatten." "Het tijdperk van wonderen kent geen einde," voegde de meester van Benjamin Creme daar later aan toe.

Wonderen? Wat voor wonderen? En waarom zouden ze nodig zijn?
Eerst het waarom: Maitreya hoopt door die "wonderen" een klimaat van hoop en vertrouwen te vestigen waarin hij als leraar voor de hele mensheid naar voren kan treden.
Maar wat zijn dat dan voor wonderen?

Enkele voorbeelden:

  • Op tal van plaatsen begonnen Mariabeelden te bewegen of te huilen, vaak tranen van bloed.
  • Duizenden Hindoe-beelden dronken in september 1995 massaal de geofferde melk op.
  • Islamieten ontdekten de naam Allah in het zaad van een meloen.
  • In de Libanon kwamen er maandenlang stukjes glas uit het oog van een twaalfjarig meisje.

1. De man van Nairobi
Het is juni 1988, kort nadat Maitreya's medewerker het had over "gebeurtenissen die we nooit zullen kunnen bevatten". In Nairobi, de hoofdstad van Kenia, verschijnt plotseling een in het wit geklede man uit het niets bij een gebedsbijeenkomst. De duizenden aanwezigen herkennen hem als "Jezus Christus." Keniase journalisten maken foto's en brengen verslag uit.

2. De kruisen van licht
Een maand eerder duiken er in CalifoniŽ even plotseling kruisen van licht op in de ramen bij mensen thuis. Niet eentje, maar tientallen. Geen tientallen, maar honderden. Steeds wijder grijpt het verschijnsel om zich heen. Tot op de dag van vandaag worden er nieuwe gevallen gemeld. Van Canada tot Nieuw-Zeeland. Van SloveniŽ tot de Filippijnen.

3. De verschijningen
Even omvangrijk is de explosieve groei van het aantal verschijningen. Overal ter wereld melden mensen dat ze Maria hebben gezien, of Jezus, of allebei. Tegelijk grijpt het verschijnsel van huilende, bloedende en bewegende heiligenbeelden om zich heen. Honderden mensen hebben Maitreya gezien in dromen, visioenen of in werkelijkheid.

4. De verschijnselen
Niet alleen met persoonlijke verschijningen, maar ook met wonderbaarlijke verschijnselen zijn Maitreya en de meesters actief.

5. De waterbronnen
Sinds zijn verschijning uit het niets in Nairobi is Maitreya vaker op soortgelijke wonderbaarlijke wijze verschenen, vaak aan grote groepen fundamentalisten. In veel gevallen heeft hij voorafgaand aan zijn verschijning water in de omgeving opgeladen. Tot nu toe zijn deze geneeskrachtige waterbronnen ontdekt in Mexico, Duitsland, China en India.