"Geen spoor van kanker meer"

"Onlangs werd mijn vader ernstig ziek. Zijn drie doktoren zeiden dat hij nog slechts een paar dagen te leven had. Het bleek dat hij darmkanker had en dat er door de kanker gaten in zijn darmen waren ontstaan. Onze hele familie haastte zich naar Zuid-Texas om bij hem te kunnen zijn in de stellige verwachting dat hij binnen enkele dagen zou overlijden. Dit alles gebeurde een week voor Pasen. Mijn moeder vertelde dat hun buren op het eilandje aan mijn vader een fles met speciaal water hadden gegeven, die zij uit een klein plaatsje bij Mexico Stad hadden meegenomen. Zij hadden het verhaal over dit wonderwater gehoord van een Mexicaanse familie, (hun neef is de president van Mexico) en waren naar Mexico gegaan om wat water te halen voor hun moeder die leverkanker had en op sterven lag. Binnen drie dagen was hun moeder van de kanker genezen. Mijn ouders kenden deze vrouw en noemden het een wonder.

Mijn vader nam een paar dagen voor mijn komst ook wat water in. Op Goede Vrijdag zijn wij met hem naar een nieuwe groep doktoren gegaan, die ons vertelden dat er geen spoor van kanker meer was. Wij weten niet wat we ervan moeten denken. De doktoren suggereerden dat het gat in mijn vaders darmen uit zichzelf aan het genezen is.

Volgens de buren was het door mensen uit het dorp ontdekt nadat ze een zieke hond van een modderig poeltje hadden zien drinken, die kort daarna genas. Men begon toen zelf het water te drinken en velen genazen ook. Gezien het groeiende aantal mensen dat voor het water naar het dorp kwam, probeerde de lokale priester voor extra hygiŽne te zorgen, omdat het modderige water uit de poel niet geschikt leek voor consumptie. Hij vroeg de Mexicaanse regering om hulp, die aanvankelijk weigerde voor een pomp en filter te zorgen. Maar toen de priester 600 zieke regeringssoldaten van water voorzag, en deze soldaten naar verluid allen genazen, heeft de regering daarna wel een pomp- en filtersysteem verschaft. De Mexicaanse vrienden van mijn ouders hadden drie dagen in de rij gestaan om het water te krijgen."
Wayne Peterson, Washington DC, USA