Transmissie, een meditatie voor de Nieuwe Tijd

 

Sinds de bekendmaking van de Christus in 1945, dat Hij op het vroegst mogelijke tijdstip zou terugkeren, staat er, als nooit tevoren, een enorme voorraad energie ter beschikking van de Meesters van Wijsheid. Toen de Christus deze beslissing nam, werd Hij een kanaal voor enorme kosmische en geestelijke krachten van buiten ons zonnestelsel. Deze moeten 'verlaagd' worden, anders ketsen zij eenvoudig af op het merendeel van de mensheid. Door het werk van Transmissie-meditatiegroepen worden deze krachten getransformeerd en gemakkelijk beschikbaar en toegankelijk.

In een Transmissie-meditatiegroep, bestaande uit minimaal 3 deelnemers, is elke deelnemer een instrument, terwijl de energie met behulp van de Meesters door de chakra's gezonden wordt. Elke deelnemer fungeert als een positief, evenwichtig, mentaal kanaal, waar de energie op een hoogst wetenschappelijke manier doorheen gestuurd wordt. De energieŽn worden door de Meesters geleid naar die plaatsen op aarde waar ze het nuttigst en het noodzakelijkst zijn. De Meesters zijn altijd op zoek naar mensen die bewust op deze manier als doorgevers van hun energie kunnen fungeren.

transmissiegroep Transmissie-meditatie met tetraeder

Alles wat nodig is om aan Transmissie-meditatie mee te doen is de intentie en het verlangen om te dienen. Transmissie-meditatie is volgens Benjamin Creme de meest dynamische meditatie die er is. Het is een eenvoudige meditatie die eenlijnigheid teweeg brengt; het op ťťn lijn brengen van de fysieke hersenen en de ziel, door de aandacht gevestigd te houden op het ajna-centrum tussen de wenkbrauwen.

EnergieŽn

TetrahydronDe energieŽn die getransformeerd moeten worden via de Transmissie-meditatiegroep worden aangeroepen door het opzeggen van de Grote Aanroep. Dit gebed is een uitzonderlijk krachtig werktuig, waarmee de energieŽn van Maitreya en de Meesters naar wens kunnen worden aangeroepen. De Christus Zelf heeft de Grote Aanroep in juni 1945 voor het eerst gebruikt toen Hij Zijn broeders, de Meesters van Wijsheid, aankondigde dat Hij bereid was om op het vroegst mogelijk moment in de wereld van alledag terug te keren. De Grote Aanroep werd door de Meesters vertaald en aan de wereld vrijgegeven door de Tibetaanse Meester Djwhal Khul via Alice Bailey.

Transmissie-meditatie is een samenvoeging van twee vormen van yoga: karma-yoga, de yoga van dienstbaarheid, en laya-yoga, de yoga van energieŽn. Het is onmogelijk om dit werk te doen zonder te merken dat het al ons andere werk stimuleert. De meeste mensen zien na een maand of zes in een Transmissie-meditatiegroep te hebben meegedaan, dat ze op een subtiele maar zeer besliste wijze innerlijk, psychologisch veranderd zijn. Het is onmogelijk om deze grote geestelijke krachten te transformeren zonder tegelijkertijd zelf te worden veranderd.

Op het zielegebied wordt door de Christus een enorm netwerk van licht gevormd en dat wordt steeds groter. Iedere Transmissie-meditatiegroep wordt met dit netwerk verbonden en hiervan straalt een geweldige geestelijke kracht uit over de hele wereld.